Labdarība kā dzīvesstils. "Taureņa efekts" svin 10 gadu pastāvēšanu

Ar aicinājumu integrēt labdarību savā ikdienā sabiedriskā labuma organizācija “Taureņa efekts” atzīmē savu desmito gadskārtu.

Ikviens var ar kaut ko palīdzēt - ziedot, mācīt, atbalstīt.

FOTO: Shutterstock.com

Ikviens var ar kaut ko palīdzēt - ziedot, mācīt, atbalstīt.

Desmit gadu laikā biedrības īstenotajās kampaņās, bērnunamu jauniešiem viesojoties dažādos uzņēmumos, notikušas jau 100 pieredzes dienas, kā arī nosūtītas vairāk nekā 500 dāvanas ar ikdienā nepieciešamām lietām. Savukārt neauglības ārstēšanas projektā, kas tika īstenots sešus gadus un ir noslēgts šā gada sākumā, apmaksātu diagnozes ārstēšanu saņēma vairāk nekā 45 ģimenes, no kurām pasaulē jau nākuši 12 mazuļi. 

“Darbojoties desmit gadus, esam pamanījuši, ka ar katru gadu arvien vairāk cilvēku uztver labdarību kā savas ikdienas sastāvdaļu, nevis epizodisku notikumu. Tā mēs arvien vairāk redzam, ka cilvēki izvēlās ziedojumu abonēšanu – kad katru mēnesi no personas konta automātiski tiek atskaitīta noteikta summa kāda projekta atbalstam. Moderno tehnoloģiju attīstība ļauj ikvienam izvēlēties ērtāko ziedošanas veidu – ierastās un nu jau interaktīvās ziedojumu kastītes veikalos, pārskaitījums internetbankā vai ar SMS starpniecību un pat sava laika un zināšanu ziedošana. Kā rāda mūsu mājaslapas statistika, tāpat cilvēki arvien vairāk atbalsta arī sociālo biznesu, iegādājoties labdarības preces un pakalpojumus,” stāsta biedrības dibinātāja Olga Kazaka.

 

Darbojoties desmit gadus, ir novērots, ka ar katru gadu arvien vairāk cilvēku uztver labdarību kā savas ikdienas sastāvdaļu, nevis epizodisku notikumu.

Atzīmējot biedrības desmito darbības gadu, iniciatīvai aizdomāties par labdarību kā dzīvesstilu pievienojušās arī sabiedrībā pazīstamas personības, aicinot par ziedojumu piedalīties kādā pasākumā.

Agnese Zeltiņa ielūdz uz aproču vēršanas meistarklasi, Anna Rozīte – nodoties kopīgai meditācijai - , savukārt Lelde Ceriņa aicina pievienoties pieredzes stāstu vakaram, bet Krišjānis Caune – apmeklēt improvizācijas teātra “Spiediens” izrādi, kurā piedalās kā viens no aktieriem. Tāpat, “Taureņa efekts” veikalā www.taurenaefekts.lv iespējams iegādāties viņu ziedotās mantas – arī tas ir veids, kā ieguldīt savu artavu labdarībā.

Reklāma
Reklāma

 

Biedrība “Taureņa efekts” kopš 2009. gada realize sabiedriskā labuma projektus. Pašreiz aktīvi ir tādi projekti, kā “Taureņa efekts”, kuras mērķis ir palīdzēt bērniem, kuri aug bērnunamā, atrast savu nākotnes profesiju; LOTE – rokdarbi, ko veidojuši tie, kuriem sarežģīti iekļauties darba tirgū – cilvēki ar īpašām vajadzībām, jaunās māmiņas un sirmgalvji; SPORTS VIENO – projekts ar mērķi palīdzēt jauniešiem no bērnunamiem ieviest savā dzīvē sportu, tādējādi motivējot tiekties uz jauniem mērķiem.
 

Sniegt atbalstu „Taureņa efekts” īstenotajām labdarības kampaņām var biedrības mājas lapā www.taurenaefekts.lv ar internetbankas starpniecību vai SMS, ziedojot vienreiz vai arī pieslēdzot regulāro ziedojumu. Mūsu ziedojumu kastītes atrodas ELVI, Kristīne RR, AlkOutlet veikalos, kā arī degvielas uzpildes stacijās Virši A. Mūsu ziedojumu koks aug modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, bet labdarības produktu piegādi bez maksas nodrošina “DPD Latvija”.