Šorīt Zolitūdē vilciena nobrauktais cilvēks – skolas vecuma bērns, kurš pār sliedēm gājis ar austiņām ausīs

Šorīt vilciena posmā Depo-Zolitūde notika traģisks negadījums – vilciens notrieca cilvēku, kā rezultātā tika apturēta vilcienu satiksme par vairāk nekā stundu. Sešu vagonu sastāvs bijis ļaužu pilns, cilvēki kavējuši darbu, taču ārā nav laisti.

 

Jauns.lv rīcībā esošā neoficāla informācija liecina, ka bojā gājušais negadījuma brīdī ir skatījies telefona ekrānā un viņam viņam galvā austiņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jauns.lv rīcībā esošā neoficāla informācija liecina, ka bojā gājušais negadījuma brīdī ir skatījies telefona ekrānā un viņam viņam galvā austiņas.

Kā Valsts policijā noskaidroja Jauns.lv, bojā gājušais esot skolas vecuma bērns. Saskaņā ar neoficiālu informāciju bērns esot atradies uz vilciena sliedēm ar mūzikas austiņām  un skatījies viedtālruņa ekrānā.


Vilciena mašīnists šoka stāvoklī
“Pasažieru vilciena” Sabiedrisko attiecību daļa vadītājs Egons Ālers sarunā ar portālu Jauns.lv pauda, ka negadījumā iesaistītā vilciena mašīnists esot šoka stāvoklī un sīkāk notikušā apstākļus pārbauda policija. “Pasažieru vilciena” pārstāvis arī informēja, ka vilcienu satiksme ir atjaunota. Kopumā šī rīta negadījums posmā Depo-Zolitūde aizkavējis 13 maršrutu vilcienus, no kuriem 10 devušies Jūrmalas virzienā. Vilcienu satiksme kopumā kavēta 2 stundas un 13 minūtes.


Vilciena pasažieri izlaisti pa mašīnista kabīni
Šorīt jau ziņojām, ka vairāki ieraksti sociālajos tīklos vēstīja, ka pēc vilciena apstāšanās vismaz minūtes 40 valdījusi neziņa par notiekošo, proti, konduktors ar informāciju cauri vagoniem izgājis tikai tad, kad sastāvs jau ilgi stāvējis nekustoties. Vagoni nav apkurināti, bet durvis vaļā neviens nav vēris. Cilvēki paši tās ar rokām atvēruši un izkāpuši uz sliedēm. Krišs Ēlerts, kurš atradās vilcienā, dokumentējis, kā cilvēki tika izlaisti pa mašīnista kabīni.

Jauns.lv lasītāja Anna braukusi no vilciena galapunkta un ziņoja, ka vilciens ir pilns ar pasažieriem, taču vagoni netiek apkurināti. “Pārbāzti vagoni un ārprāts,” viņa pauda.


Situācijas risinājumu diktēja policijas darbs
Kā portālam Jauns.lv paskaidroja “Pasažieru vilciens”, negadījums notika ap pulksten 8.20, kad vilciens, kurš no Tukuma izbrauca 7.20 un kuram Rīgā bija jāierodas 8.28, iekļuva negadījumā. Ir notriekts cilvēks, kurš negadījuma vietā miris. Tāpat uzņēmumā izskaidroja Kriša Ēlerta tvītos pausto, proti, nelaist cilvēkus ārā no vagoniem ir ierasta prakse, kā jārīkojas gadījumos, kad negadījuma vietā strādā dienesti. Noteikumi paredz drošā brīdī cilvēkus izlaist pa mašīnista kabīnes durvīm.

Reklāma
Reklāma

“Redzot, ka policijas darbs ieilgst, pieņēmām lēmumu cilvēkus izlaist pa šīm durvīm,” skaidroja Egons Ālers, “turklāt šajā infrastruktūras punktā tas bija vienīgais veids, kā cilvēkus izlaist”. Reiss, kura dēļ satiksme tika apturēta, ietekmējis vēl piecu citu reisu grafikus, kas kavējās par divām stundām.

“Pasažieru vilciens” jau vairākkārt, tostarp speciālās informatīvās kampaņās, ir atgādinājis un lūdzis, dzelzceļa sliežu tuvumā ievērot īpašu piesardzību un nelietot austiņas, kā arī citas ierīces, kas novirza uzmanību no vilcienu satiksmes.

 

No portāla Jauns.lv