Pie skatītājiem jau trešo reizi atgriežas suņu meitenīte Lote

Pēdējā laikā arvien biežāk Latvijas iedzīvotāji izvēlas iespēju noskatīties filmas un seriālus sev ērtā laikā un vietā lietotnē Shortcut, kas pieejama arī Helio iTV. Jau no 22. februāra Shortcut un Helio iTV platformās, reizē ar kinoteātriem visā Latvijā, būs skatāma animācijas filma “Lote un pazudušie pūķi”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

FOTO: Pavisam drīz kinoteātros būs skatāma animācijas filma “Lote un pazudušie pūķi”

 

Loti bērni un viņu vecāki iemīļojuši jau divās iepriekšējās filmās – “Lote no Izgudrotāju ciema”, kas iznāca 2006. gadā, un 2011. gada filmā “Lote un Mēnessakmens noslēpums”. Tās ir saņēmušas ne tikai lielu atzinību mazo skatītāju vidū, bet arī apceļojušas pasauli. “Lote un pazudušie pūķi” iekļauta arī prestižā Berlīnes kino festivāla programmā. 

Reklāma
Reklāma

Filmas “Lote un pazudušie pūķi” uzmanības centrā ir divi zinātnieki – Kārlis Jenots un Viktors Vīķis –, kuri ieradušies Izgudrotāju ciemā ar pavisam neparastu mērķi: viņi nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem ir jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Taču abu kvēlākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. To padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsa Rozīte auj kājas un ir gatavas doties pretī piedzīvojumiem, palīdzot abiem zinātniekiem.

Filmu “Lote un pazudušie pūķi”, tāpat kā iepriekšējās abas daļas, režisējuši igauņi Janno Poldmā un Heiki Ernits, un tā ir viena no Igaunijas simtgades filmām. Latviju filmas veidotāju vidū pārstāv filmu studija “Rija” – tās producents Vilnis Kalnaellis, par filmas dialogiem atbildīgais rakstnieks Andris Akmentiņš,  skaņu režisors Andris Barons, kā arī dziesmu autors, grupas “Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers, kurš pirmo reizi iejuties arī kādā no lomām. Trešās sērijas raibo kompāniju latviešu valodā ir ieskaņojuši jau Latvijā zināmie mākslinieki: Lueta Meldere, Amēlija Barone, Ainārs Ančevskis, Ilze Ķuzule, Gundars Āboliņš, Anita Sproģe, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Imants Pakalnietis, Andris Freidenfelds un citi.

Animācijas filmas par iepriekšējiem Lotes piedzīvojumiem skaties Helio iTV un Shortcut:
“Lote no Izgudrotāju ciema” - meklē šeit un “Lote un Mēnessakmens noslēpums” - meklē šeit.