Skaistiem svētkiem: Padomi, kā rīkoties ar pirotehniku

Gandrīz katru gadu svētku laikā, pārkāpjot pirotehnikas lietošanas drošības noteikumus, cilvēki nodara vieglākus vai smagākus miesas bojājumus gan paši sev, gan arī savaino apkārtējos.

Iegādājieties pirotehnikas piederumus specializētajos veikalos!

FOTO: Shutterstock.com

Iegādājieties pirotehnikas piederumus specializētajos veikalos!

Tāpēc, ja arī jūsu svētku izjūtai ir vajadzīgs pirotehnikas izstrādājumu radītais efekts, lūdzam atcerēties:

•    Pirotehnikas preces jāiegādājas tikai firmās, kurām ir izsniegta atbilstoša licence. Katram no šiem izstrādājumiem ir pievienota lietošanas pamācība, kurā iekļauti arī drošības noteikumi, ar kuriem pirms pirotehnikas izmantošanas rūpīgi jāiepazīstas un kuri arī jāievēro.

•    Nekādā gadījumā nepērciet pirotehniku no privātpersonām, kas tirgo nezināmas izcelsmes nesertificētus izstrādājumus, jo tādā veidā jūs riskējat svētkus sabojāt ne tikai sev, bet arī apkārtējiem. Iegādājieties pirotehnikas piederumus specializētajos veikalos!

•    Jāuzmanās, lai pirotehnikas izstrādājumi nenonāk bērnu rokās, pat plaukšķenes vai brīnumsvecītes vajadzētu lietot, klātesot kādam no pieaugušajiem, lai nezināšanas, nevērības vai bravūras dēļ neizceltos nelaime, kuras iznākums var būt arī traģisks.

•    Esiet uzmanīgi un piesardzīgi un neatstājiet pirotehnikas izstrādājumus mazgadīgiem bērniem pieejamās vietās, kā arī neiegādājieties pirotehniku svešiem bērniem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu. Ja bērni, kas nav sasnieguši 14 gadu vecumu, izdarījuši sīko huligānismu, piemēram, ja viņi spridzina petardes sabiedriskās vietās, kā arī ja šādu darbību dēļ ir nodarīts veselības kaitējums vai mantas bojājumi, administratīvā atbildība, un konkrēti naudas sods, būs jāmaksā vecākiem.

•    Lai novērstu konfliktus ar likumsargiem, lūdzam vecākus laikus izskaidrot bērniem pirotehnisko līdzekļu lietošanas bīstamību.

Sagatavots pēc Valsts policijas informācijas iedzīvotājiem

Reklāma
Reklāma