Dabas muzejā orhideju izstāde un konsultācijas to kopšanā

Dabas muzejs aicina uz pirmo ziedu izstādi šajā sezonā – „Orhidejas un citi eksotiskie augi 2019’’. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA), tās laikā, no 10. līdz 14. aprīlim, piedāvāsim apskatīt vairākus simtus  dažādas orhideju šķirnes un to hibrīdus, sniegsim konsultācijas šo neparasto augu izvēlē un kopšanā.

Košā orhidejas lieliski aug uz latviešu mājokļu palodzēm

FOTO: Shutterstock.com

Košā orhidejas lieliski aug uz latviešu mājokļu palodzēm

Izstādē „Orhidejas un citi eksotiskie augi 2019” LOEADA biedri izrādīs skaistākos un neparastākos eksponātus no savām kolekcijām. Būs apskatāmas interesantas tropisko orhideju sugas, krāšņi to selekcionētie hibrīdi, gaisīgie atmosfēras augi – tilandsijas un savdabīgie augi – kukaiņēdāji. Izstādi papildinās Latvijas Universitātes Botāniskā dārza eksponāti, kā arī Rūtas Studentes kolekcija, kas ir viena no vērienīgākajām Eiropā. Kolekcionāre pārsteigs ar neparastajām japāņu samuraju kulta orhidejām – trauslo un cēlo Neofinetia ģints pārstāvju un to kultivāru dažādību.

Izstādē pieredzējušie LOEDA orhideju audzētāji dalīsies savās zināšanās un pieredzē par šo augu kopšanu un audzēšanu mājas apstākļos, kā arī sniegs konsultācijas interesentiem. Norisināsies orhideju un citus eksotisko augu tirdzniecība.

Sestdien, 13.aprīlī, plkst. 13.00 aicinām uz meistarklasi orhideju pārstādīšanā (apmeklējums ar konkrētās dienas izstādes ieejas biļeti).

Reklāma
Reklāma

Izstādes atklāšana 10. aprīlī plkst. 11.00 Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

 

Saistītie raksti