Rīgas Dzemdību namā atklāj mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas

24. janvārī  Rīgas Dzemdību namā atklātas jaunas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas, kas aprīkotas ar inovatīvām tehnolģijām. 

Publicitātes foto no RDzN

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto no RDzN

Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova uzsver, ka jauno dzemdību un grūtnieču aprūpes telpu iekārtojums palīdzēs īstenot mūsdienīgu, uz pacientu centrētu aprūpes koncepciju: “Jaunajās telpās dzemdētājām un viņu piederīgajiem radīta iespējami mājīga un komfortabla vide ar individualizētu un privātumu respektējošu aprūpi. Vēlamies, lai mūsu klienti šeit patiesi jūtas kā  pacientam un ģimenei draudzīgā dzemdību palīdzības iestādē ar vecmāti kā centrālo ārstniecības personu.”

Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena-Krastiņa pauž gandarījumu, ka radīta vēl viena mūsdienīga, vizuāli pievilcīga un droša vieta, kur sievietei un ģimenei sagaidīt savu mazuli. 
Līdztekus komfortam un mājīgumam jaunajās dzemdību telpās daudz domāts par mātes un bērna drošību - par projekta finansējumu iegādāts aprīkojums mātes un augļa vitālo parametru monitorēšanai un padziļinātai analīzei.

 

Reklāma
Reklāma



Rīgas Dzemdību nama galvenā ārste, profesore Dace Rezeberga uzsver: “Jaunās paaudzes augļa elektroniskās monitorēšanas iekārta STAN  ar iespējami augstu digitālā attēla izšķirtspēju  būs noderīga ne tikai ikdienā, operatīvi analizējot datus par mātes vitālo rādītāju vai augļa novirzēm no normas. Uzkrātos datus varēs izmantot gadījumu analīzei, lai attīstītu kvalitātes vadības sistēmu, kā arī lai veidotu apmācību programmu topošajiem mediķiem.”

Būvdarbu izpilde noritēja laika periodā no 2018.gada maija līdz 2018.gada decembrim. Astoņu mēnešu laikā izveidotas piecas jaunas dzemdību zāles Dzemdību nama 6.stāvā, izremontētas grūtnieču aprūpes telpas Dzemdību nama 5.stāvā, atjaunotas evakuācijas kāpnes, uzlabotas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas telpas.

Rīgas Dzemdību nama valdes locekle Dagnija Vilnīte, kura bija šī projekta vadītāja, norāda, ka projekta norise bija liels izaicinājums gan specifisko un tehnoloģiski sarežģīto darbu dēļ (tika izveidoti pilnīgi jauni inženierkomunikāciju risinājumi telpu aprīkošanai), gan arī  tādēļ, ka būvdarbu laikā stacionāra darbs netika pārtraukts un būvniekiem vajadzēja strādāt, cenšoties radīt pēc iespējas mazāk neērtību pacientiem un apmeklētājiem.

 ”Projekts ir ļoti būtisks ieguldījums Rīgas Dzemdību nama  infrastruktūras uzturēšanai ilgtermiņā, jo remonta darbi tika veikti ar skatu nākotnē, un telpas ar nelieliem papildinājumiem vai atjaunojumiem būtu modernas arī turpmākos  10 gadus”, norāda Dagnija Vilnīte.