Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz 11. aprīlim

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 5. līdz 11. aprīlim daudz interesanta kino mīļiem. 

Filmas Paldies Dievam publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Paldies Dievam" publicitātes foto.

KAZA KĀPA DEBESĪS. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Garums:  1 st. 52 min.

Režisore: Laima Žurgina

Dokumentālās filmas Kaza kāpa debesīs varoņus vieno jaunības bohēmiskā pulcēšanās vieta, neliela kafejnīca Rīgas vecpilsētā, starp savējiem saukta par Kazu. Šī vieta apvīta leģendām, mītiem un humoristiskiem nostāstiem; tā bija vieta, kur padomju laika Rīgas jauniešiem garīgos orientierus sniedza Džoanas Baezas un Boba Dilana, Vladimira Visocka un Bulata Okudžavas mūzika, informācija no Rietumu pasaules nonāca  caur relatīvi brīvāko kaimiņvalstu presi – poļu, čehu, bulgāru žurnāliem -; Kazā no rokas rokā ceļoja nelegālā krievu samizdata literatūra – Solžeņicins, Brodskis, Dovlatovs –, te diskutēja par Džoisu, Kafku un Sartru,  Fellīni, Antonioni un Bergmanu, Pikaso un Polloku, Garodī un Dubčeku…

No 60. gadu “nepareizajiem jauniešiem”, kas pulcējās Kazā – nonkonformistiem, hipijiem un bitņikiem  – izauguši sabiedrībā pazīstami rakstnieki, dzejnieki, mūziķi, režisori, arī jaunās, brīvās Latvijas politiķi. 60. gados viņiem bija 18, 20, 25, šodien – par pusgadsimtu vairāk. Filma ir stāsts par leģendārām Latvijas kultūras un mākslas dzīves personībām – Imantu Kalniņu un Imantu Lancmani, Maiju Tabaku un Māru Ķimeli, Laimu Eglīti un Birutu Delli, Eiženu Valpēteri un Modri Tenisonu, Uldi Bērziņu un Jāni Rokpelni, Juri Zvirgzdiņu un Māri Bišofu, Māru Brašmani un Andri Grīnbergu, kurus vieno pagājušā gadsimta 60. gados slavenā kafejnīca Kaza. Filmas varoņu paaudze pieredzējusi divas sabiedriskās sistēmas – sociālistisko un kapitālistisko –, var atskatīties uz procesiem sabiedrībā vēsturiskā un starptautiskā kontekstā. Ir savākts milzīgs, unikāls materiāls, tai skaitā neskaitāmas  sarunas ar kādreizējiem kazistiem, kas dalās atmiņās, atziņās un vērtējumos.

Filmas autore un režisore ir Latvijas dokumentālā kino klasiķe un arī kādreizējā kaziste Laima Žurgina, operatori – Edgars Bite, Kaspars Braķis, Uģis Egle, Uldis Jancis, Miks Meirāns. Filmā skan komponista Imanta Kalniņa mūzika, skaņu režisors Andris Barons, skaņu operators – Ilvars Veģis, montāžas režisors – Andris Zemītis. Filmas atbalstītāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, ALFOR, filmu pabeigt palīdzēja studija Ego Media. Producenti – Laima Žurgina, Guntis Trekteris.

Filmas pirmizrāde Kinoteātrī "Splendid Palace" 11.aprīlī 19.00! Repertuārā no 12.aprīļa.

Lielajā zālē: 11.04. seanss 19.00

 

KINO BĒRNIEM - BRĪNUMU PARKS

Spānija, ASV, 2019 | 1 st. 25 min. | Piedzīvojumu filma, komēdija, animācija

Režisors: Dylan Brown Lomās: Mila Kunis, Jennifer Garner, Matthew Broderick, Jeffrey Tambor, Ken Jeong, John Oliver.

Aizrautīgā un ziņkārīgā Džūna sev par lielu pārsteigumu meža vidū atklāj ko brīnumainu - tas ir atrakciju parks! Te ir krāsaini karuseļi, slidkalniņi un dažādas spēles, taču meža biezoknī paslēptajā parkā jau sen neviens nav spēris savu kāju, izņemot pāris runājošu dzīvnieku, kuri šeit atraduši savas mājas. Apņēmīgajai meitenei ir skaidrs - viņai un viņas jaunajiem draugiem būs pa spēkam izglābt šo brīnumaino vietu, un drīz vien tiek atvērts neparastākais parks visā pasaulē! Šeit viesus sagaida milzīgs, labsirdīgs lācis vārdā Bumsis, par drošību parkā gādā dzeloņcūciņa Stīvs, par to, lai viss ripotu kā smērēts - bebru brāļi Kūpers un Guss, bet parka direktora gods tiek šimpanzei vārdā Riekstiņš.

"Brīnumu parks" aicina doties krāšņā kino piedzīvojumā kopā ar filmas varoņiem un sapņot lielus sapņus!

Latviešu valodā filmu ieskaņojuši: Lueta Meldere (Džūna), Gints Grāvelis (Lācis Bumsis), Ilze Ķuzule (Grēta), Ainārs Ančevskis (Stīvs), Dainis Porgants (Guss), Jānis Jarāns (Kūpers), Pēteris Šogolovs (Riekstiņš), Dagmāra Legante (Mamma), Edgars Lipors (Tētis), Gunta Virkava (tante Albertīne) un Jānis Kirmuška (tēvocis Tonijs).

Filma dublēta latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez ierobežojuma

Kinoteātrī "Splendid Palace" 6. un 13.aprīlī plkst. 12.00!

Mazajāzālē: 06.04. seanss 12.00

 

DAMBO. Dumbo. ASV, 2019

Garums: 1 st. 52 min.

Ģimenes filma, fantāzija

Režisors: Tim Burton

Lomās: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Alan Arkin

Jaundzimušā zilonēna Dambo neticami lielās ausis uzreiz kļūst par iemeslu pastāvīgiem jokiem cirka trupā, taču uzzinājis, ka zilonēns tās var izmantot lidošanai, cirka īpašnieks nolemj izmantot šīs neparastās īpašības, lai gūtu papildus peļņu. Dambo ir lemts kļūt par jauna un grandioza šova galveno zvaigzni, taču zilonēnam un viņa draugiem nāksies atklāt patiesību par to, kas slēpjas aiz cirka uzveduma pievilcīgi spožās izkārtnes.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 7+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 5.aprīļa.

Lielajā zālē: 07.04. seanss 13.00

Mazajā zālē: 05.04. seanss 16.00; 06.04. seanss 14.00

 

PALDIES DIEVAM. Grâce à Dieu. Francija, Beļģija, 2018

Garums: 2 st. 17 min.

Drāma

Režisors: Fransuā Ozons

Lomās: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud

Aleksandrs ar ģimeni dzīvo Lionā. Reiz viņš nejauši uzzina, ka priesteris, kurš viņu bērnībā pavedis netiklībā, vēl joprojām ir saskarē ar bērniem. Viņš ir pilns apņēmības panākt taisnīgumu un kopā ar diviem citiem upuriem Fransuā un Emanuelu sāk cīņu pret priesteru noziegumiem. Režisors Fransuā Ozons nevaino ticību, viņš apsūdz sistēmu, kura nevēlas uzņemties atbildību. Autoru iedvesmojis patiess pedofilijas skandāls, kurš pašlaik satriec visu Franciju. 

Šā gada Berlīnes kinofestivālā filma saņēmusi žūrijas “Grand Prix”. 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Filmas PIRMZIRĀDE Kinoteātrī "Splendid Palace" 4.aprīlī plkst. 19.00! Repertuārā no 5.aprīļa.

Lielajā zālē: 05.04. seanss 18.15; 06.04. seanss 16.15; 11.04. seanss 19.45

Mazajā zālē: 07.04. seanss 17.30; 08.04. seanss 19.15

 

AUGSTĀKĀ SABIEDRĪBA. High life, 2018

Garums: 1 st. 50 min.

Piedzīvojumu filma, drāma, zinātniskā fantastika

Režisors: Claire Denis

Lomās: Robert Pattinson, Juliette Binoche

Kosmosa dzīles aiz mūsu Saules sistēmas robežām. Monte un viņa mazā meitiņa Vilova dzīvo pilnīgā izolācijā kosmosa kuģī. Stingrā pašdisciplīna sargā vientuļo vīrieti no paša un citu kaislībām. Viņš ir kļuvis par tēvu pret savu gribu. Vilovu dzemdēja ar Montes spermu apaugļota jauna sieviete vārdā Boize. Viņi abi bija kosmosa cietumnieku apkalpes locekļi, uz nāvi notiesātie, jūrascūciņas, kas nosūtītas kosmosā uz Zemei tuvāko melno caurumu. Tagad dzīvi palikuši tikai Monte un Vilova. Un Monte ir mainījies. Pateicoties meitai, viņš pirmo reizi mūžā sajūt visvarenās mīlestības spēku. Vilova aug, kļūst par meiteni un jaunu sievieti. Tēvs un meita abi kopā vientulībā tuvojas savam liktenim – melnajam caurumam, kurā laiks un telpa pārstāj eksistēt.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 29.marta.

Lielajā zālē: 07.04. seanss 20.15; 09.04. seanss 18.15

 

UZTICĪGAIS L'homme fidèle. Francija, 2018

Garums: 1 st. 15 min.

Komēdija, drāma, romantika

Režisors: Luī Garels

Lomās: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Depp

Luī Garels, Letisija Kastā un Lilī Roza Depa “Parīzes” komēdijā par mīlestību, nāvi, draudzību un nodevību. Luī Garela otrais režijas darbs – ačgārns mīlas trīsstūris, kurā katrs varonis visstiprāk mīl... sevi.  

Filmas pasaules pirmizrāde notika Toronto kinofestivālā – publika to vērtēja ļoti atzinīgi, kritiķi uzteica ”netradicionālo scenāriju”. 

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 29.marta.

Lielajā zālē: 08.04. seanss 17.30; 09.04. seanss 20.30

Mazajā zālē: 06.04. seanss 19.15; 07.04. seanss 20.00; 10.04. seanss 16.00

 

SEJA. MUG. Polija, 2018

Garums: 1 st. 31 min.

Komēdija, drāma

Režisors: Malgožata Šumovska

Lomās: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol

Ironiska, spoža, mūsdienīga – filma “Seja” kinoteātros no 22. marta!

Visiem patīk glītais Jaceks, bet Jacekam patīk roks, viņa suns un trakas ballītes kopā ar viņa mīļoto meiteni. Bet kādu dienu smagas traumas dēļ ārsti pārstāda viņam svešu seju. Tagad Jaceka dzīve mainīsies uz visiem laikiem. Dzīve būs jāsāk no jauna.

Filma ieguvusi Sudraba Lāci Berlīnes kinofestivālā 2018. gadā.

Balstīta uz patiesiem notikumiem!

Filma poļu, rumāņu, latīnu un angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 22.marta.

Mazajā zālē: 08.04. seanss 18.00- Pēdējais seanss!

 

PELNI SNIEGĀ. Ashes in the Snow. Lietuva, ASV, 2018

Garums: 1 st. 41 min.

Drāma, vēsturiska, romantika

Režisors: Marius Markevičius

Producents: Žilvinas Naujokas, Marius Markevičius, Chris Coen, Jonathan Schwartz

Scenārija autors: Ben York Jones, paremta Rūtos Šepetys knyga „Tarp pilkų debesų“

Aktieri: Bel Powley, Jonah Hauer-King, Lisa Loven Kongsli, Martin Wallström, Peter Franzén, Darius Meškauskas

1941. gadā piecpadsmitgadīgo Līnu gaida iestāšanās mākslas skolā, pirmās satikšanās un viss, ko spēj dāvāt vasara. Taču kādu nakti Līnas mājās ielaužas čekisti, lai viņu kopā ar māti un jaunāko brāli deportētu uz Sibīriju. Līnas tēvs ir nošķirts no ģimenes, notiesāts uz nāvi. Līna bezbailīgi cīnās par izdzīvošanu un cieši apņemas: ja paliks dzīva, tad par godu savai ģimenei un neskaitāmiem tūkstošiem citu deportēto iemūžinās visu pieredzēto zīmējumos un atmiņu pierakstos. Viņa ļoti riskē, nododama tālāk savus zīmējumus, cerēdama, ka tie, iedami no rokas rokā, sasniegs viņas tēvu un aiznesīs viņam ziņu, ka sieva un bērni vēl ir dzīvi. Moku ceļš Sibīrijā ir garš, un Līnai, tāpat kā citiem, dienu pēc dienas palīdz izturēt neticams gribasspēks, mīlestība un cerība.

Reklāma
Reklāma

“Pelni sniegā” ir lietuviešu spēlfilma balstīta uz lietuviešu izcelsmes amerikānietes Rūtas Šepetis dižpārdokļa motīviem “Starp pelēkiem toņiem”, kas izdots arī latviešu valodā, “Zvaigzne ABC” apgādā. Romāns balstīts uz Sibīrijas izdzīvotājas atmiņām.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Mazajā zālē: 09.04. seanss 18.00; 10.04. seanss 19.40

 

1906. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 30 min. | Piedzīvojumu filma, drāma, detektīvfilma, asa sižeta filma, vēsturiska

Režisors: Gatis Šmits

Lomās: Mārtiņš Kalita, Inese Pudža, Kaspars Zvīgulis, Toms Auniņš, Gatis Gāga, Kaspars Dumburs, Lauris Dzelzītis

Rīga, 1906. gads rudens. Slepenpolicija ir guvusi virsroku cīņā ar sociāldemokrātu kaujiniekiem. Tikai viena grupa spītīgi turpina savu darbību un plāno pārgalvīgu uzbrukumu rūpnīcas kasei. Par operācijas vadītāju tiek nozīmēts ierindas kaujinieks Pelēkais. Operācijas plānošanas laikā Pelēkais satiek dzejnieci Violetu un mēģina iekarot viņas uzmanību. Violetas iedvesmots, Pelēkais ierauga dzīvi un revolūciju citām acīm. Turpretim Violeta nemanāmi nonāk kaujinieku bīstamajā pasaulē.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15.marta.

Īpašais filmas seanss 14.martā plkst. 19.00!

Lielajā zālē: 11.04. seanss 16.30

Mazajā zālē: 07.04. seanss 18.00; 09.04. seanss 16.00; 10.04. seanss 17.45

 

BLAKUS. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Komēdija, drāma

Režisore:      Alise Zariņa

Lomās: Anta Aizupe, Āris Matesovičs, Ģirts Jakovļevs, Jānis Sniķers, Uldis Sniķers, Marta Grigale  

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā. Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1.marta!

Lielajā zālē: 09.04. seanss 16.30

Mazajā zālē: 06.04. seanss 20.45; 08.04. seanss 16.15; 09.04. seanss 20.15; 11.04. seanss 18.00

 

LOTE UN PAZUDUŠIE PŪĶI. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 18 min.

Piedzīvojumu filma, animācija, ģimenes filma

Režisori: Janno Põldma, Heiki Ernits

Kārlis Jenots un Viktors Vīķis ir divi zinātnieki, kuri ieradušies Izgudrotāju ciemā. Viņi ir nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu vislielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte nolemj palīdzēt zinātniekiem un piedzīvojumi var sākties!

Latviešu valodā ieskaņojuši: Lueta Meldere, Amēlija Barone, Ilze Ķuzule, Gundars Āboliņš, Anita Sproģe, Jānis Jarāns, Renārs Kaupers, Pēteris Šogolovs, Imants Pakalnietis, Andris Freidenfelds, Edgars Lipors u.c.

Filma latviešu valodā. Dublēta krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: bez ierobežojuma

Filmas pirmizrāde Kinoteātrī "Splendid Palace" 22.februārī 19.00!

Mazajā zālē: 07.04. seanss 13.30

 

JĒKABS, MIMMI UN RUNĀJOŠIE SUŅI. Latvija, 2018

Garums: 1st. 10 min.

Piedzīvojumu filma, animācija, ģimenes filma

Režisors: Edmunds Jansons

Lomās: Andris Keišs, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka

Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem. Izrādās, uzņēmējs Rausis plāno pārvērst romantisko priekšpilsētu bezpersoniskos debesskrāpjos. Bērni un suņi ir gatavi to glābt. Vai izdosies?

Filma latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: nav

Pirmizrāde Kinoteātrī "Splendid Palace" 30.janvārī plkst. 19.00!

Mazajā zālē: 07.04. seanss 12.00

 

HOMO NOVUS. Latvija, 2018

Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Lielajā zālē: 07.04. seanss 15.30; 11.04. seanss 14.00

 

KLASES SALIDOJUMS. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 37 min.

Komēdija

Režisors: Andrejs Ēķis

Lomās: Ainārs Ančevskis, Imants Strads, Juris Kaukulis, Elīna Vāne, Ieva Puķe

25 gadus pēc skolas absolvēšanas, viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu. Viens no viņiem ir no dzīves un hemoroīda noguris ģimenes galva, otrs ir mežonīgs rokeris ar kaislīgām pielūdzējām katra koncerta aizkulisēs, trešo tikko pametusi sieva. Viņu tikšanās - tās ir jaukas atmiņas, veču vēlme palīdzēt viens otram, bet galvenais - tā ir neprātīga ballīte, kur viņus gaida trakas lietas.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 14.februāra!

Mazajā zālē: 05.04. seanss 21.00; 08.04. seanss 20.15; 09.04. seanss 13.00

 

JAZZ ARTIST CONTEST / LIVE PERFORMANCE

Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2019” jau tradicionāli Rīgā pulcēs uzlecošās džeza zvaigznes no visām pasaules malām, ļaujot klausītājiem just līdzi konkursa radošajai atmosfērai, atklāt jaunus māksliniekus un baudīt pārsteidzošu, vēl nedzirdētu skanējumu.

No 4. līdz 6.aprīlim “Riga Jazz Stage 2019” aicina melomānus apmeklēt Konkursa koncertu, Konkursa finālu un Gala koncertu ar portugāļu džeza dziedātājas Maria João uzstāšanos.

“Riga Jazz Stage” notiek divās kategorijās – “Džeza vokāls”, kas ir nemainīga konkursa vērtība, un instrumentu kategorija, kas katru gadu mainās. 2019.gadā uzstāsies mākslinieki kategorijā “Džeza piano”.

Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija, kurā darbojas profesionāli mūziķi, producenti un festivālu organizatori no ASV, Japānas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Ķīnas un Turcijas.

Konkursa koncertā 4.aprīlī par iekļūšanu finālā sacentīsies visi uz Rīgu uzaicinātie konkursanti. Viņu uzstāšanos muzikāli pavadīs „Riga Jazz Quartet”, kurā apvienojušies Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Andris Buķis (bungas), Andris Grunte (bass) un Jānis Bērziņš (ģitāra). Konkursa finālā 5.aprīlī par balvām cīnīsies 12 labākie un spēcīgākie jaunie džeza talanti, kuri „Riga Jazz Quartet” pavadījumā izpildīs gan džeza standartus, gan oriģināldarbus.

6.aprīlī kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies Gala koncerts. Pirmajā daļā uzstāsies konkursa laureāti kategorijās “Džeza vokāls” un “Džeza piano”.

Koncerta otrajā daļā  uzstāsies portugāļu džeza dziedātāja Maria João. Pateicoties izcilām balss dotībām, lieliskai improvizācijas mākslai un neizmērojamam talantam, Maria João ļoti ātri iekāroja portugāļu un visas pasaules džeza piekritēju sirdis. Viņas stils ir aizraujošs, un ar savu neatkārtojamo ekspresiju viņa neatstās vienaldzīgu nevienu. Maria uzstājusies kopā ar Joe Zawinul, Aki Takase, Bobby McFerrin, David Linx, Dino Saluzzi, Gilberto Gil un daudziem citiem māksliniekiem.

Fonda „Mūsdienu Mūzikas Centrs” organizētais konkurss „Riga Jazz Stage” norisinās jau kopš 2004.gada. Šo gadu laikā konkurss ir kalpojis par unikālu iespēju jauniem džeza vokālistiem un instrumentālistiem no visas Eiropas skaļi pieteikt sevi ekspertu un plašas publikas priekšā. Vairāki talantīgi jaunie mākslinieki pēc dalības “Riga Jazz Stage” kļuvuši pazīstami un mīlēti ne vien Latvijā, bet arī tālu ārpus tās robežām. Atliek vien pieminēt tādas spožas pašmāju zvaigznes, kas plūkušas laurus konkursā “Riga Jazz Stage”, kā Intaru Busuli, Ievu Kerēvicu, Jāni Stībeli, Rihardu Fedotovu, Tomu Rudzinski, Kristapu Vanadziņu, Andri Buiķi, Kristīni Prauliņu, Daumantu Kalniņu,.

Džeza talanti satiekas Rīgā!

Vairāk informācijas: http://www.rigajazz.lv

Lielajā zālē: 05.04. seanss 19.00; 06.04. seanss 19.00

 

KONCERTS | RĪGAS GOSPELKORIS & KRISTĪNE PRAULIŅA, PIED. DENISS PASHKEVICH, DONALD LAWRENCE (ASV)

Trešdien, 10. aprīlī, plkst. 20.00 Splendid Palace Lielajā zālē koncertu sniegs Rīgas Gospelkoris ar diriģenti un solisti Kristīni Prauliņu un īpašajiem viesiem - vienu no Baltijas vadošajiem saksofonistiem, izcilo mūziķi Denisu Paškeviču un Grammy balvas (un 14 nomināciju) laureātu, komponistu, producentu, dziedātāju un diriģentu Donald Lawrence no ASV.

Rīgas Gospelkoris ir divkārtēji zelta medaļas ieguvēji Pasaules koru olimpiādē. Kora diriģente un soliste ir pazīstamā džeza dziedātāja, starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" Grand Prix balvas ieguvēja Kristīne Prauliņa.

Kora dziedātāji arī ir pazīstami gan kā solisti, gan dalībnieki dažādos pamanāmos projektos - sastāvā dzied Radio Trio meitenes - Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara un Katrīna Anna Vīgante, tāpat solistes Katrīna Cīrule un Una Aizgale. Daļa kora kā bekvokālisti pagājušā gada vasarā piedalījās grupas Prāta Vētra Skārda Bungu tūrē.

Rīgas Gospelkora pavadošajā sastāvā spēlē gan Latvijā, gan ārzemēs atzinību izpelnījušies mūziķi - Toms Mikāls (taustiņi), Reinis Ozoliņš (basģitāra), Jānis Kalniņš (ģitāra), Miķelis Vīte (sitaminstrumenti) un Andris Kauliņš (Hammond ērģeles).

Viesmākslinieks Donald Lawrence īpaši šim pasākumam kopā ar kori izstrādās un koncertā diriģēs vairākus savus skaņdarbus. Viņa komponētā mūzika tiek izpildīta visā pasaulē, un arī Rīgas Gospelkoris jau gadiem ilgi savās koncertprogrammās iekļauj viņa dziesmas. Lawrence kā dziesmu autors un producents strādājis ar superzvaigzni Mary J. Blige, The Clark Sisters, Kirk Franklin, Hezekiah Walker, kā vokālais pedagogs ar R&B grupu En Vogue, astoņus gadus bijis muzikālais vadītājs Brodvejas zvaigznei Stephanie Mills. Viņa paša ierakstos dzirdamas tādas džeza ikonas kā Ramsey Lewis, Lalah Hathaway un neskaitāmi citi.

Biļetes uz koncertu maksā no 9 līdz 30 EUR, tās iespējams iegādāties BezRindas.lv

Lielajā zālē: 10.04. seanss 20.00

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 


Ieskaties: www.splendidpalace.lv