Jaunaviņa (24.08. līdz 23.09.)

Tipisks Jaunavas zīmē dzimis mazulis ir rosīgs un izveicīgs, tomēr ne tik enerģisks kā citi. Viņš ir vērīgs, uzmanīgs, attapīgs un veikls, prot darboties klusi un nemanāmi — šim bērnam nepatīk būt uzmanības centrā. Toties no paša vērtējošā skatiena nav pasargāts neviens.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Merkurs
Stihija — Zeme
Akmeņi — sardoniks, dzeltenais safīrs (kaķa acs)
Talismans — astere
Nedēļas diena — trešdiena
Krāsas — gaiši zila, gaiši zaļa, violeta
Ziedi — māllēpes, asteres, neaizmirstulītes, miķelīši

Mazulis mēdz būt paklausīgs, viņam nav vairākkārt jāaizrāda viens un tas pats — ja reiz teikts, ka nedrīkst glāstīt uz ielas satiktu kaķi, viņš to arī nedarīs. Šis bērns ir kārtīgs un rūpīgs, savas rotaļlietas pēc spēlēšanās allaž sakārtos un akurāti noliks vietā to, ko paņēmis.

Runāt šis mazulis iemācās diezgan agri, runā ātri un saprotami. Allaž ir ar kaut ko aizņemts, galvenokārt viņam patīk darboties ar dažādiem materiāliem (plastilīnu, mālu, papīru u. c.), ar ko var veidot, locīt, konstruēt.

Apguvis pirmos solīšus, Jaunavas zīmē dzimis mazulis būs lielisks palīgs mammai un tētim. Viņš izrādīs interesi par visu, kas notiek mājās, dārzā vai pagalmā, un rūpīgi izpildīs viņam uzticētos darbiņus.

Ar lielu interesi viņš vēros, kā darbojas dažādi mehānismi, sekos līdzi remonta darbiem un, ja vien viņam tas tiks atļauts, ar prieku tajos piedalīsies.

Savainojumi Jaunavai mēdz būt reti. Ja nu tomēr ir gadījies kāds skrāpējums vai sasitums, vecākiem jābūt gataviem, ka mazuļa asaras mitēsies vien tad, kad savainotā vieta būs sapūsta, samīļota un uzlikts skaists plāksteris.

Pats būdams akurāts un precīzs, viņš nespēj saprast citu paviršību un nevērību. Vecāki var būt droši — Jaunaviņa neaizmirsīs doto vārdu, bet uzstās, lai arī citi savus solījumus pildītu precīzi un akurāti.

Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.

Reklāma
Reklāma