Šodien sākas Jaunais gads pēc ķīniešu kalendāra. Tavs horoskops visam Cūkas gadam

Lai arī rietumu pasaule 2019.gadu sagaidīja līdz ar 1.janvāri, pēc Austrumu kalendāra jaunais gads šogad sākas naktī no 4. uz 5.februāri, un tas ir Dzeltenās Cūkas gads. Izlasi, ko tas tev sola!

 

2019. gads solās būt cūciski bagāts

FOTO: Shutterstock.com

2019. gads solās būt cūciski bagāts

Cūkas gads pēc ķīniešu horoskopa noslēdz horoskopu, un tas nozīmē, ka katrs no mums saņems pēc nopelniem – vienpadsmit iepriekšējos gados sastrādātiem darbiem vai nedarbiem. Tāpēc viens varēs gluži vai peldēties zeltā, citam diemžēl nāksies vārtīties mēslos. Ja pa šiem vienpadsmit gadiem būsim sakrājuši pietiekami daudz labo darbu, tad 2019. gads nesīs panākumus un veiksmi. Mēs taču atceramies bērnību, kad bija krājkasīte cūciņas formā? Tagad ir tāpat – ko sakrāji, tas būs. Ja pa šiem vienpadsmit gadiem esam sastrādājuši daudz nekrietnību un izvairījušies no pienākumiem, no soda neizbēgsim.

Zemes Cūkas gads nozīmē, ka šogad daudz vairāk domāsim par materiālo labklājību, prātosim, kā uzlabot finansiālo situāciju, un savā domāšanā būsim pragmatiskāki, gaisa pilis nebūvēsim. Šis gads mums dāvās reālas iespējas nopelnīt, padarīt savu maciņu biezāku. Tas būs labvēlīgs dažādiem biznesa darījumiem, arī paši būsim atvērtāki sadarbībai salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Gads būs piemērots dažādām aktivitātēm un projektiem, un, ja mēs būsim gana attapīgi, tad spēsim izmantot situāciju un uzlabot savu dzīves kvalitāti – ar lielākiem ienākumiem vai jaunu amatu. Jaunajā gadā cieņa būs pieredze un prasmes, arī paši spēsim daudz objektīvāk novērtēt savas iespējas un spējas. Tomēr iespējamas arī krāpšanas un maldi, tāpēc būsim vērīgi, lai nekļūtu par viltnieku upuriem. 

 

Šogad daudz vairāk domāsim par materiālo labklājību, prātosim, kā uzlabot finansiālo situāciju, un savā domāšanā būsim pragmatiskāki, gaisa pilis nebūvēsim.

Jaunajā gadā nav ieteicams vairīties no grūtībām un sarežģījumiem – ir jāizmanto katra iespēja. Cūkas gads ir viens no veiksmīgākajiem gadiem investīcijām. Tomēr jāliek aiz auss – daudz vairāk nekā citus gadus cilvēkus sodīs par pārkāpumiem, sliktu attieksmi un nepieklājību pret līdzcilvēkiem. Ja ievērosim visus likumus un vienošanās, gads būs izcils, bet tie, kuri mēģinās krāpties, zaudēs amatus, tos sodīs, viņi izpelnīsies lielu sabiedrības nopēlumu.

Vēl Cūka māca – ja nemācēsim sevi ierobežot ēšanā un baudās, ne tikai slimosim, bet kļūsim resni. Liekais svars garantēts. Tāpēc ieteicams jaunajā gadā sportot, ēst veselīgi un pareizi, lai varētu uzturēt veselību lieliskā formā.

Bet nu par visu pēc kārtas: 
 

ŽURKA (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996.)
Žurkas gadā dzimušajiem jaunajā gadā jāapdomā iepriekšējā dzīves pieredze un notikumi. Aktīvām darbībām un cīņai par savu vietu zem saules Žurkām var pietrūkt spēka un dzīves spara, jo gada uzdevums – apzināt iepriekšējo pieredzi, mācīties no kļūdām, atrast trūkumus sevī un savā darbībā.  2019. gadā lēnāk brauksi, tālāk tiksi. Jo mazāk Žurkas centīsies nokļūt uzmanības centrā, jo labāka būs sajūta; jo vairāk centīsies sevi pierādīt un iekarot augstāku pozīciju, jo vairāk šķēršļu un ierobežojumu gadīsies ceļā. Turklāt var nopietni pasliktināties veselība. 2019. gadā pastāv bīstamība, ka var aktivizēties visas vecās un hroniskās vainas, tāpēc ieteicams apdomāt katru soli, taupīt spēkus un resursus, kas var strauji sarukt un pat pietrūkt. Diemžēl, bet Žurkām cerēt uz lieliem panākumiem nevajadzētu. Būs, protams, Žurkas, kurām veiksies, un veiksies tiem, kas mēģinās sevi realizēt ārzemēs vai apceļos pasauli. Visām citām Žurkām gada devīze – esam mazi un nemanāmi! Vai – laižamies lapās! 2019. gadā rampas ugunis un skatuve nav domāta jums.
 

VĒRSIS (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997)
Vērša gadā dzimušos gaida daudz jaunu plānu un projektu. Viņi nespēs mierīgi sēdēt uz vietas un gaidīt – Vēršus dīdīs nemiers. Vērsis nemācēs samierināties ar notiekošo, un katrs šķērslis, ierobežojums aktivizēs vajadzību meklēt jaunas idejas, lai tomēr dzīvi padarītu veiksmīgāku un sevi turīgāku. Vērsis nebūs gatavs samierināties ar mazumiņu – ja nebūs, kā viņš vēlas, tad Vērsis var pat sarīkot mazu revolūciju. Pārmaiņas un grūtības nebiedēs. Galvenais Vērša gada lozungs – pārmaiņas ir labākas nekā sēdēšana uz vietas un stagnācija. Tāpēc Cūkas gads Vēršiem būs neparasts un nebūt ne vienkāršs periods – nāksies pielikt lielas pūles, lai dzīvi pagrieztu sev vēlamā virzienā.  Jaunajā gadā Vērsim būs vieglāk realizēt savus nodomus, ja strādās grupās, komandās vai partijās, nevis viens pats, jo viens nav cīnītājs. Darbojoties vienatnē, var izrādīties par maz spēka, lai realizētu nodomāto, vai arī tas neizdosies kā iecerēts. Toties 2019. gadā patērētie spēki ar uzviju atmaksāsies turpmākajos gados. Vērši, 2019. gadā uz lielu ražu neceriet, pat ja spēka būs iztērēts daudz. Iespējams, ka daudziem Vēršiem jaunajā gadā nāksies kardināli mainīt savus plānus un projektus, realizēt sevi pavisam citā vietā, nekā iepriekš plānots. Tāpēc esiet radoši un gatavi jaunajam!

 

TĪĢERIS (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)
Tīģera gadā dzimušos gaida kāpums pa karjeras kāpnēm. Tīģeris ir viens no gada lielākajiem veiksminiekiem, viņam var izdoties realizēt vispārdrošākos projektus. Jaunajā gadā Tīģeris varēs lepoties ar saviem sasniegumiem, bet, ja viņš par daudz izrādīsies un šķiedīsies ar līdzekļiem, tad var ne tikai pazaudēt savu amatu, bet beigās palikt tukšā. Tīģeri, lūgums – bez forsējoša patosa! Pārāk lielo demonstrēšanos un mētāšanos ar naudu izmantos nelabvēļi, un, kad Tīģeris būs pārņemts ar saviem panākumiem un zaudējis modrību, viņš var piedzīvot uzbrukumu. Ja Tīģeris mācēs sevi savaldīt, tad gads solās būt lielisks gan karjeras, gan naudas ziņā. Lozungu “Visu vai neko!” Tīģerim būtu jānoliek malā – nepieciešams sevi apvaldīt un kļūt racionālam, tad panākumi nebūs ilgi jāgaida. Daži Tīģeri varēs sevi realizēt pat politiskajā arēnā vai kādā citā nozīmīgā jomā, jo iegūs lielu atbalstu savām idejām un programmām. Jaunajā gadā Tīģerī vērīgi ieklausīsies un bieži prasīs viņam padomu.


 

Reklāma
Reklāma

TRUSIS, KAĶIS (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)
Kaķa gadā dzimušos 2019. gadā gaida tāli ceļojumu, viņi meklēs jaunus iespaidus svešumā. Cik tad var sēdēt mājās pie silta mūrīša, – jādodas apskatīt pasauli. Lūdzu! Ir laiks! Kaķim būs iespējas redzēt svešas un tālas zemes. Dažam labam tā iepatiksies ārzemes, ka viņš pat var pārcelties tur uz dzīvi. Tūrisma biznesa organizēšanā un viesnīcu biznesā Kaķi gaida lieli panākumi. Daži Kaķi kā misionāri vēlēsies aborigēniem mācīt savas idejas un filozofiju, apgaismos, kā pareizi dzīvot, strādāt un kuram dievam pareizi ticēt. Iespējami arī veiksmīgi darījumi ar ārzemniekiem – katrā ziņā Kaķis 2019. gadā ļoti viegli atradīs kopīgu valodu ar svešu tautu ļaudīm un varēs būvēt ar viņiem biznesa projektus. Dažs labs Kaķis kļūs tik vieds, ka sāks citiem mācīt gudras zināšanas. Daži jaunajā gadā sevi apliecinās kā spožus speciālistus juridiskajos labirintos – Kaķis vislabāk zinās, ko un kā drīkst darīt, bet ko labāk nedarīt. Tāpat veiksme gaida tos, kuri sevi realizēs kultūras vidē – spēlējot teātri, dziedot vai kādā citā veidā demonstrējot savu radošumu, kā arī organizējot un vadot kultūras pasākumus.


PŪĶIS (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)
Pūķa gadā dzimušajiem 2019. gadā ir jābūt gataviem pieņemt pārmaiņas, nevis jāturas pie sen pārbaudītām vērtībām. Jaunajā gadā Pūķa lozungs varētu būt – pastāvēs, kas mainīsies. Ja Pūķa gadā dzimušais par katru cenu gribēs saglabāt veco, tik ierasto situāciju, tad vienā dienā var attapties pie sasistas siles. Ja Pūķis aktīvi reaģēs uz pārmaiņām un ātri meklēs risinājumu, tad visām nepatikšanām tiks cauri ar veselu ādu. 2019. gadā Pūķim jābūt gatavam riskēt. Ekstrēmisms būs īsti Pūķa garā – lēkt ar izpletni, kāpt Everestā vai nirt okeāna dzīlēs. Būs jāpierāda, ka nav nekā tāda, ko Pūķis nevarētu paveikt. Jaunajā gadā Pūķim iespējama veiksme finanšu jomā – var izdoties atrast zelta bedri un pelnīt miljonus –, tomēr, ja viņš nebūs pietiekami atraktīvs un radošs, tad ātri visu pazaudēs. Pragmatiskākie Pūķi 2019. gadā būs īsti biznesa giganti. Citiem būs vēlme kārtīgi iztrakoties un piedzīvot kaut ko bīstamu – tādu, ka asinis stingst no šausmām un sirds pa muti kāpj ārā. Viedākie Pūķi sāks pastiprināti interesēties par ezoterisku, dzīves un nāves jautājumiem, viņi ļoti vēlēsies ieskatīties, kas ir spoguļa otrā pusē. Būs ļoti liela vēlme pieskarties visam nezināmajam, bīstamajam un slepenajam. 2019. gadā pats gardākais Pūķim būs aizliegtais auglis. 


ČŪSKA (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)
Čūskas gadā dzimušos Cūkas gadā gaida vislielākās izmaiņas, un tas visvairāk skars attiecību un sadarbības lauciņu. Jaunajā gadā Čūskas var ļoti produktīvi izmantot ceļavēju un iestūrēt laulības ostā. To iegaumējiet, vientuļās Čūskas! 2019. gads dod iespēju izveidot stabilas un ilgstošas attiecības. Precētās Čūskas arī nesnaudīs saulītē – tās no jauna vēlēsies lielāku uzmanību no partnera, darīs visu, lai dzīvesbiedrs dievina un aplido, kā tas bija laulības pirmajos gados. Ja otra puse nebūs gatava romantiskām rotaļām, Čūska var pacelt cepuri un aiziet pie tā, kurš solīs mīlēt un arī mīlēs patiešām kvēli. Citiem Čūska neveltīs pat mirkli uzmanības. Tāpat Čūskas gadā dzimušajiem jaunajā gadā būs iespēja noslēgt izdevīgu sadarbības līgumu, iekarot augstāku vietu sabiedrībā. Uzņēmumi pat cīnīsies par iespēju piesaistīt gudrās un elegantās Čūskas, jo 2019. gadā, kad pavērsies tik daudz iespēju mainīt visu uz augšu, bez Čūskas gudrības un attapības būs grūti iztikt. Tomēr jābūt arī modrām – daudzām Čūskām veiksme būs saistīta ar līguma nosacījumiem, tāpēc īpaši uzmanīgi jāizlasa katrs līguma punkts, arī ar vismazākajiem burtiņiem rakstītais, lai vēlāk nenāktos kost pirkstos. Tomēr vislielāko atbalstu Čūskām jaunajā gadā dos laulātais draugs vai mīļotais cilvēks. 


ZIRGS (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)
Zirga gadā dzimušos 2019. gads sagaidīs ar lieliskām darba perspektīvām, bet jāņem vērā, ka vajadzēs stādāt melnu muti. Zirgus nopietni iejūgs darbos un kārtīgi izdzīs, atelpas mirkļiem 2019. gads nav domāts – strādāt un kalpot sabiedrībai būs Zirgu galvenais uzdevums. Kaut arī būs daudz darba, būs arī veiksmīgi risinājumi attiecībā uz profesionālo izaugsmi. Jaunajā gadā Zirga gadā dzimušie gūs lielisku pieredzi un iemaņas, kas lieliski noderēs turpmākajos gados. Arī citi novērtēs Zirga pūliņus un centību, kas tiks dāsni atalgota – jo vairāk strādās, jo kontā vairāk naudiņas. Jaunajā gadā jārēķinās, ka ne tikai darba apjoms pieaugs, bet arī kolektīvs var paplašināties vai mainīties. Iespējams, pats Zirgs nomainīs darba vidi, un jaunajā viņu lieliski pieņems. Padoms – lai gan jaunajā gadā darbs dzīs darbu, tomēr nepieciešams arī kārtīgi atpūsties, lai nepiemeklētu veselības problēmas. Izlikties nemanām kādu vainu, pat vismazāko, nedrīkst – uzreiz jāmeklē risinājums!   


KAZA (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991)
Kazas gadā dzimušos 2019. gadā gaida romantika un mīlestība – to Kazas varēs saņemt vai uz katra stūra. Ne tikai pašas Kazas būs romantisma pārņemtas, bet arī visi pārējie jutīsies kā galvu pazaudējuši, ieraugot daiļo Kazu. Mīlestība dzims no pirmā acumirkļa. Diemžēl daža laba Kaza kļūs nevaldāma – trauksies no viena mīļotā pie cita, būs grūti apstāties. Patiks tā lieta, Kazām, ak, kā patiks!  Daudziem Kazas gadā dzimušajiem uzsmaidīs īsta laime – viņi tiks pie ilgi gaidītā bērniņa. Gados vecākās Kaziņas lielāku uzmanību pievērsīs savām jaunākajām atvasēm (mazbērniņiem) un viņu audzināšanai. Jebkurā gadījumā jaunais gads Kazām būs tiešām labs – Kazas ievēros, novērtēs, un ne tikai pašas, bet arī viņu idejas un domas. Izpaudīsies Kazu radošums – tās prot un spēj padarīt šo dzīvi skaistāku. Kaziņa no jauna 2019. gadā mācīs atpūsties un baudīt dzīvi – Kazas gadā dzimušie jaunajā gadā būs īstenie ballīšu karaļi. Ja vēlamies labi un traki pavadīt laiku, zvanām Kazām!  


PĒRTIĶIS (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992)
Pērtiķa gadā dzimušajiem 2019. gadā būs iespēja beidzot tikt pie sava mājokļa, ja tāds vēl nav iegādāts. Pērtiķis varēs nopirkt savu zemes pleķīti, sākt celt māju, vai arī viņam vienkārši kā no gaisa nokritīs savs kaktiņš, savs stūrītis zemes vai dzīvoklītis. Pērtiķa gadā dzimušie jaunajā gadā būs vieni no laimīgākajiem, jo viņiem var izdoties izveidot savu ģimeni vai padarīt to kuplāku – varēsim apsveikt viņus ar ģimenes pieaugumu. Vēl kāda svarīga nianse – Pērtiķa gadā dzimušie jaunajā gadā nostāsies paši uz savām kājām, kļūs patstāvīgi un atbildīgi ne tikai par sevi, bet arī par pārējiem dzimtas locekļiem. Ne vienam vien Pērtiķim var rasties interese sarīkot kārtīgu dzimtas saietu, lai cits citu ne tikai no jauna iepazītu, bet apzinātu, cik liela un varena ir viņu dzimta, saprastu, ka spēks ir kopībā, jo viens pats šajā nežēlīgajā izdzīvošanas laikmetā nav cīnītājs. Vēl jāielāgo – 2019. gadā jāsāk veidot savu vērtību fundamentu, kuram Pērtiķis sekos turpmāko dzīvi. Jaunajā gadā Pērtiķa gadā dzimušajiem jāizsijā pelavas no graudiem – kas ir svarīgs, kas otršķirīgs –, lai varētu ne tikai izdzīvot, bet izveidotu stabilu dzīvi.  


GAILIS (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993)
Gaiļa gadā dzimušajiem 2019. gads būs raibs, dažādiem notikumiem bagāts – tik daudz tikšanās, diskusiju, sapulču un pārrunu kā nekad. Gaiļiem nāksies iemācīties uzstāties publikas priekšā, vadīt diskusijas, piemeklēt īstos vārdus un intonāciju, lai panāktu savu un visi sadzirdētu viņu teikto. Gaiļa gadā dzimušie 2019. gadā vēlēsies uzņemties iniciatīvu un vest aiz sevis citus, mēģinās katrā ikdienas situācijā pamācīt un norādīt, kas un kā būtu jādara. Jaunajā gadā ikkatrs var kļūt Gailim par draugu. Viņa lozungs – labāk ir simts draugu nekā simts eiro. Bez sarunām un diskusijām Gailim būs garlaicīgi, tāpat viņam nepatiks ilgstoši uzkavēties vienā vietā. Tāpēc Gailis vēlēsies apciemot savus draugus – gan senos, gan tikko iepazītos. Lai varētu tā traukties pa pasauli, Gailis domās par jaunu mašīnu vai varbūt nolems iegūt autovadītāja apliecību. Gailim būs svarīgi, lai viņam ir iespēja brīvi un neatkarīgi doties turp, kurp sauc viņa sirds. Jaunajā gadā Gailis var pat sākt rakstīt rakstus un tos publicēt, pat iesākt rakstīt grāmatu. 2019. gads Gailim neļaus skumt un garlaikoties. 

 

SUNS (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994)
Suņa gadā dzimušie jaunajā gadā attapsies, ka jāsāk pašiem pelnīt un domāt, kā uzlabot savu materiālo labklājību. Zvaigznes 2019. gadā būs sastājušās Sunim labvēlīgi, lai viņš varētu krietni uzlabot savu materiālo situāciju. Daudziem gaidāms algas pielikums. Sunim jādomā ne tikai par to, kā vairāk nopelnīt, bet arī, kā pareizi sadalīt un saplānot naudas plūsmu, lai pēkšņi neattaptos, ka nauda beigusies, un ko nu? Ne mazāk svarīgs uzdevums par naudas pelnīšanu Sunim būs iemācīties pareizi sadalīt fiziskos spēkus, lai varētu laikus izpildīt savus pienākumus un saistības un vēl atliktu laiks atpūtai. 2019. gadā enerģijas krājumi un spēki nebūs tik lieli kā iepriekš, tāpēc rūpīgi jāplāno laiks. Ja Suņa gadā dzimušie ņems vērā šo ieteikumu, tad Cūkas gads viņiem var būt lielu sasniegumu un iespēju laiks. Vēl viens ieteikums – vajadzētu rūpīgāk apdomāt savus pirkumus. Nav jāpērk itin viss, ko iegribas. Kā tautā saka, ne viss, kas spīd, ir zelts.


CŪKA (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995)
Cūkas gadā dzimušie savā gadā būs vislielākie veiksminieki. Lai ko arī neiesāktu, viss ies no rokas. Jaunajā gadā Cūkas būs situācijas noteicējas, un tikai no viņām pašām būs atkarīgs, vai viņas gribēs peldēties zeltā vai vārtīties dubļos. Viss jūsu rokās, Cūkas! Katrai tiks dota iespēja visu salikt un sakārtot pa plauktiņiem, lai gads izdotos kolosāls. Visas iepriekšējo gadu grūtības būs pazudušas kā uz burvja mājienu, izgaisīs visas šaubas par sevi un saviem spēkiem. Var droši teikt – karogs rokā, šņukurs uz augšu, un uz priekšu, uz jaunām uzvarām! No tā, cik aktīvi Cūka gadu iesāks, būs atkarīgs, kādu ražu gada otrā pusē tā novāks. Cūkas gadā dzimušie 2019. gadā nedrīkst gurķoties – uzreiz jāķeras pie lietas, dzelzs jākaļ, kamēr karsta. Tad realizēsies visneiedomājamākie plāni un sapņi gan pasākumos, gan darbos, gan naudas lietās. Vienīgais, kas var traucēt, ir Cūkas iesūnojusī nepārliecinātība par sevi un saviem spēkiem. 

 

 

No portāla Jauns.lv