Kļūsti par OptiO sociālās programmas reklāmas vizuālā noformējuma autoru!

Šonedēļ veikalu tīkls OptiO rīko radošo zīmējumu konkursu „Manas sapņu brilles”. Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam, iesūtot savus radošos darbus līdz 17. martam. Labākās idejas autora darbs kļūs par OptiO ikgadējās sociālās kampaņas, kuras ietvaros bērniem un jauniešiem ir iespēja saņemt bezmaksas brilles 50 eiro vērtībā, šī gada reklāmas vizuālo noformējumu. Labāko darbu autori saņems vērtīgas balvas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa plakāts

Konkursa mērķis – pievērst īpašu uzmanību bērnu un jauniešu redzes aprūpei Latvijā, pozitīvas asociācijas ar brillēm un to valkāšanu un veicināt radošumu. Bērniem un jauniešiem tiek dots radošs uzdevums – zīmējumā attēlot savu redzējumu par to, kādas varētu izskatīties viņa sapņu brilles. A4 lapas formātā jāattēlo personāžs brillēs, zīmējuma otrajā pusē – autora vārds, uzvārds un vecums, kā arī vecāku vai aizbildņu kontaktinformācija. Ar konkursa pilnajiem noteikumiem var iepazīties OptiO mājas lapā www.optio.lv


Skolas laikā acis tiek intensīvi noslogotas, un laicīga redzes defektu konstatācija un novēršana ir galvenais priekšnosacījums, lai nākotnē nerastos vēl lielākas problēmas. OptiO statistikas dati liecina, ka jau 25% skolas vecuma bērnu ir nepieciešamas brilles, turklāt šim skaitam ir tendence pieaugt.


Māra Kaparkalēja, OptiO galvenā optometriste: “Lai saprastu, vai bērnam ir redzes problēmas, visbiežāk to nevar noskaidrot pajautājot, jo viņš redz tā, kā viņš redz un nemaz nezina, ka var būt savādāk. Tieši tāpēc vecākiem ir jāvēro savu bērnu uzvedība, lai saprastu, vai ar bērna redzi viss ir kārtībā. Tomēr, jāatceras, ka apmeklēt redzes speciālistu būtu ieteicams reizi gadā arī tad, ja pašiem šķiet, ka nekādu redzes problēmu bērnam nav, jo ir gadījumi, kad redzes problēmas var konstatēt tikai redzes pārbaudes laikā. Vecākiem ir jāpievērš uzmanība bērna redzes veselībai, bet pārbaudes un padomus, kā rīkoties, vajadzētu atstāt speciālistu ziņā. Ir svarīgi radīt pozitīvas emocijas par brillēm, lai bērns tās uztvertu kā palīgu savā ikdienā, kas nodrošina iespēju pilnvērtīgi redzēt, lasīt, rēķināt un nodoties saviem hobijiem. Turklāt, OptiO optikās pieejami dažādi, katra gaumei atbilstoši briļļu ietvari. 


Konkursa vērtēšanas rezultātā tiks godalgoti 10 radošāko darbu autori:
1.vietas ieguvējs saņems OptiO dāvanu karti 150€ vērtībā, kā arī viņa zīmējums tiks izmantots OptiO sociālās atbildības programmas reklāmas vizuālajā noformējumā 2019. gadā;
2.vieta - OptiO dāvanu karte 100€ vērtībā;
3.vieta - OptiO dāvanu karte 75€ vērtībā; 
7 veicināšanas balvas interesantāko zīmējumu autoriem.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOLIKUMU LASI ŠEIT!


Konkurss norisinās laikā no 2019.gada 12. februāra līdz 2019. gada 17. martam, un šajā laikā  radošie darbi jāiesniedz, nogādājot tos uz kādu no OptiO optikām visā Latvijā, vai arī to nosūtot pa pastu uz adresi: SIA”OC VISION”, Elijas iela 17-4, Rīga, LV-1050, ar norādi: “OptiO zīmējumu konkursam.” 


Pēc darbu iesniegšanas no 2019. gada 18. marta līdz 2019. gada 1.aprīlim žūrija izvērtēs iesniegtos darbus, vērtējot to radošumu, oriģinalitāti un to, vai iesūtītais darbs atbilst konkursa nolikumā minētajām prasībām. Savukārt, godalgotās personas tiks izziņotas 2019. gada 2. aprīlī OptiO mājas lapā www.optio.lv un OptiO Facebook lapā.