Sākas pieteikšanās ZZ Čempionātam. Šī gada tēma - skolēnu un skolotāju līderprasmes

19. februārī sākas pieteikšanās skolēnu gaidītākajam gada notikumam – ZZ Čempionātam (ZZČ), kas ir lielākās sporta un prāta spēles skolēniem ne vien Latvijā, bet arī visā Baltijā. Šogad, savā 13. sezonā, ZZ Čempionāts uzsvaru liks uz Latvijas jauno līderu attīstību. Ikviens tā dalībnieks varēs gūt apliecinājumu savām stiprajām pusēm un parādīt, ka tiecas pēc sasniegumiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kopumā iepriekšējos ZZ Čempionātos ir iesaistījušies vairāk nekā viens miljons skolēnu, skolotāju, vecāku, atbalstītāju un organizatoru. Šajā sezonā gaidāmas izmaiņas apbalvošanas sistēmā: finālā tiks apbalvoti astoņi 1. vietas ieguvēji – viena komanda katrā vecuma grupā. Katru dienu tiks noteikti dienas līderi, bet viena klase, kas visā čempionātā būs ieguvusi visvairāk punktu, saņems Grand Prix jeb absolūtās uzvarētājas goda titulu. Grand Prix ieguvējs tiks noteikts, skaitot kopā mājasdarbā, Pusfinālā un Finālā iegūtos punktus.

“ZZ Čempionāts ir mūsu vērienīgākā ilggadējā sociālā iniciatīva, ar kuru ne vien stiprinām un veidojam skolēnos pārliecību, cik svarīga ir vienota un saliedēta komanda, bet arī veicinām un attīstām līderu prasmes. ZZČ faktiski kalpo par jauno līderu kalvi, kas palīdz veidot mūsu sabiedrību uzņēmīgāku, drosmīgāku un darboties spējīgāku,” saka Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. 

Čempionāts paredzēts klašu komandām no 5. līdz 12. klasei vairākos posmos, kulmināciju sasniedzot Finālā, kas no 23. līdz 25. maijam norisināsies sporta kompleksā “333” Ropažu novada Sila Priedēs. Finālā pulcēsies ap 15 000 skolēnu jeb 540 spēcīgākās un radošākās klases no visas Latvijas. Sacensības norisināsies starp komandām 5.–6. klašu, 7.–9. un 10.–12. klašu grupā.

Pieteikšanās jeb mājasdarba posms sākas 19. februārī. Pretendēt uz vietu ZZČ Pusfinālā varēs visas tās klašu komandas, kuras reģistrēsies www.zzcempionats.lv un izpildīs mājasdarbu līdz 17. marta plkst. 23:59. Šogad klasēm būs jāveic mājasdarbs, kurā ir jāizdomā “uzvaras kustība” – unikāli dejas soļi, un jāiemūžina tie 15 sekunžu garā video. Līdzīgi kā pagājušogad Pusfināls norisināsies digitāli. Savukārt finālā piedalīsies tās klases, kas vislabāk būs veikušas Pusfināla uzdevumus.

Reklāma
Reklāma

Šogad pirmo reizi tiks organizēts arī Solo čempionāts, kas norisināsies pēc ZZČ Pusfināla. Tajā skolēni varēs brīvprātīgi izpildīt uzdevumus, kā arī saņemt balvas. Tādējādi arī tiem, kuri čempionātā nepiedalās ar klasi, būs iespēja parādīt sevi kā līderi, risinot dažādus uzdevumus. Solo čempionāta uzvarētājs balvā saņems pilnībā apmaksātu divu nedēļu angļu valodas nometni Portugālē.

Plašāka informācija par pieteikšanos spēlēm un ZZ Čempionāta 13. sezonas mājasdarbu atrodama https://www.zzcempionats.lv.

Vadīt tik grandiozu pasākumu kā ZZ čempionāta 13. sezonas fināls galvenajam tā organizatoram un ilggadējam atbalstītājam mobilo sakaru operatoram Tele2 palīdzēs Ropažu novada pašvaldība.