Redzi. Dzirdi. Paziņo.

Ja tev ir zināms kāds bērns, kas ģimenē cieš no fiziskās vardarbības, neesi vienaldzīgs! Zvani Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 80006008.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Kā liecina dati, aptuveni 15% bērnu Latvijā cieš no vecāku fiziskas vardarbības ģimenē, un aptuveni 45% Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka bērnu miesas sodi vai bērnu fiziska sodīšana ir pieļaujama audzināšanas metode.

Lai pievērstu uzmanību bērniem, kas cieš no fiziskas vardarbības, novembra vidū „Centrs Dardzedze” sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un Eiropas Integrācijas Biroju uzsāka kampaņu Redzi. Dzirdi. Paziņo.
 

Kampaņas mērķis ir mudināt ikvienu sabiedrības locekli būt vērīgam un ziņot par gadījumiem, kuros bērni cieš no fiziskas vardarbības, lai cietušajam bērnam un viņa ģimenei būtu savlaicīgi iespējams sniegt nepieciešamo psihosociālo atbalstu un palīdzību.
 
Aicinām ikvienu, kuram ir zināms kāds bērns, kurš ģimenē cieš no savu vecāku fiziskās vardarbības, nepalikt vienaldzīgām un zvanīt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 80006008.
 
Kampaņa ilgs no 12.11.2008. – 31.12.2008.

Kampaņa vienlaicīgi norit sešās Austrumeiropas valstīs Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Bulgārijā, Moldovā un Maķedonijā.

Reklāma
Reklāma