Helsinkos jūnijā un jūlijā bērni saņem siltas pusdienas bez maksas

Jūnijā un jūlijā jebkurš bērns, kas jaunāks par 16 gadiem, var saņemt bezmaksas karstās pusdienas darba dienās kādā no publiskajiem rotaļu laukumiem, kas piedalās īpaša projektā, portālam www.theguardian.com stāsta Tomass Lamberts (Thomas Lambert), brits, kurš dzīvo un strādā Helsinkos. 

Šogad projektā piedalās jau 57 parki, no kuriem 30 piedāvā pakalpojumus visas vasaras garumā.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad projektā piedalās jau 57 parki, no kuriem 30 piedāvā pakalpojumus visas vasaras garumā.

Tomass Lamberts atzinīgi izsakās par iespēju, ko nodrošina Helsinku pašvaldība - piedāvā bērniem līdz 16 gadu vecumam siltās pusdienas bez maksas kādā no publiskajiem rotaļu laukumiem. Šāda iespēja tiek nodrošināta no jūnija sākuma līdz jūlija beigām, kas aptver lielāko daļu skolu vasaras brīvdienas. Labā ziņa, ka iespēja paēst siltas pusdienas ir ikvienam bērnam neatkarīgi no vecāku sociālā stāvokļa. Vienīgais, par ko katram pašam jāparūpējas - par savu bļodiņu un karoti. Viņš norāda, ka šogad projektā piedalās jau 57 parki, no kuriem 30 piedāvā pakalpojumus visas vasaras garumā. 

Labā ziņa, ka iespēja paēst siltas pusdienas ir ikvienam bērnam neatkarīgi no vecāku sociālā stāvokļa.

Reklāma
Reklāma

Lamberts atklāj, ka arī viņa bērni regulāri izmanto ēdināšanas pakalpojumu dienās, kad pavada laiku spēļlaukumos. Viņš norāda, ka tas ļauj bērniem pavadīt visu dienu ārā, rotaļājoties un iegūstot jaunus draugus. Vīrietis piebilst, ka šī iniciatīva ir salīdzināma ar tā sauktajām "bērnu kastēm", kas ļoti populāras Somijā un pamazām gūst ievērību arī citviet pasaulē.