Kārtainā torte ar vistu, plūmēm un šampinjoniem

 22. marts 2019 20:00 mammamuntetiem.lv Recepte

Tortes pagatavošanai var izmantot gan padziļu trauku – tad tā drīzāk atgādinās kārtainos salātus –, gan tortes veidni ar noņemamām malām. Ieteicams torti pagatavot vismaz pusstundu agrāk un ielikt ledusskapī, lai tā nedaudz sastingst un iegūst formu. Mērci var gatavot arī bez majonēzes – ja tā negaršo. Svaigus gurķus nav ieteicams likt tortes kārtās, jo tad, ilgāk pastāvot, tie sulosies un torte kļūs ūdeņaina.

 



No žurnāla Jauns.lv arhīva


Sastāvdaļas 8 porcijām 

  • 400 g vārītas vistas filejas
  • 250 g rīvēta siera
  • 200 g šampinjonu
  • 150 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • 100 g valriekstu kodolu
  • 4 vārītas olas
  • 4 vārīti kartupeļi
  • 2 vārīti burkāni
  • skābais krējums un majonēze
  • sinepes un mārrutki
  • sakapāti pētersīļi un svaigi gurķi
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

 
 
Tortes pagatavošanai var izmantot gan padziļu trauku – tad tā drīzāk atgādinās kārtainos salātus –, gan tortes veidni ar noņemamām malām. Ieteicams torti pagatavot vismaz pusstundu agrāk un ielikt ledusskapī, lai tā nedaudz sastingst un iegūst formu. Mērci var gatavot arī bez majonēzes – ja tā negaršo. Svaigus gurķus nav ieteicams likt tortes kārtās, jo tad, ilgāk pastāvot, tie sulosies un torte kļūs ūdeņaina.


Pagatavošana 
Kartupeļus un vistas gaļu sagriez mazos gabaliņos, burkānus un olas sarīvē rupjās skaidiņās. Sieru sarīvē smalkās skaidiņās.
Plūmes aplej ar verdošu ūdeni un mērcē 5–7 minūtes, pēc tam nosusini un sagriez. Valriekstus sakapā.
Šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs, ieber pannā sakarsētā eļļā un apcep. Apkaisi ar sāli un pipariem.
Krējumu sakul ar majonēzi, sinepēm un mārrutkiem, pieber piparus un sāli – ja vajag.
Ņem lielu stikla trauku vai sacepumu veidni, vai tortes veidni ar noņemamām malām. Liec visus produktus kārtās – pēc izvēles. Katru kārtu apzied vai aplej ar krējuma mērci.
Pārkaisi ar sakapātiem pētersīļiem un gurķiem. Ļauj, lai vismaz pusstundu ievelkas.
 
 



0 Pievienot komentāru

Kategorijas