Barikāžu atceres ugunskuri, acāliju košums un naktis Zoodārza. Brīvdienu pasākumi ģimenēm

Aukstajās janvāra brīvdienās nu gan ir iespēja gan izbaudīt silto Botāniskā dārza noskaņu, gan padrebināties un sasildīt rokas pie vēsturiskajiem Barikāžu ugunskuriem. Plašā izvēlē arī muzeju rīkotas darbnīcas.  

FOTO: Shutterstock.com

Barikāžu atceres pasākumi 
Kopā ar ģimeni ir vērts apmeklēt Barikāžu atceres pasākumus, kas notiek dažādās galvaspilsētas vietās. 20.janvārī vēl var paspēt apskatīt 1991. gada barikāžu muzeja ekspozīciju, kur plkst. 12.00, 13.00, 15.00 notiks ekskursija muzejā gida vadībā. Bet no plkst. 11.00 līdz 18.00 Doma laukumā degs piemiņas ugunskuri. Plkst. 13.00 - ugunskura iedegšana pie Saeimas, bet plkst. 16.00 Barikāžu atceres dienai veltīts koncerts “Sirds ticēt grib” Rīgas Domā.
 

Ziemas naktis Zoodārzā 
Šogad vakaros apciemot dzīvniekus varēs no 21. decembra līdz pat 27. janvārim. Biļetes no plkst. 16.00 līdz 19.00 ikvienam apmeklētājam maksās tikai 3,00 eiro. Kases strādās līdz plkst. 19.00, bet pastaigāties pa zoodārza krēslainajām taciņām varēs līdz plkst. 21.00.|


Acāliju laiks Botāniskajā dārzā
Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā koši zied acālijas. Pašlaik savu ziedēšanas kārtu gaida vidēji vēlīnās un vēlīnās acāliju šķirnes, bet pilnā krāšņumā Acāliju mājā ir saplaukušas acāliju agrīnās šķirnes.
Cena: Skolēniem ar klasēm 1,90 eiro, skolēniem individuāli 2,40 eiro, studentiem un pensionāriem 2,40 eiro, pieaugušajiem 3,40 eiro. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.


Kim? bērnu diena 19.janvārī
19.janvārī sākot ar 12:00 notiks īpaši bērniem paredzēts pasākums, kura laikā būs iespēja apskatīt un iepazīt izstādes, pētot mākslas darbus caur radošiem uzdevumiem. Bērni paši kopā ar vecākiem varēs doties izstādes izpētē ar speciāli veidotām darba burtnīciņām. Noslēgumā būs radošā darbnīca, kurā, iedvesmojoties no mākslinieka Armanda Zelča, būs iespēja darboties ar veidošanas masu. Pieteikšanās obligāta, rakstot uz e-pastu sintija@kim.lv vai zvanot 28649014.


Pirmizrāde "Vecā dārza noslēpums"
19. janvāris plkst. 13:30 kino Citadele latviešu filmas "Vecā dārza noslēpums" pirmizrāde.  Pie pensionāra Armanda, kurš dzīvo vecā mājā ar lielu, aizlaistu dārzu ierodas jaunais uzņēmējs Kārlis, kurš vēlas nopirkt māju, taču Armands tam nepiekrīt. Armanda dārzs ir lieliska vieta, kur spēlēties bērnu četrotnei. Tad bērni uzzina, ka Kārlis ar saviem padotajiem vēlas pārņemt dārzu ar negodīgām metodēm.... Biļetes iegādājamas iepriekšpārdošanā.   


Ekskursija ģimenēm ar bērniem "Soli pa solim "Latvijas gadsimtā""
Mēneša pēdējā sestdienā plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izstādi “Latvijas gadsimts”, lai kopā ar gidu veiktu uzdevumus izstādes ceļvedī bērniem “Soli pa solim”. Tā struktūra atbilst izstādes struktūrai, kur Latvijas simt gadi sadalīti nosacītās desmitgadēs, sākot no tautas un nācijas veidošanās un beidzot ar mūsdienām. Katru laikposmu raksturo īss apraksts un ilustrācijas, iespējams, vēl nezināmi fakti un uzdevumi, kurus pildot, mazais izstādes viesis var precīzāk sajust konkrēto laiku. Visam ceļvedim cauri vijas laika līnija, vēstot par būtiskākajiem notikumiem, ko pēdējā lappusē var turpināt pats grāmatiņas lietotājs. Uzmanību piesaista arī piktogrammas, kas palīdz vieglāk atrast izstādē audio- un videoierakstus, kā arī priekšmetus. Ceļvedi var lietot aktīvi un radoši, iesaistot uzdevumu risināšanā arī vecākus, vai arī ņemt to līdzi uz mājām vēlākai aizpildīšanai un lasīšanai.  Ieeja – bez maksas.

Reklāma
Reklāma


Ģimeņu sestdiena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) aicina uz tikšanos ar mākslinieci, Ievas Auziņas jaunās grāmatas “Glābējcūka” ilustratori Ilzi Raudiņu. Ieeja bez maksas.Interesantiem notikumiem un jautriem pārsteigumiem ikviens var sekot līdzi jaunajā, izdevniecības “Droši un Koši” piedāvātajā, Ievas Auziņas grāmatā “Glābejcūka”. Tā izdevusies īpaša un prātā paliekoša arī spilgto ilustrāciju dēļ, kuras radījusi māksliniece Ilze Raudiņa. Tikšanās reizē Ilze dalīsies ar stāstu, kā tās tapa, kas iedvesmoja tām būt tieši tādām un aicinās kopā darboties radošajā darbnīcā.  Laipni gaidīsim pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem.


Neparasto hotdogu kulinārijas meistarklase bērniem
20. janvāris plkst. 11.00 Culinarium studija uz kulinārijas meistarklasi aicina bērnus no 6 gadu vecuma. Kopīgi tiks gatavoti trīs ēdieni - hotdogs lavašā ar salātiem, ābolu strūdele ar karameļu mērci un mandarīnu tēja ar kanēli. Papildus informācija šeit.


Bērnu vokālo ansambļu muzikāls uzvedums “Vilkam tāda dvēselīt”
20. janvāris plkst. 14.00 Līvānu novada Kultūras centrā 12 bērnu vokālie ansambļi no visas Latvijas muzikālā uzvedumā izdziedās stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm – cilvēkiem un vilkiem. Stāsts par attiecībām, cilvēcību un vēlmi sadzirdēt sevi un citus, izjusts caur mazā vilcēna dzīvi. Koncerta muzikālo noformējumu radījuši divi jauni un veiksmīgi Latvijas mūziķi – komponisti Andris Sējāns un Reinis Sējāns, abi parūpējušies par to, lai dziesmas, būdamas mūsdienīgas savā skanējumā. 
Bērniem līdz 12 gadu vecumam 50% atlaide (apmeklējot pasākumu jāuzrāda personu apliecinošs dokuments)


Radošā darbnīca bērniem "Teātris ir visur"
20. janvāris plkst. 15.00 galerijā “Istaba” režisora, scenogrāfa Reiņa Suhanova izrāde – radošā darbnīca bērniem “Teātris ir visur”. “Izrādē kopā ar bērniem cenšamies atbildēt uz dažiem fundamentāli svarīgiem jautājumiem par teātri kā ēku un mākslas veidu. Meklējot atbildes uz jautājumiem par teātra telpas elementiem, tādiem kā skatuve, skatītāju sēdvietas, gaismu aprīkojums - mēs kopīgiem spēkiem izveidojam savu teātri no apkārt esošajiem priekšmetiem un vides iespējām. Par skatuvi (vietu kur saplūst skati), var kļūt palodze, pagalde, galda virsma, taburete, viss atkarīgs no bērnu idejām. Kad to esam veikuši, tālāk jau runājam par teātra izrādi un tās elementiem, piemēram, bļoda kļūst par aktieri, kura spēlē mammu mazai krūzītei, kurai ļoti sāp, jo tai osiņā ir iesists robs. Protams, ka stāstu rada paši bērni par sev aktuālām lietām. Caur šādu spēles elementiem piepildītu stāstu mēs nonākam pie idejas, ka galvenais teātra elements ir fantāzija un ja Tev ir stāsts, kuru vēlies izstāstīt un vismaz viens skatītājs/klausītājs, tad teātris var dzimt jebkur.” tā Reinis Suhanovs.