Ideja bērnudārziem: bērnudārzs gatavo vakariņas ģimenēm

Tas tiešām varētu būt neticami ērti – reizē ar bērnu no bērnudārza paņemt arī kārbiņu ar vakariņām visai ģimenei, lai vakarā tā vietā, lai gatavotu ēst, ģimene varētu rotaļāties kopā.

Iespēja iegādāties bērnudārzā pagatavotu ēdienu ģimenes vakariņām tiek nodrošināta reizi nedēļā, iepriekš piesakoties.

FOTO: Shutterstock.com

Iespēja iegādāties bērnudārzā pagatavotu ēdienu ģimenes vakariņām tiek nodrošināta reizi nedēļā, iepriekš piesakoties.

Iespēja iegādāties vakariņas ģimenei tiek īstenota privātajā pirmsskolā CreaKids. Ideja šobrīd tiek īstenota Islandes un Norvēģijas kopprojektā Responsible life style. Tā mērķis – aktualizēt jautājumu par atbildīgu dzīvesveidu, kas sevī ietver arī rūpes par veselīgu un kvalitatīvu ēdienu. CreaKids vadītāja Daina Kājiņa stāsta, ka arī jau agrāk bērnudārzā domājuši par veselīgu uzturu bērniem, izvēloties kvalitatīvu pārtiku un atsakoties no pusfabrikātiem, taču nu arī vecāki aktīvi iesaistās sarunās ar bērniem par veselīgu uzturu. 


Iespēja iegādāties bērnudārzā pagatavotu ēdienu ģimenes vakariņām tiek nodrošināta reizi nedēļā, iepriekš piesakoties. Daina Kājiņa atklāj, ka vecāki šo iniciatīvu vērtē atzinīgi, jo tā dod iespēju vakaru pavadīt nevis pie plīts, bet kopā ar bērniem spēlējot spēles, rotaļājoties vai ejot vakara pastaigās. 
CreaKids vadība sola – vakariņu gatavošanu ģimenēm turpinās arī pēc projekta beigām. 


Porcijas izmaksas: aptuveni 2,00 eiro vienai personai. 

Reklāma
Reklāma