Īpašās rūgušpiena pankūkas

Ļoti sena un leģendām apvīta recepte. Mana mamma stāstīja, ka šādas pankūkas viņas ģimenē cepa tikai mans opītis (mammas tētis) in viņas opītis (mana opīša tētis). Viņas opītis tās cepa pirksta biezumā un tā mācēja tikai viņš, savukārt mans opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi  pietiek ar vienu pankūku.

Mans opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi  pietiek ar vienu pankūku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mans opītis tās cep lielas, pa visu pannu un tad pilnīgi pietiek ar vienu pankūku.

Pagatavošana:

1. Rūgušpienam pievieno miltus, olu, šķipsniņu sāls un cukuru. Visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu. Pievieno dzeramo sodu un vēlreiz samaisa. Apsedz ar tīru dvieli un ļauj 15 minūtes nostāvēties.

2. Pannā uzkarsē eļļu. Mīklu ar ēdamkaroti lej pannā - pa 1 ēdamkarotei uz vienu pankūku. Cep no abām pusēm līdz pankūkas ir gatavas.

3. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, ogām.

Sastāvdaļas minētas 4 porcijām.

Reklāma
Reklāma

Receptes autors: Rojs no Pipars.lv

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 220.grami
  • Rūgušpiens - 400.grami
  • Ola - 1
  • Dzeramā soda - 1/2.tējkarote
  • sāls, vaniļas cukurs