Bez maksas būs iespēja konsultēties pie ginekologa, urologa, gastroenterologa un dermatologa

1. februārī no pulksten 14.00-18.00 ikviens tiek aicināts piedalīties informatīvajā onkoloģisko saslimšanu profilakses dienā “Esi gudrāks par vēzi!”. 

Piesakies laicīgi!

FOTO: Shutterstock.com

Piesakies laicīgi!

Tirdzniecības centrā “Origo” un Rīgas Dzelzceļa stacijas Centrālajā zālē dienas garumā apmeklētāji varēs bez maksas, dzerot tēju vai kafiju, klausīties speciālistu lekcijas un konsultēties pie speciālistiem - ginekologa, urologa, gastroenterologa, dermatologa un pacientu atbalsta biedrībām.

Tirdzniecības centra “Origo” 3.stāva B ēkas telpās no plkst.14.00 līdz 18.00 darbosies četri konsultatīvie punkti, kuros gan sievietes, gan vīrieši varēs individuāli un bez maksas saņemt vairāku speciālistu konsulltācijas:

    • Ginekoloģijas punktā būs iespēja konsultēties ar ginekologu, uzzināt par krūts un dzemdes kakla skrīningu, tai skaitā arī olnīcu vēzi. 
    • Uroloģijas punktā būs pieejamas urologa konsultācijas, kungi varēs iegūt informāciju par profilaktiskajām pārbaudēm, priekšdziedzera (prostatas) vēzi. 
    • Gastroenterologs konsultēs par saslimšanām, atbildēs uz jautājumiem par zarnu vēža diagnostiku un skrīningu.
    • Dermataloģijas punktā varēs uzdot jautājumus par ādas saslimšanām, melanomas riskiem, un kur meklēt palīdzību, ja nepieciešams.
 

Obligāts iepriekšējs pieraksts - piesakiet sev vēlamo laiku un speciālistu pa tālruni +371 25404241, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.


Tāpat tirdzniecības centra “Origo” 3.stāva A ēkas telpās no plkst. 15.00 līdz 18.00 norisināsies tematiskas lekcijas, kurās būs iespēja diskutēt ar speciālistiem par veselīgu dzīvesveidu un pozitīvu domāšanu. Kopā plānotas 3 lekcijas - par onkoloģiskām saslimšanām un to diagnostiku stāstīs rezidente ķirurģijā Krista Arcimoviča, par veselīga uztura nozīmi vēža profilaksē runās uztura speciāliste Nelda Karpenska-Allaža. Geštaltterapeite Elīna Zelčāne vērsīs uzmanību uz to, kāpēc onkoloģijas profilaksē ar pozitīvu domāšanu vien nepietiek jeb aicinās piedalīties diskusijā par to, ko nozīmē patiesas rūpes par sevi un savu veselību. 

Reklāma
Reklāma

Obligāts iepriekšējs pieraksts - piesakiet sev vēlamo lekciju pa tālruni +371 25404241, norādot savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.


Rīgas Dzelzceļa stacijas Centrālajā zālē no plkst.14.00-18.00 apmeklētājus konsultēs Latvijas psihoterapeitu biedrība, kā arī krūts vēža pacientes un viņu līdzcilvēki varēs aprunāties ar krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības “VITA” un labdarības fonda “Rozā vilciens” pārstāvjiem.

Pasākums tiek īstenots Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!” ietvaros.