Bažas, ka dabā izmestās vienreiz lietojamās sejas maskas var radīt inficēšanās draudus

Lai arī izskanējušas ziņas, ka koronvīrusa dēļ pasaulē uzlabojusies gaisa kvalitāte un ūdens tīrība, tik vienkārši nav. Nu daudzviet palielinājies to atkritumu apjoms, kas veidojas no personīgajiem aizsardzības līdzekļiem, piemēram, vienreiz lietojamām sejas maskām. Izskan bažas, ka nepareizi izmestas maskas var arī palielināt inficēšanās risku. 

Okeāna saglabāšanas grupas OceansAsia līdzdibinātājs Gerijs Stoks (Gary Stokes)  demonstrē sejas maskas, kas izskalotas Soko salu pludmalē pēc koronvīrusa uzliesmojuma Honkongā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Okeāna saglabāšanas grupas "OceansAsia" līdzdibinātājs Gerijs Stoks (Gary Stokes) demonstrē sejas maskas, kas izskalotas Soko salu pludmalē pēc koronvīrusa uzliesmojuma Honkongā.

Honkongas pludmalēs un dabas takās daudzviet mētājas nolietotas sejas maskas. Vides aizsardzības grupas brīdina, ka atkritumi rada milzīgus draudus jūras dzīvībai un savvaļas dzīvniekiem.

Lielākā daļa Honkongas 7,4 miljonu cilvēku nedēļām ilgi katru dienu uzliek vienreizējas lietošanas sejas maskas, cerot atbrīvoties no koronvīrusa.

Bet milzīgs skaits masku netiek pareizi iznīcināts, tās ir nonākušas laukos vai jūrā, kur jūras dzīvnieki tos var sajaukt ar pārtiku.

Sejas maskas pludmalē

Reklāma
Reklāma

Vides aizsardzības grupas, kas jau tagad cīnās ar jūras atkritumu daudzumu no kontinentālās Ķīnas un citur, apgalvo, ka izmestās koronvīrusu maskas ir saasinājušas atkritumu problēmu un arī radījušas bažas par vīrusa izplatību.

 

Avots: https://new.nst.com.my