6 lietas, kuras tavs priekšnieks VIENMĒR pamanīs

Ja tu darbavietā kaut mirkli pārstātu būt pārņemts ar sevi un vērīgi paraudzītos apkārt, tu ieraudzītu pasauli tādām acīm, ar kādām, starp citu, to vienmēr vēro tavs priekšnieks vai priekšniece. Nav svarīgi, kādā darbā tu strādā, taču loģiski, ka tikai no mums pašiem atkarīgs, kā mūs uztvers mūsu kolēģi un priekšnieki. Ir lietas, kuras nekad nepaslīd garām tava priekšnieka skatienam, raksta popsugar.com. Kādas tās ir?

Saproties lieliski? Vai varbūt esi dīvainis? Vai arī labāk dod priekšroku vienatnei? Vienmēr ir vērts mēģināt iekļauties kolektīvā, nevis palikt maliņā, tā ka – ja tevi aicina, tad piedalies.

FOTO: Shutterstock.com

Saproties lieliski? Vai varbūt esi dīvainis? Vai arī labāk dod priekšroku vienatnei? Vienmēr ir vērts mēģināt iekļauties kolektīvā, nevis palikt maliņā, tā ka – ja tevi aicina, tad piedalies.

Cikos tu atnāc uz darbu 

Katrā darbavietā ir atšķirīgs darbalaiks un iekšējās kārtības noteikumi, taču, arī ja tev nav stingri noteiktas darba stundas, parādīšanās uz biroja sliekšņa ik dienu pulksten 11:30 izskatās diezgan savādi. It īpaši, ja visi jau sen strādā, bet tu kā parasti ierodies darbā pēdējais. Ieteicams pievērst uzmanību, cikos darbā ierodas tavi kolēģi, un reizēm ņemt piemēru no pārējiem.

 

Kā tu ģērbies 

Apģērbs ir tava komunikācija ar pasauli, un tas, kā tu vizuāli izpaud sevi darbā, ir ļoti svarīgi. Apdomā, vai tas, kā tu ģērbies, atbilst tavam darbavietas kodam. Ja vienā darbavietā džemperītis un džinsi ir pieņemami, tad citur šādā apģērbā tu riskē izskatīties mazākais savādi. Jau atkal – pievērs uzmanību tam, kā ģērbjas tavi kolēģi.

 

Cik bieži tu pļāpā pa telefonu 

Tu darba laikā nemitīgi zvani mammai vai draudzenei un apspried privātas lietas – tā vietā, lai risinātu darba lietas ar kolēģiem vai klientiem? Vai varbūt pusi darbadienas pavadi, Facebook sarakstē risinot ar darbu nesaistītas lietas? Ieteicams sociālo tīklu lietošanu darba laikā tomēr ierobežot un tehnoloģijas lietot darba, nevis privātajām vajadzībām.

 

Vārdi, kurus tu lieto 

Reklāma
Reklāma

Ja esi no tiem, kam patīk lietot pa piparotākam vārdam, darbavietā labāk to nedarīt. Darbā vajadzētu ievērot noteiktus likumus, ētiku un pieklājību, nevis uzvesties kā draugu bariņā, apspriežot privātās dzīves detaļas, ietērpjot savu stāstu nepiedienīgos vārdos.

 

Kā tu saproties ar kolēģiem 

Saproties lieliski? Vai varbūt esi dīvainis? Vai arī labāk dod priekšroku vienatnei? Vienmēr ir vērts mēģināt iekļauties kolektīvā, nevis palikt maliņā, tā ka – ja tevi aicina, tad piedalies. Priekšnieks vienmēr priecājas redzēt saliedētu kolektīvu.   

 

Vai tu lietderīgi izmanto savu darbalaiku

Vai tev izdodas strādāt kvalitatīvi, salīdzinot ar citiem? Iespējams, tu tērē savu laiku tur, kur nevajadzētu šķiest dārgās darba stundas? Ir svarīgi saprast prioritātes, lai būtu skaidrs, vai tu ej pareizajā virzienā.

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti