Rīgā notiks starptautiska pieredzes apmaiņas konference bērnudārzu pedagogiem

Lai pārrunātu veiksmes un lielākos izaicinājumus, kā arī gūtu jaunas, radošas un inovatīvas idejas darbam pirmsskolas izglītības iestādēs, 21. martā Rīgā, VEF Kultūras pilī, notiks starptautiska konference “Atbildīgs dzīvesveids. Responsible lifestyle”. Tajā tiksies pedagogi un speciālisti no Latvijas, Norvēģijas un Islandes. 

Akcents likts uz piecām dažādām jomām – veselīgs uzturs, aktīvs un kustīgs dzīvesveids, daba un vide, pozitīvs dialogs un kultūras atšķirības.

FOTO: Shutterstock.com

Akcents likts uz piecām dažādām jomām – veselīgs uzturs, aktīvs un kustīgs dzīvesveids, daba un vide, pozitīvs dialogs un kultūras atšķirības.

Atbildīgs dzīvesveids ir temats, kam divu gadu garumā trīs valstu – Latvijas, Norvēģijas un Islandes – pirmsskolas izglītības iestādes pievērsa īpašu uzmanību, iesaistot tajā gan pedagogus, gan bērnus, gan arī vecākus. Akcents likts uz piecām dažādām jomām – veselīgs uzturs, aktīvs un kustīgs dzīvesveids, daba un vide, pozitīvs dialogs un kultūras atšķirības. Tagad visu trīs valstu speciālisti un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi piedalīsies konferencē, lai dalītos pieredzē ar citiem bērnudārziem un meklētu jaunas un radošas pieejas pirmsskolas metodikā, kā arī smeltos idejas turpmākam darbam. Pirmsskolas izglītības iestādes, kas piedalījās projektā “Atbildīgs dzīvesveids”, ir “Creakids” (Latvija), “Læringsverkstedet” (Norvēģija) un “Reykjakot” (Islande). 

 

Starptautiskajā konferencē “Atbildīgs dzīvesveids. Responsible lifestyle” piedalīsies:

  • Anita Muižniece, Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre;
  • Kristians Ēdegors (Kristian Ødegaard), Norvēģijas vēstnieks;
  • Hanss Jakobs Sunnbijs (Hans Jacobs Sundby), Norvēģijas privātās pirmsskolas “Læringsverkstedet” (arī “Creakids”) radītājs;
  • Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja;
  • Elīsabete Bjerke (Elizabeth Bjørke; Norvēģija), skolotāja;
  • Lilla Margrēte Estberga Sēreide (Lill Margrete Østberg Søreide; Norvēģija), pirmsskolas vadītāja; 
  • Tourunna Ouska Torarinsdoutira (Thorunn Osk Thorarinsdottir; Islande), pirmsskolas vadītāja;
  • Ivonne Linnstade (Yvonne Lindstad; Norvēģija), pirmsskolas eksperte.

 

Starptautiskajai konferencei paredzētas divas daļas. Pirmajā ar uzrunām uzstāsies iesaistīto valstu pārstāvji un pirmsskolas izglītības pedagogi, savukārt otrajā daļā gaidāmas radošās darbnīcas, ko organizēs katra projektā pārstāvētā pirmsskola.

Dienu pirms konferences, 20. martā, pedagogi no Islandes viesosies Ropažu pirmsskolā “Annele”, Norvēģijas pedagogi apmeklēs Rīgas pirmsskolu “Ābecītis”, savukārt 15 Norvēģijas pirmsskolu vadītāju līderi ciemosies pirmsskolās “Creakids”. Viesošanās laikā pirmsskolas skolotāji cits citam mācīs spēles, kas ir ne tikai aizraujošas, bet arī lieti izmantojamas mācību procesā.

Reklāma
Reklāma

 

Gatavojoties konferencei, kā arī veicinot ideju apmaiņu starp bērnudārziem, radīta vietne “Happykids.lv”, kur ikviens interesents var smelties praktiskus ieteikumus darbam pirmsskolas izglītības iestādē. Tāpat ikviens pirmsskolas pedagogs aicināts dalīties idejās par atbildīgu dzīvesveidu, iesūtot tās – info@creakids.lv.

 

Konference tiek rīkota “NordPlus” projekta “Atbildīgs dzīvesveids” ietvaros. Projektā iesaistījušies pedagogi no Islandes, Norvēģijas un Latvijas. Kopš 2017. gada ir bijušas 15 apmaiņas vizītes, kurās piedalījās 60 pedagogi. 
Konferencē piedalīsies 40 pedagogi un pirmsskolu reģionu līderi no Norvēģijas, 10 pirmsskolas pedagogi no Islandes un 130 pirmsskolu pedagogi un pirmsskolu vadītāji no Latvijas.


Vairāk informācijas:
e-pasts: info@creakids.lv;
tālr.: +371 29102425, +371 67561231.