Bērnu pasākumu izlase gudrākai un aktīvākai nedēļas nogalei

Pavasaris jau teju teju jūtams gaisā, tāpēc laiks mosties un doties ārā no savām “migām”, lai izbaudīto lielisko pasākumu klāstu, ko sniedz dažādas aizraujošas vietas Rīgā.

Publicitātes foto no interaktīvās izstādes Dzīvās sistēmas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no interaktīvās izstādes "Dzīvās sistēmas"

Šajā nedēļas nogalē atrodamas gan dažādas darbnīcas, gan izglītojošas ekskursijas, kā arī jaunas un vecas izrādes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu mazo ķiparu. 
 

Interaktīva izstāde visai ģimenei "Dzīvās sistēmas"
Līdz 17. martam var paspēt apmeklēt šo izstādi “Elkor Plaza”.  Vai esi kādreiz aizdomājies, cik daudz ūdens ir Tevī kā dzīvā organismā? Vai esi pratis atbildēt bērnam, kā īsti darbojas acs, kā tā reaģē uz gaismu vai tumsu? Un kā ar cilvēka skeletu – kā tas izskatās, kad cilvēks minas ar velosipēdu?
Izstāde “Dzīvās sistēmas” sniegs atbildes uz visiem minētajiem jautājumiem, kā arī piedāvās interaktīvas tehnoloģijas, aptuveni 60 eksponātus, kur gan bērni, gan pieaugušie varēs izmēģināt dažādus dzīvus organismus, paši darbojoties un pārbaudot savus spēkus, kā arī iegūstot noderīgas zināšanas.

 

Bērnu kino “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”
22.-24. februārī  Kino Bize noskaties animēto filmu “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”, kas nu nonākusi uz ekrāniem arī kino Bize. Jēkabs dzīvo Rīgas centrā, viņam patīk sapņot un viņš tic, ka sapņi piepildās. Pēkšņi tētis paziņo, ka Jēkabam vesela nedēļa būs jāpavada pie radiem pilsētas nomalē. Maskačkas svešādā vide, pašpārliecinātā māsīca Mimmi, tēvocis – pirāts un suns, kas miedz ar aci, ir tikai sākums neparastiem piedzīvojumiem. Vairāk informācijas šeit.


Izrāde “Planēta Nr.85”
22. un 23. februārī plkst. 18:00 un 13:00 Dailes teātrī populārā bērnu izrāde “Planēta Nr.85”. Tā aizvedīs bērnus un vecākus ceļojumā laikā un Visumā. Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus. Satiek savu pagātni un savus senčus – lai atrastu ceļu atpakaļ pats pie sevis un savas būtības. Un saprastu, cik brīnišķīga un vērtīga patiesībā ir viņa dzīve. Vairāk informācijas šeit.
 

Tirgus un darbnīcas bērniem Kalnciema kvartālā
23. februārī plkst. 10:00 Kalnciema kvartālā no plkst. 10.00 līdz 16.00 pagalmā norisināsies iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus. Katru mēnesi Kalnciema kvartālā par darbnīcas vadītājiem kļūst privātas sākumskolas Domdaris audzēkņi, kuri šoreiz mācīs citiem bērniem, kā izgatavot savu atstarotāju. Savukārt “Ledene” palīdzēs uztaisīt sev vai kādam dāvanā stikla burtiņkrelles. Vairāk informācijas šeit
 

Ģimenes diena “Mamutam pa pēdām”
23. februārī plkst. 11:00 Latvijas Dabas muzejā varēs doties mamutam pa pēdām. Vai kāds ir redzējis mamutu dzīvē? Mazajiem būs iespēja tos ieraudzīt jau šo sestdien, jo Dabas muzejs rīko ģimenes dienu, kas veltīta īpašajai mamutu izstādei. Ģimenēm būs iespēja apskatīt Latvijā un pasaulē atrastus mamutu dzerokļus un kaulus, salīdzināt tos ar ziloņkaulu, vingrināties mamuta barības atpazīšanā, kā arī uzzināt vairāk par citiem lielajiem pieledāja zīdītājiem, kas bija sastopami laikā, kad dzīvoja mamuti. Vairāk informācijas šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Projekts Gudra Rīga. Šovs 'Zinātnes par ēdienu'. 9-11 gadu vecumam
23. un 24. februārī plkst. 11:00, 14:00 un 17:00  skolā “ISMA Premjers” izzinošs projetks par pārtiku.  Vai ēdiens arī var kļūt par atsevišķu zinātni? Fiziķu, ķīmiķu un biologu kompānijā, bērni varēs veikt eksperimentus ar ierastajiem pārtikas produktiem. Būs iespēja uzzināt, no kā sastāv ēdiens, izjaukt to pa sastāvdaļām un salikt atpakaļ, pagatavojot izsmalcinātu ēdienu. Bonusā arī dažādas konservēšanas un olu vārīšanas tehnikas, kas balstītas uz zinātni. Tomēr, pat ja jūs, vecāki, šo visu jau zināt, arī jums nebūs garlaicīgi, jo programmā paredzēta īpaša lekcija/viktorīna vecākiem. Vairāk informācijas šeit


Gaisa joga & radošā darbnīca ģimenēm ar lieliem bērniem (no 7 gadiem)
23. ferbuārī plkst. 12:30 “ATMA Center Latvia” joga lieliem un mazākiem.  Pavisam citās sajūtās jūs ievedīs gaisa jogas darbnīca ģimenēm, kurā droši doties, lai atbrīvotos no nedēļas saspringuma. Nodarbība mācīs apzināties sevi un pasauli caur maņām – jogas pozas un radošā darbnīca pieskaņota nodarbības tēmai. Šīs nodarbības tēmturis #GARŠA, kas nozīmē, ka radošās darbnīcas gala rezultātu varēs arī izgaršot. Vairāk informācijas šeit
 

Izrāde bērniem "Sunītis un kaķīte"
23. februārī plkst. 13:00 lielveikalā “Sky & More” būs skatāma izrāde “Sunītis un kaķīte”. Šī ir interaktīva izrāde bērniem, kurā izrādes varoņi Sunītis un Kaķīte aktīvi iesaista mazos skatītājus. Kopā ar bērniem Sunītis un Kaķīte cenšas noskaidrot: Kas ir kārtība un kam tā ir vajadzīga? Kāpēc ir jāmācās? Un kas ir īsta draudzība? Vairāk informācijas šeit.

 

Visus bērnu pasākumu meklē šeit.