Aukstā biešu zupa

 27. maijs 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 7667

Nepieciešams:
1/2 1 rūgušpiena;
400 g jauno biešu (saknes ar lapiņām);
70 g svaigu gurķu;
50 g skāba krējuma;
1 ola;
sāls, cukurs, loki un diļļu zaļumi.



Foto no Elīnas Segliņas personiskā arhīva


Pagatavošana

Jaunās bietes vairākos ūdeņos noskalo, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, līdz tās apsegtas, un tvaiko, pēc tam atdzesē. Bietes sakapā biezenī, kuru ar visu šķidrumu pievieno rūgušpienam. Nomizoto, mazos gabaliņos sagriezto gurķi, sasmalcinātos lokus un dilles un sāli pievieno aukstai zupai. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu un cieti vārītas olas pusi, sagrieztu daiviņās.

 









Iesūtījusi Elīna Segliņa, Auksto zupu olimpiādes dalībniece



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk