7 padomi, kā laistīt augus saimnieka prombūtnē

Nav nekas neparasts, ja gadās komandējums uz kādu tālāku zemi vai vienkārši nolem doties nelielā atvaļinājumā. Problēmas vienīgi rada uzticīgie mājās palicēji, kuri paši nespēj pieiet pie izlietnes un padzerties. Un ne vienmēr arī izdodas atrast kādu draudzeni, kas iegriežas tavā mājoklī. Ko darīt, lai nodrošinātu augus ar mitrumu prombūtnes laikā?

Ja nedodies prom uz pārāk ilgu laiku, augus bagātīgi aplej un novieto vēsā, ēnainā vietā.

FOTO: Shutterstock.com

Ja nedodies prom uz pārāk ilgu laiku, augus bagātīgi aplej un novieto vēsā, ēnainā vietā.

•    Ja nedodies prom uz pārāk ilgu laiku, augus bagātīgi aplej un novieto vēsā, ēnainā vietā.
•    Piepildi pudeli ar ūdeni, aizvāko ar plastmasas vai koksnes korķi un izdur tajā nelielu caurumiņu. Tad iespraud pudeli augsnē ar korķi uz leju.
•    Augus novieto uz labi samitrināta paliktņa, kura viena mala iemērkta kādā lielākā ūdens tvertnē. Atceries, ka augu traukiem jābūt ar caurumiņu.
•    Kārtīgi samitrini biezu auklu vai lenti. Vienu tās galu caur poda notekcaurumu izvelc uz augšu. Otru galu novieto ūdens spainī zem sloga. Var darīt arī otrādi — šo auklu no augšas iebāz augsnē un otru galu nostiprini zem sloga ūdens trauka dibenā. Atceries, ka augam jāatrodas zemāk par ūdens trauku, lai tiktu nodrošināta labāka ūdens sūkšanās pa auklu vai lenti.
•    Var izmantot plastmasas caurulītes, ko savieno ar ūdens tvertni. Caurulīšu galu aizbāz ar vati tā, lai sūknēšana notiktu zem spiediena. Vate darbojas kā ūdens filtrs, kas palaikam jānomaina, jo kaļķis, kas atrodas ūdenī, var caurulīti aizsprostot.
•    Labi samērcētus māla cilindrus piepildi ar ūdeni, noslēdz un iespraud zemē. Tievas šļūtenītes tos savieno ar ūdens tvertni.
•    Var izmantot speciālas kastes, kuru apakšējā daļa ir ūdens rezervuārs.


Autore: Ilze Saltā, Dārzs uz balkona, R.: Valters un Rapa, 2005.

Reklāma
Reklāma