Siera un biezpiena pankūciņas

 14. februāris 2019 14:00 Recepte

Februāris ir ne tikai pēdējais ziemas mēnesis, bet tajā ir vairāki zīmīgi datumi, kuriem ir tieša saistība ar pankūkām. Pirmais, kas nāk prātā ir Meteņi - pavasara gaidīšanas svētki. Meteņi ir nosacīts viduspunkts starp ziemas un pavasara saulgriežiem, kas iezīmē ziemas beigu tuvošanos un pavasara tuvošanos. Meteņos bija jāēd un jādzer līdz mielēm. Tradicionālie svētku ēdieni bija cūkas galva un plāceņi.

Otrs zīmīgs februāra datums ir 17. februāris. Šajā dienā visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena. Pēc tradīcijas šajā dienā galdā jāliek dažāda veida pankūkas. Un nevienam nav noslēpums, ka pankūka tiek uzskatīta par saules simbolu!



17. februārī svin Starptautisko Pankūku dienu.


Pagatavošana:

  1. Bezpienam pievieno olu, sieru, miltus, sāli pēc garšas un svaigi maltus piparus, visu kārtīgi samaisa.
  2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izveido plācenīšus, ņemot uz katru plācenīti pa 1 ēd.k. biezpiena masas.
  3. Pankūkas cep 2-3 minūtes no katras puses.
  4. Pasniedz, dekorējot ar sieru un zaļumiem.

Receptes no Pipars.lv

Sastāvdaļas

1. Biezpiens
2 paciņas (aptuveni 340g)
2. rīvēts cietais siers
100 grami
3. Milti
40 grami
4. Ola
1
5. Sāls, pipari


0 Pievienot komentāru

Kategorijas