Rīgā aizturēts vīrietis, kurš ilgstoši seksuāli izmantojis bērnu; skolas psihologs meitenes sacīto ignorējis

Valsts policija (VP) šonedēļ aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par nepilngadīgas meitenes seksuālu izmantošanu, lai gan uz meitenes norādēm par nodarījumu skolā iepriekš neviens nebija reaģējis, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atklāja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

 

Ilustratīvs foto. (Foto: Pexels.com)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs foto. (Foto: Pexels.com)

Seksuālā izmantošana varētu būt notikusi ilgstošā laika periodā. Aizturētā persona bijusi pusaudzei tuva persona, taču Ķuzis nekomentēja vai tas bija ģimenes loceklis. Noziegums noticis Rīgas reģionā.

Veicot izmeklēšanu, sākotnējā informācija liecina, ka bērns par nodarījumu bija vērsies pie skolas psihologa, taču uz bērna teikto neviens nav reaģējis.
 

Lasi arī: 
Vai un kā iespējams atpazīt pedofilu tuviniekos  
 

Lai arī bērni var mānīties, tādos gadījumos speciālistam ir iespējas pārbaudīt, vai sniegtā informācija ir patiesa vai nepatiesa, norādīja VP priekšnieks.

Saeimas komisijā šodien Ķuža prezentētie VP darba rezultāti liecina, ka pagājušajā gadā dažādos noziegumos cietuši 525 bērni, kas ir par septiņiem mazāk nekā gadu iepriekš. Tikumības un dzimumneaizskaramības jomā cietuši 229 nepilngadīgie, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. No cietsirdības un vardarbības pērn cietuši 92 bērni, kas par 4,5% mazāk nekā 2017.gadā. No mantiskiem noziegumiem pērn cietuši 74 bērni.

Reklāma
Reklāma

Komentējot minētos datus, VP priekšnieks norādīja, ka policija joprojām "velkot aisbergu ārā no ūdens", jo katru gadu tikumības jomā pieaug cietušo bērnu skaits. Visbiežāk bērni no seksuālas izmantošanas cietuši mājās, kas nozīmē, ka varmākas ir bērna ģimenes locekļi vai tam pietuvinātas personas. Tajā pašā laikā varmākas savus upurus meklē arī internetā.

 

No portāla Jauns.lv