Vērsītis (21.04.–20.05.)

Vērsītis pasaulei sevi piesaka ar apbrīnojamu neatlaidību un uzstājību. Jau ar pirmajām savas dzīves dienām viņš ir pārliecināts, ka iecerēto var vienmēr panākt, atliek tikai būt pacietīgam un neatlaidīgam, un to mazais Vērsītis spēj.

FOTO: Shutterstock.com

Vadošā planēta — Venera
Stihija — Zeme
Akmeņi — smaragds, nefrīts
Talismans — zelta teļš
Nedēļas diena — piektdiena
Krāsas — salātu zaļa, olīvu zaļa, maigi rozā
Ziedi — ceriņi, maijpuķītes

Šis mazulis iepazīst pasauli lēnām, toties pamatīgi, saglabājot prieku vecākiem ar savu mērķtiecību un uzcītību. Impulsīva rīcība Vērsītim nav raksturīga. Pirms kaut ko sākt, viņš rūpīgi padomās un izplānos, un pēc tam ar pieauguša cilvēka cienīgu nopietnību solīti pa solītim iecerēto īstenos.

Nevajag Vērsīti steidzināt, bet gan atvēlēt pietiekami daudz laika, lai bērns varētu paveikt iecerēto — tas ir svarīgi viņa pašapziņai.
Ar vienlīdz lielu neatlaidību Vērsītis īstenos arī nodomus, kurus vecāki novērtēs kā blēņas. Sapratis, ka skapja augstākajos plauktos no viņa kaut kas ir noslēpts, mazulis centīsies noskaidrot patiesību ar divkāršu apņēmību.

Audzināšanā nedrīkst izmantot piespiešanas metodes vai mēģināt iebiedēt. Daudz labāk iedarbosies loģiski, bērnam saprotami paskaidrojumi un apelēšana pie taisnīguma, nevis pavēles formā izteikti aizrādījumi. Apgūstot kādu dzīves patiesību, viņam to vairs nevajadzēs atgādināt.

Vērsītim nepatīk pārmaiņas, viņam ir grūti pierast pie jauniem apstākļiem vai jaunas dienas kārtības. Nepatīk trokšņaina vide un pastiprināta uzmanības pievēršana. Tāpēc ir svarīgi viņu laikus sagatavot gaidāmām pārmaiņām, piemēram, bērnudārzam vai skolai.


Avots: Bērnu horoskopu sērija, Daces Bērziņas teksts, apgāds Jumava, 2008.

Reklāma
Reklāma