Kuldīgā sāk darbu otrā senioru skola Latvijā

Kuldīgā trešdien, 9.janvārī, atklāta senioru skola, kas ir izpelnījusies lielu senioru atsaucību - skolas atklāšanas pasākumu apmeklēja aptuveni 100 seniori.

Foto no www.kuldiga.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.kuldiga.lv

Iedvesma smelta no Krāslavas pieredzes, kur šāda skola jau darbojas. Iecerēts, ka arī Kuldīgā Senioru skola būs kā neformālās izglītības centrs, kur pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki varēs patīkami un lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, reizē apgūstot ko jaunu un bagātinot savu redzesloku.

Kuldīgas novada Senioru padomes priekšsēdētāja Astra Gūtmane pastāstīja, ka vasarā Senioru padome iepazinusies ar Krāslavas pieredzi – tur aktīvi seniori noorganizējuši Senioru skolu, kas ietver dažādus izglītojošus pasākumus un tikšanās. Nodarbības notiek vietējā bibliotēkā no oktobra līdz aprīlim. Tēmu loks ir plašs – kultūra, vēsture, literatūra, veselība, jaunās tehnoloģijas u.c.

Kuldīgas novada pašvaldības vadība un Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Laima Ostele atbalsta šādu iniciatīvu. Bibliotēka nodrošina telpas Senioru skolas nodarbībām. Tā kā bibliotēkas darbinieki jau apmāca savus klientus sociālo tīklu, viedtālruņu, internetbankas un e-pakalpojumu lietošanā, bibliotēka var piedāvāt šādas apmācību tēmas arī Senioru skolas dalībniekiem.

Reklāma
Reklāma