Desmit bērnu pasākumi nedēļas nogales noskaņām

Mājā sēdēt negribas, bet biedē arī sals, kas plosās ārā? Risinājums ir! Apkopoti desmit spilgti pasākumiem, kurus apmeklēt un sasildīties kopā ar visu ģimeni. Starp tiem var atrast gan neparastas darbnīcas, gan aizraujošas filmas, izrādes un tirdziņus. Šajā nedēļas nogalē aktīvai vai kulturālai atpūtai iespēju netrūkst! 

FOTO: Shutterstock.com

Ziemas naktis Zoodārzā 2018./2019.
Līdz 28. janvārim no plkst. 16:00  Rīgas Zoodārzā vēl notiek Ziemas naktis. Šajā nakts piedzīvojumā ģimenes klātbūtne piešķirs papildus maģiju, it īpaši mazākajiem. Šajā nedēļas nogalē (līdz 28. janvārim) pēdējo reizi norisināsies Ziemas naktis Zoodārzā, tāpēc dodies baudīt mieru, svaigu gaisu, dzīvnieku tuvumu un viņu sagādātos vakara pārsteigumus! Tās ļaus Tev ieraudzīt dzīvnieku aktivitātes pavisam citā gaismā (vai tumsā). Papildus informācija šeit

 

Tirgus, koncerts un darbnīca "Bērns māca bērnu"
26. janvārī no plkst. 10:00 Kalnciema kvartālā notiks iknedēļas zemnieku un amatnieku tirgus, kura laikā apmeklētāji aicināti uz Pāvula Jurjāna Mūzikas Skola audzēkņu koncertu Brūnās mājas zālē, savukārt galerijā notiks vēl nebijusi inovatīva darbnīca – sākumskolas Domdaris audzēkņi vadīs darbnīcu citiem bērniem. Papildus informācija šeit.
 

Filma "Vecā dārza noslēpums"
26. janvārī plkst.  12:00 “Multikino” skatāma jaunākā latviešu filma ģimenei “Vecā dārza noslēpums”. Tas ir stāsts par pensionāru Armandu un viņa veco piemājas dārzu, kurā ik pa laikam nāk spēlēties bērnu četrotne. Kad uzņēmējs Kārlis cenšas atņemt Armandam dārzu, bērni un pensionārs apvienojas kopīgai cīņai. Īpašajā filmas seansā 26. decembrī būs iespēja arī tikties un nofotografēties ar filmas aktieriem, kā arī ar filmas režisoru. Papildus informācija šeit
 

Ekskursija ģimenēm ar bērniem "Soli pa solim "Latvijas gadsimtā""
26. janvārī plkst. 12:00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izstādi “Latvijas gadsimts”, lai kopā ar gidu veiktu uzdevumus izstādes ceļvedī bērniem “Soli pa solim”. Tā struktūra atbilst izstādes struktūrai, kur Latvijas simt gadi sadalīti nosacītās desmitgadēs, sākot no tautas un nācijas veidošanās un beidzot ar mūsdienām.
Papildus informācija šeit.

 

Radošā darbnīca "Veiksmes ruksītis"
26. janvārī plkst.  12:00 Rīgas Jūgendstila centrā, tuvojoties ķīniešu Jaunā gada svinībām un Cūkas gada atnākšanai, aicina interesentus piedalīties ģipša dekoru veidošanas darbnīcā “Veiksmes ruksītis”. Mākslinieces un restauratores Ivetas Šveisbergas vadībā dalībnieki varēs izgatavot savu veiksmes ruksīti.
Papildus informācija šeit.
 

Ģimeņu sestdiena bibliotēkā
26. janvārī plkst.  13:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā preses konference bērniem, kurā būs iespēja iepazīties ar izdevniecības “Droši un Koši” grāmatas “Augstāk par zemi” autorēm Zani Volkinšteini, Baibu Grīnbergu un mākslinieci Agnesi Aljēnu. Preses konferencē jautājumu/atbilžu karuselī noskaidrosim svarīgas lietas, bet pēc tam mākslinieces Agnese Aljēnas vadībā uzburs katrs savu Rīgas siluetu. Papildus informācija šeit
 

Izrāde par Mazo Raganiņu "Nāc šurp!"
26. janvārī plkst. 14:00 Rīgas Skolēnu Pilī būs iespēja dzīvot līdzi Mazās Raganiņas neticamajiem piedzīvojumiem izrādē “Nāc šurp!”. Izrādes pamatā ir komponistes Silvijas Silavas dziesmu spēle par jautrajiem klauniem un citiem tēliem, ko galvenā varone sastop ceļā. Tas ir aizraujošs stāsts par nebēdnību pilno, bet labsirdīgo meitēnu pēc O. Preislera pasakas „Mazā Raganiņa” motīviem.
Papildus informācija šeit
 

Reklāma
Reklāma

Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem “Karlsons”
26. janvārī plkst. 16:00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā muzikāla izrāde par Karslonu. Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli un kā tā satiekas ar pieaugušo nopietnību. Izrāde domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus, tāpēc lieliski piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem. Muzikāla piedzīvojumu spēle bērniem veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem. Papildus informācija šeit.

 

Izrāde bērniem un vecākiem “Vafeļu sirdis”
27. janvārī plkst. 11:00 galerijā “Istaba” izrāde “Vafeļu sirdis” stāsta par diviem raksturos atšķirīgiem bērniem un viņu draudzību. Lēna Līda atceras bērnību un savu labāko draugu Trilli. Abu sasvstarpējās attiecībās nav pieņemts teikt labo, uzslavēt, atzīties draudzībā. Tā vietā draugi metas brīnišķīgos, bieži bīstamos piedzīvojumos, kuros viņu lielākie sabiedrotie ir vectēvs un vectante. Galveno – Lēnas Līdas lomu atveidos Laura Siliņa, darbojoties kopā ar savu palīgu, rekvizītu un draugu – matraci.
Papildus informācija šeit.

 

Masku radīšanas meistarklase
27. janvārī plkst. 12:00 Brīvbodē masku gatavošanas darbnīca, kas ievadīs bērnus īstās karnevāla noskaņās. Maskas varēs gatavot gan no papīra, kartona, audumiem, līmes. Darbnīca būs piemērota kā pieaugušajiem tā bērniem. Būs pieejama arī šujmašīna citu tērpa aksesuāru radīšanai. Ja tev ir ideja vai materiāli - ņem līdzi! Papildus informācija šeit.
 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit.