Par kādām fiziskām un emocionālām problēmām liecina mošanās naktī

Laiku pa laikam, bet īpaši pavasaros, kad mainās sezona, gaismas un tumsas režīms, liela daļa cilvēku saskaras ar miega problēmām. Vienam ir grūtāk aizmigt, citam pamosties, kāds jūtas neizgulējies, bet daļa sūdzas par to, ka katru nakti mostas vienā un tajā pašā laikā.

Vai arī tevi kādreiz satrauc pamošanās nakts vidū?

FOTO: Shutterstock.com

Vai arī tevi kādreiz satrauc pamošanās nakts vidū?

Guļamistabā ir kluss un tumšs, neviens gulēt netraucē, bet miegs ir iztraucēts un iemigt ir grūti. Iemesli šādiem miega traucējumiem var būt pavisam konkrētu fizisku vai emocionālu problēmu signāls.  
 

Pamošanās laikā no plkst. 21 līdz plkst. 23 vakarā
Ja ikvakara miega režīms paredz ātru iešanu gulēt un organisms līdz šim ar to bija apmierināts, tad regulāra pamošanās šajā laika posmā var liecināt par dienā piedzīvotu stresu, ar kuru neesat tikušu galā. Risinājums ir samērā vienkāršs – pirms miega relaksējoša vanna, pastaiga vai jebkas, kas palīdz atbrīvoties no stresa. 


Mošanās no plkst. 23 līdz plkst. 1 naktī
Vilšanās sevī, citos vai notikumos liecina regulāra mošanās šajā laika posmā. No organisma fizioloģijas skatoties, šajā laikā pamošanās iemesli var būt arī problēmas ar žultspūsli, kas tieši šajā diennakts periodā strādā visaktīvāk. 


Mošanās laika posmā no plkst. 1 līdz plkst. 3 
Ļoti iespējams, ka bezmiega iemesls ir dienas laikā ilgstoši apspiestas dusmas. No organisma veselības puses raugoties, šis ir laiks, kad aktīvi strādā aknas. Vai arī tās dod signālu zemapziņai, ka ar tām kaut kas nav kārtībā. Senajā Ķīnā arī uzskatīja, ka tas nozīmē, ka ir jaņ jeb vīrišķās enerģijas dominance. 


Mošanās laika posmā no plkst. 3 līdz plkst. 5
Pilnīgi iespējams, ka ir problēmas ar plaušām. Varbūt esi smēķētājs vai arī nesen izslimots un līdz galam neizārstēts bronhīts? No emocionālā viedokļa raugoties, šajā laikā mostas tad, ja dzīvē ir periods, kad dominējošā emocija ir skumjas. 

Reklāma
Reklāma


Mošanās laika posmā no plkst. 5 līdz plkst. 7
Daļa strādājošo šajā laikā mostas, lai dotus uz darbu. Bet ja neesi viens no tiem, tad mošanās rīta agrumā liecina par psiholoģiskiem un emocionāliem blokiem, kas rodas, ja nomodā ir jārisina smagi konflikti un jāsadzīvo ar emocionāli nepatīkamām situācijām.  Ilgākā laika posmā šāds emocionālais stāvoklis savelk un spazmē muskuļus, var sākt sāpēt pleci un mugura. Fiziskā līmenī palīdzēs stiepšanās vingrojumi. 

 

Saistītie raksti