Par mazas meitenītes seksuālu izmantošanu vairāku gadu garumā tēvam un dēlam Liepājā piespriež gadu cietumā

Šī gada februārī Kurzemes rajona tiesā nolasīts spriedums 1966.gadā dzimušajam Jevgeņijam Smirečanskim un 1992.gadā dzimušajam Oļgeram Smirečanskim. Pret apsūdzētajiem - tēvu un dēlu - ierosināts kriminālprocess par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo pret viņas gribu, vēsta portāls liepajniekiem.lv

 

Ilustratīvs foto. (Foto: Pixabay.com)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs foto. (Foto: Pixabay.com)

Kriminālprocess pret Smirečanskiem tika sākts 2014.gada maijā, savukārt notikumu norisinājušies laika posmā no 2009.gada, kad cietušajai meitenītei bija tikai pieci gadi, līdz 2014.gada februāra beigām.

Liepājas tiesā šī lieta pirmoreiz nonāca 2015.gadā. Abi apsūdzētie savu vainu atzina un abiem tika piespriests vien piespiedu darbs. Jevgeņijam uz 240 stundām, Oļegam – 200 stundām. Tolaik šāds lēmums sabiedrību šokēja un pie Liepājas tiesas tika rīkots pikets.

Tālāk lieta tika skatīta Kurzemes apgabaltiesā, kur Liepājas tiesas spriedumu atcēla pilnībā un nosūtīja lietu skatīt pirmās instances tiesai.

Kurzemes rajona tiesa šī gada februārī abus apsūdzētos atzina par vainīgiem un sodīja ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Jevgēņijs Smirečanskis ir cietušās meitenītes radinieks. Izmantojot savu pārākumu, vīrietis dažādos veidos apmierinājis savu dzimumtieksmi, atkailinājis savu dzimumlocekli, licis viņai to aizskart un veicis citas netiklas darbības vairāku gadu garumā. Pēc pāris gadiem - laika posmā no 2011.gadam līdz 2012.gadam - seksuālos uzbrukumos piedalījās arī Jevgēņija dēls Oļegs.

Reklāma
Reklāma

Spriedums pagaidām nav pārsūdzēts, ziņo liepajniekiem.lv. Advokāte izdevumam "Kurzemes Vārds" gan uzsvērusi, ka pilns spriedums būšot pieejams tikai 15.martā un tikai pēc tam tikšot lemts par tā pārsūdzēšanu.

 

No portāla Jauns.lv