Policistam, kurš uz gājēju pārejas notrieca mazo Rūdolfu, piespriež nepilnu 2 gadu cietumsodu

Rīgas apgabaltiesa piesprieda vienu gadu un desmit mēnešus ilgu cietumsodu bijušajam Valsts policijas (VP) darbiniekam Aleksejam Roščinam, kurš 2013.gada 3.decembrī pie Saulkrastu sākumskolas, vadot automašīnu, notrieca astoņus gadus vecu zēnu, kuram šī negadījuma dēļ iestājās invaliditāte.

 

Rūdolfs ar mammu. (Foto: no privātā arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rūdolfs ar mammu. (Foto: no privātā arhīva)

Apgabaltiesa lieta skatīja arī pērn, kad piemēroja Roščinam divus gadus aiz restēm, taču bijušais policists šo spriedumu pārsūdzēja Augstākajā tiesā (AT), kas apgabaltiesas spriedumu atcēla un nodeva atkārtotai izskatīšanai.

AT spriedums tika pamatots ar to, ka apelācijas instances tiesa, vērtējot lietas materiālus, neievēroja vairākas Kriminālprocesa likuma normas, tostarp pienācīgi nepārbaudīja visus aizstāvības iesniegtos pierādījumus, norādīts publiski pieejamajā AT spriedumā.
 

Pirmās instances tiesa Roščinam bija piespriedusi divu gadu brīvības atņemšanu nosacīti, kā arī likusi izmaksāt naudas kompensāciju cietušajiem 30 000 eiro apmērā. Turpretim saskaņā ar 2018.gada apgabaltiesas tiesas lēmumu Roščinam būtu jāpavada divi gadi aiz restēm, kā arī jāsamaksā piespriestā kompensācija, paziņoja Rīgas apgabaltiesā.

Savukārt ar šodienas spriedumu Roščinam piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu un desmit mēnešiem, tāpat viņam arī ir jāizmaksā piespriestā kompensācija.

Reklāma
Reklāma

Šo tiesas lēmumu vēl var pārsūdzēt AT.

Jau ziņots, ka Roščina amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš ir bijis VP Rīgas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieks, bet pirms atvaļināšanās 2012.gadā, viņš ieņēmis VP Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšnieka amatu.