Liepāja apdāvina savā pašvaldībā dzimušos mazuļus

Liepāja ir pilsēta, kur ne tikai rūpējas par labvēlīgu vietu ģimenes dzemdībām, bet arī apdāvina pašvaldībā dzimušos mazuļus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzemdību nodaļa atbalsta grūtnieces, kuras vēlas dzemdēt pēc iepriekš pašu izstrādāta dzemdību plāna. Diena, kad dzimst mazulis, ir viena no svarīgākajām cilvēka dzīvē, tāpēc, ja grūtniece vēlas šo dienu aizvadīt īpašā gaisotnē, nodaļas mediķi iespēju robežās cenšas to nodrošināt. Dzemdību plānā var iekļaut visu, kas dzemdības varētu padarīt vieglākas un īpašākas. Piemēram, var izvēlēties dzemdēt sveču gaismā vai atskaņot nomierinošu un patīkamu mūziku. Var izvēlēties izmantot dzemdību krēslu, bumbu vai gultu, var ieiet siltā dušā vai vannā un tamlīdzīgi. Protams, par prioritāti atstājot korektus medicīniskos aspektus.


Jāmin arī, ka vairākus gadus jaundzimušo liepājnieku vecāki pēc mazuļa reģistrācijas Liepājas Dzimtsarakstu nodaļā no pilsētas pašvaldības saņem īpašu dāvanu, kas noder sadzīvē, aprūpējot mazuli. Mazie liepājnieki šobrīd dāvanā saņem – Liepājā ražotu bioloģiskās kokvilnas dvieli ar kapuci ar Liepājas simbolu lauvu un oriģinālu kartīšu komplektu atmiņu iemūžināšanai. 


2018. gads Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā ir bijis rosīgs – kopumā notikušas 1017 dzemdības, kurās piedzimuši 1033 mazuļi. Savukārt šā gada pirmajā mēnesī Liepājas Reģionālajā slimnīcā pasaulē nākuši 84 mazuļi. 

 


Žurnāls

Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv izdod žurnālu topošajiem un jaunajiem vecākiem ar mērķi sniegt izglītojošu, uz pētījumiem bāzētu informāciju par priekšnosacījumiem veselīgai grūtniecībai, par dzemdību norisi, pāra attiecību stiprināšanu laikā, kad ģimenē ienācis bērniņš, un drošu, pareizu jaundzimušā aprūpi.
Žurnāls bez maksas pieejams ārstu praksēs un dzemdniecības iestādēs.

Reklāma
Reklāma

Atvērt lasīšanai online