Aukstā zupa "Nekādas bietes!"

 27. maijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 1186

Nepieciešams:

svaigi gurķi 1 kg

vārītas olas 10 gab

kartupeļi  2 kg

tomāti

kefīrs 2 - 3 litri

sāls

majonēze 1 paciņa

sinepes vai mārrutki

dilles

 

 

 



Pagatavošana:

Lielā māla bļodā (nevis emaljētā vai vēl nez kādā) ber sagrieztus svaigos gurķus, olas, vārītus jaunos (vai kādi nu sanāk pēc zupas tāmes) kartupeļus, var likt arī tomātus (bet stingrus).. griezums - kubiciņos „a la priekš rasola”. Smuki samaisām un pievienojam šķipsnu sāli, majonēzi, pavisam bik sinepes vai mārrutkus asumiņam (kas vairāk garšo)... un, protams, kefīrs, lai novestu visu masu līdz konsistencei, kas līdzinās zupai. Uzreiz pēc tam dobē (uz loga puķupodā vai kur citur) nogriež dilles, sīki sakapā un saber virsū... vai iemaisa...vai liek uz maizes blakus - kā vēlaties. Ideāli, ja vēsumā savelkas visas garšas kopā kādu stundu... un - gatavs!
Un nekādas bietes!!!
 
Patērētais laiks - aptuveni pusstundas darbs, ja strādā visa kompānija (6 cilvēki) plus gaidīšana (ja izbadējies, var negaidīt)
Izmaksas - apmēram Ls 4
Porciju skaits - variējams, atkarīgs no pievienotā kefīra daudzuma mainīgā.
Labu apetīti!

Iesūtījis: Jorens Kovalovs, Auksto zupu olimpiādes dalībnieks



0 Pievienot komentāru

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk