Sākusies pieteikšanās Rimi bērnu dienas Ģimenes skrējienam!

Šogad Tet Rīgas maratons notiks 18. un 19. maijā, reģistrēties visiem skrējieniem iespējams www.tetrigasmaratons.lv. Rimi bērnu dienā paredzams, ka piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – 13 000 jauno skrējēju. Bērniem ir izveidota jauna distance "Sprinta karalis un karaliene" - 60m garš skrējiens ar numuriem un laika atzīmi, lai noteiktu pašus ātrākos sprinterus un kronētu karaļus un karalienes katrā vecuma grupā.

Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un viņas ģimene ir Rimi bērnu dienas Ģimenes skrējiena vēstneši. Tam, kā ģimene gatavojas skrējienam, seko līdzi Rimi un Mammamuntetiem.lv sociālo tīklu kontos. Foto: Renārs Koris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un viņas ģimene ir Rimi bērnu dienas Ģimenes skrējiena vēstneši. Tam, kā ģimene gatavojas skrējienam, seko līdzi Rimi un Mammamuntetiem.lv sociālo tīklu kontos. Foto: Renārs Koris

Tet Rīgas maratona Rimi bērnu dienā tiks dota iespēja pievienoties arvien jauniem dalībniekiem. Maratona organizatori šogad prognozē ap 13 000 mazo skrējēju, kuri kopā ar vecākiem piedalīsies gan 4,2 km garā Ģimeņu skrējienā, gan arī īsākās distancēs - 200m un 400m skrējienos, kas šogad pārcelti uz centrālo maratona finiša zonu ar finišu lielajā maratona arkā. Paši mazākie maratona dalībnieki aicināti doties distancē "Mazie".

Šogad Rimi bērnu dienā izveidota jauna distance ar oficiāliem numuriem un laika atzīmi, kurā tiks noteikti "Sprinta karalis un karaliene" katrā vecuma grupā.

Tāpat kā lielie skrējēji, arī mazie šajā distancē saņems goda medaļas. Sagatavoties skrējienam palīdzēs Rimi kustības “Labākai dzīvei” eksperti un Rimi Bērnu dienas vēstneši – Smildziņu ģimene. Sekojiet līdzi ekspertu ieteikumiem – ko labāk ēst un kā trenēties, Rimi un Smildziņu ģimenes sociālo tīklu kontos.

Uzsākta reģistrācija Latvijas Skolu Kausam
Sadarbībā ar Rīgas Domi un Latvijas Sporta Federāciju Padomi arī šogad Tet Rīgas maratons piedāvās iespēju Latvijas skolām sacensties Latvijas skolu kausā. Dalība skolu kausā ir lieliska iespēja skolēniem sajust augstākā līmeņa sacensību garšu. Iepriekšējos gados dalībnieku limits - 2500 skolēni, kuri skolu kausā var startēt par simbolisku samaksu 1,5 eiro apmērā – tika izsmelts jau krietnu brīdi līdz maratonam. Sagaidāms, ka arī šogad interese būs liela, tādēļ ieinteresētās skolas aicinātas nekavēties ar pieteikumiem. Atgādināsim, ka 2018.gadā Latvijas skolu kausā laurus plūca Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, Siguldas Valsts ģimnāzija un Sporta skola "Arkādija".

Arī šogad Tet Rīgas maratons piedāvās iespēju Latvijas skolām sacensties Latvijas skolu kausā. 

Padomāts par dalībnieku un līdzjutēju ērtībām
Sadarbībā ar DPD jebkurš dalībnieks no ikviena Latvijas reģiona varēs saņemt numuru, somu un “Dalībnieku ceļvedi” sava reģiona tuvākajā Pick up punktā. Savukārt uzņēmumiem būs iespēja pieteikt starta numuru piegādi līdz biroja durvīm, tādējādi nodrošinot saviem vēlmi skriet izrādījušiem darbiniekiem vēl ērtāku numuru saņemšanu.  

Dalībnieku ērtībām Tet Rīgas maratona EXPO tiks pārcelts uz pilsētas centru. Pirmsmaratona EXPO pieredzi izbaudīt un numurus saņemt šogad dalībnieki varēs Radisson Blu Latvija viesnīcas otrajā stāvā. 

Reklāma
Reklāma

Maratona medaļu un oficiālā krekla dizaina autori - mākslinieki ar vārdu
Šogad Tet Rīgas maratona medaļu komplektu izstrādājis mākslinieks Artūrs Analts. Starptautisko atzinību ieguvis 2018. gadā ar Londonas Dizaina biennāles galveno balvu “Labākais dizains” par instalāciju "Matter to Matter". Medaļas un to konceptuālo stāstu Artūrs Analts kopā ar maratona oganizatoriem sola atklāt līdz Lieldienām. 

Savukārt adidas oficiālo maratona kreklu dizainējusi māksliniece Maija Kurševa. Šogad būs pieejamas divas versijas, no kurām izvēlēties. Kā stāsta māksliniece: "Vienā zīmējumā maratona skrējēja pārņēmusi pilsētu savā varā un dominē pār to. Zīmējums ir arī neliels sveiciens māksliniekam Mārim Bišofam, kura stila ietekmi te var samanīt. Savukārt otrais zīmējums ir dziesma Rīgas mazajām koka ēkām un Rīgas namu cilvēciskajiem samēriem. Dodoties savās ikdienas gaitās, mana galva bieži vien pacelta uz augšu, aplūkojot simtgadīgo namu detaļas. Taču šur tur joprojām saglabājušās vienstāvu koka ēkas. Bieži vien tās, apslēptas lielo ielas namu pagalmos, dzīvo savu paralēlo dzīvi - kā ciems ciemā."


Reģistrācija
Reģistrācija visām distancēm un Rimi bērnu dienas skrējieniem Tet Rīgas maratona mājas lapā www.tetrigasmaratons.lv. Līdz 15. aprīlim reģistrējoties, uz starta numura tiks uzdrukāts dalībnieka vārds, kas atbalstītājiem ļaus personīgāk uzmundrināt katru skrējēju. Pēc 15. aprīļa šādas iespējas vairs nebūs un dalības maksa maratonā tiks pakāpeniski paaugstināta. 

 

Par Tet Rīgas maratonu:
Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 29. Tet Rīgas maratons notiks 2019. gada 18.–19. maijā. 2018. gadā pasākums pulcēja 37 645 dalībniekus, t. sk., 4243 ārvalstniekus no 78 pasaules valstīm un 12 tūkstošus bērnu "Rimi Bērnu dienas" ietvaros. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta" kvalitātes zīmi (Gold Label). Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Galvenais partneris un tehnoloģiskais nodrošinātājs – Tet, oficiālais partneris – Rimi, sponsori – adidas, WESS Motors Toyota, Sportland. Partneri – Live Riga, Eiropas Komisija, Mēness aptieka, dabīgais minerālūdens Mangaļi, Isostar, DPD Latvija, Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Gardena, LSFP, LVS, 1188, Klotiņi & Serģis, Hansgrohe, VSK Noskrien. Mediju partneri – 360TV, LNT, Delfi, Dienas Bizness, JCDecaux.