Kādas mammas strādā Mammamuntetiem.lv?

Atzīmējot vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv 10 gadu jubileju, tuvplānā apskatām, kādas dāmas (ne visas ir mammas) šeit strādā. Īsā atbilde – dzirkstošas un iedvesmojošas. 

Uzzini ko vairāk par Mammamuntetiem.lv kolektīvu! Foto: Jānis Saliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzzini ko vairāk par Mammamuntetiem.lv kolektīvu! Foto: Jānis Saliņš

 

Mammamuntetiem.lv ballītē visas šeit strādājošās sievietes tika pielīdzinātas pļavu ziediem. Jo katra ir tik citāda, katra ir tik koša. Viens no pasaulē spēcīgākajiem vīriešiem - Dainis Zāģeris - tās "plūca" un kārtoja vāzē. Uzzini par Mammamuntetiem.lv ko vairāk!

 

Audra Šauere

Audra ir gluži kā Lielziedu Vīgrieze - Filipendula vulgaris. Retāks un vērtīgāks ārstniecības augs nekā parastā vīgrieze. Tam piemīt daudz dziedinošu īpašību - tāpat kā Audras valodiņai. Tā ir nomierinoša, mazina sāpes, attīra asinis un dziedē brūces. 

Līga Brūvere

Līga - Parastā paparde jeb ērgļpaparde - Pteridium aquilinum.
Visas puķes noziedēja,
Papardīte vien nezied;
Tā ziedēja Jāņa nakti,
Zelta miglu miglodama.
Tāda nu tā Līga iraid - īpaša. Zied reti, bet koši un visi to gaida. Un fakts paliek fakts - paparžaugu dzimumvairošanās var notikt tikai mitrā vidē.

Marta Balode, Ieva Jātniece

Marta (attēlā no kreisās). Gluži kā Dzegužkurpīte - Cypripedium calceolus. Tā ir orhideju dzimtas suga, Latvijā reta, ierakstīta Latvijas Sarkanajā grāmatā 2. kategorijā. Saknes diezgan garas, tievas, Stublājs stāvs. Lapas makstveidīgas. Zieds liels, līdz 10 cm. Sagaidām ar aplausiem - Marta! 


Ieva (attēlā no labās). Tik sīka, tik trausla kā rasas krēsliņš. Alchemilla. Daudzgadīgs rožu dzimtai piederošs ārstniecības augs, ko lielākoties izmanto ginekoloģisku saslimšanu ārstēšanai un profilaksei. Vai esat iedomājušies, kur vasaras rītos apsēžas Rasas lāses? Jā, uz tik maigām būtnēm, kāda ir Ieva. 

Linda Rozenšteina
Linda - dižena kā Rudzupuķe. Kā Centaurea cyanus. Garš kurvjziežu dzimtas lakstaugs. Stublājs stāvs, zarains, šķautņains ar tīmekļainiem matiņiem. Tā vien gribas iepīt Jāņu vainagā! Pielabināta aug arī piemājas dārzos kā krāšņumaugs. 

Reklāma
Reklāma

Dace Simanoviča
Dace - Pienene Taraxacum officinale. Rūgta, bagāta ar nektāru, un tik ļoti pievilina lielākas un mazākas bites. Arī cilvēki tās labprāt ēd un priecājas par spēku, ko pienenes spēj dot. Vairojas ļoti skaisti un balti - pār pasauli tad aizlido maigas pūkas… 

Agnese Gabrāne

Elpu aizraujoša vasaras pļavu skaistule ir magone un arī – mūsu Agnese. Magone – Papaveraceae dod priekšroku saulainām vietām un bagātai augsnei. Tā necieš pārstādīšanu. Tai nepatīk būt iespiestai pušķī un vāzē. Tāpēc ļaujiet Agnesei mierīgi ziedēt. 

Signe Paegle Mammamuntetiem.lv

Mammamuntetiem.lv strādā arī īstens Deviņvīruspēks - Verbascum thapsus. Tā ir Signe. Tici vai ne, bet viņai ir pa spēkam tikt galā ar 9 tavām problēmām. Un tās īpatnība – tiekties tik uz sauli.  Aplausi Signei – Saulessvecei!

Inga Akmentiņa-Smildziņa

Inga. Te nu viņa ir - Smaržīgā Naktsvijole - Platanthera bifolia, saukta arī par divlapaino spīganu, ierakstīta Latvijas Sarkanajā grāmatā komerciāli apdraudēto sugu kategorijā. Daudzgadīga. Dekoratīvs augs. Pēc smaržīgajiem ziediem viegli atpazīstama no citām naktsvijolēm.

Bērnu domas par viņu mammām