Vēl nebijusi izklaide Rīgā - vīna degustācija tumsā

Rīgā, vīna telpā “TINTO”, ar pirmizrādi tumsas pavadībā sevi pieteicis Latvijā jauns izklaides piedāvājums – vīna degustācija tumsā jeb “Wine in the Dark”. Pasākuma koncepts piedāvā pārbaudīt savas maņas, degustējot vīnu pilnīgā tumsā, šoreiz tās pārbaudīt devās pašmāju slavenības. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Unikālu vīna pasaules piedzīvojumu no marta Rīgā piedāvās SIA “Dāvanu Serviss.” ‘‘Wine in the Dark‘‘ ir vakariņu tumsā ‘‘Dine in the Dark’’ turpinājums, taču šoreiz noslēpumainajā un garšu piesātinātajā vīna pasaulē. Šāda veida degustācijas jau iepriekš ir notikušas Somijā, Lietuvā un tagad ir pieejamas arī Latvijā, tas būs piedzīvojums Jūsu taustei, dzirdei, ožai un garšai,” stāsta “Dāvanu Serviss” vadītāja Vivita Vīksna.


“Vēl ne reizi nebiju bijusi uz šāda veida aktivitātēm tumsā, šis man bija izaicinājums, jo zināju, ka pat profesionāļi, baudot vīnu tumsā vai no melnām glāzēm, mēdz kļūdīties. Prieks, ka arī man izdevās noteikt dažas garšas vīna šķirnes. Cilvēki tumsā arī aktīvāk uzdod jautājumus – viņus neredz, tādēļ viņi nebaidās jautāt. Ieteiktu šo aktivitāti izmēģināt gan tiem, kas lēnām iepazīst vīna pasauli, gan tiem, kas vīnu jau pazīst, tā ir pavisam citādāka pieredze,” par piedzīvojumu stāsta pavārgrāmatu autore Signe Meirāne.


“Manuprāt, cilvēkiem biežāk vajadzētu šādi izaicināt savas maņas. Viss, kas ir jauns, nezināms un interesants, vienmēr uzrunā. Iepriekš biju baudījusi arī Vakariņas tumsā, taču šis bija kas pavisam jauns. Ne tikai izaicinājums sajūtām, bet arī iegūtas jaunas zināšanas par vīnu un pareizu tā baudīšanu. Pievienotā vērtība bija iespēja procesa gaitā uzdot jautājumus, kā arī saņemt profesionāla vīnziņa atbildes” atklāj dziedātāja Samanta Tīna.


Pasākums atklāja jaunas sajūtas, izslēdzot visu apkārtējo, koncentrējoties tikai uz savām tā brīža sajūtām, patiesi ieklausoties vienam otrā un ļaujot garšas kārpiņām, ožai un taustei sevi pārsteigt. Grūti saprast, kāpēc tik ļoti pastiprinās dažas maņas, manuprāt, gaismā procesi notiek tehniski, bet tumsā tie pārvēršas par baudīšanu, izzināšanu, eksperimentu un kaut ko nebijušu,” komentē aktieris Gints Andžāns

Reklāma
Reklāma


Kaspars Blūms – Blūmanis dalās iespaidos: „Man ļoti patika, ieguvu jaunas zināšanas par vīnu, man garšoja ēdiens, garšoja vīns, lielisks vakars. Es nebiju gatavojies, ka tas viss izvērtīsies tik forši. Esmu jau iepriekš bijis uz līdzīgiem pasākumiem, bet šis bija daudz, daudz spēcīgāk, jo piķa melnā tumsā teju neko nevar redzēt, taču pastiprinās garša un dzirde, un vīnu varēja izgaršot pavisam citām sajūtām. Šis bija emocionāli piesātināts vakars.” 


“Tumsā rodas atbrīvota sajūta. Brīnišķīga pieredze, ļoti daudz jaunas emocijas. Atrodoties tumsā, Tu sāc ieklausīties stāstos, baudi vīnu un uzkodas ar pavisam citādākām emocijām – garšā, smaržā,” stāsta uzņēmēja Santa Kola.


Vīnzinis Artūrs Bušs min, ka tumsa radījusi papildus izaicinājumu šim vakaram: “Uztraukums, protams, ir pirms katra jauna pasākuma, taču šoreiz viss notika ļoti viegli. Klasiskās vīna degustācijas ir pavisam citādākas, sen nebiju smējies līdz asarām acīs. Visi guva jauku vakara baudījumu - gan zināšanas, gan atpūtu, gan smieklu un jautrības devu. Šīs degustācijas noteikti var sajaukt galvu jeb kuram vīna zinātājam un radīt dažādus pārsteigumus”.


Arī turpmāk vīna degustācijas tumsā norisināsies vienā no atpūtas vietām Rīgā – vīna telpā “TINTO”. Atklāšanas pasākumā piedalījās dziedātāja Samanta Tīna, uzņēmēja Santa Kola, aktieris Gints Andžāns kopā ar savām otrajām pusēm un citas sabiedrībā zināmas personas.


‘‘Wine in the Dark‘‘ dāvanu karti iespējams iegādāties “Dāvanu Serviss” veikalos Rīgā un vietnē www.davanuserviss.lv. Nākamais publiski pieejamais vīna degustācijas piedzīvojums jau no 21. marta.