Svariņi (24.09. līdz 23.10.)

Svaru zīmē dzimis mazulis mēdz būt jauks un līdzsvarots, viņš allaž vēlas atstāt labu iespaidu un patikt visiem. Pievilcīgās bedrītes vaigos ir viena no redzamākajām ārējās pievilcības iezīmēm, kas palīdz iekarot apkārtējo simpātijas.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Venera
Stihija — Gaiss
Akmeņi — opāls, safīrs
Talismans — grāmata
Nedēļas diena — piektdiena
Krāsas — tumši zila, jūras zila, pasteļtoņi
Ziedi — rozes, vijolītes, ģerānijas

Jau neapzinātā vecumā, kad mazulis apkārtējās pasaules izzināšanā piedalās tikai kā vērotājs, var izpausties viena no Svariņu raksturīgākajām īpašībām — nepatika pret vientulību.

Svaru zīmē dzimis mazulis ir liels estēts. Rotaļlietām, apģērbam, traukiem un visam citam, kas atrodas ap viņu, jābūt skaistam un gaumīgam. Nepatīk spilgtas, kliedzošas krāsas, izrādīs sašutumu par saplēstām, netīrām rotaļlietām, neēdīs ēdienu, kas nepatiks pēc skata.

Svariņu mazulis ir ļoti komunikabls. Patīk viesības, svinīgi pasākumi un pirmssvētku kņada. Dzimšanas dienas saistās ar no virtuves plūstošām kārdinošām smaržām, skaisti klātu galdu, kuplu viesu pulku un krāšņu svētku torti, bet pats — ietērpts labākajās drānās, apkārtējo uzmanības lutināts, saņem skaisti iesaiņotas dāvanas.

Nesaskaņas un nedrošība Svariņiem var radīt neprognozējamas garastāvokļa maiņas: vēl jautri smējās, pēc brīža jau sēž sadrūmis vai pat mirkst asarās. Svarīgi, lai viņš neaizietu gulēt satraukts, lai visas problēmas un sarūgtinājumi tiktu novērsti pirms aizmigšanas. Ja bērns jutīsies laimīgs, arī nervu sistēma būs līdzsvarota un viņš varēs mierīgi aizmigt.

Mazulis viegli apgūst jaunas zināšanas, taču ātri nogurst un ne vienmēr iesākto izdara līdz galam. Šajā ziņā vecākiem jābūt neatlaidīgiem un jāuzstāj, ka iesākti darbi ir jāpabeidz.

Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.

Reklāma
Reklāma