Ziemas izklaide - kino. Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā!

Piedāvājam kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 11. līdz 17. janvārim. 

Filmas Šerloks Holms un Doktors Vatsons publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Šerloks Holms un Doktors Vatsons" publicitātes foto.

SILVIO. Loro. Itālija, Francija, 2018

Garums: 2 st. 30 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Paolo Sorrentino

Lomās: Toni Servillo, Riccardo Scamarcio, Elena Sofia Ricci

Mahinācijas, seksa skandāli un populisms. Šīs "vērtības" izplata ietekmīgais Silvio Berluskoni (Tonijs Serviljo). Viņš ir aukstasinīgs stratēģis, romantisks vīrietis un ļoti gaidīts ballīšu lauva. Jā, Silvio dzīve ir brīnumaina. Varbūt tas viss tomēr ir mūžīgi māņi?

Meistarīgi inscenētas greznu orģiju, kokaīna un seksa lavīnu ainas. Režisors Paolo Sorrentīno filmās "Dižais skaistums" un "Jaunība" un kulta seriālā "Jaunais pāvests" ir dzēlīgs un ironisks, taču viņa mūsdienu Itālijas skatījums ir patiešām stilīgs.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Lielajā zālē: 11.01. seanss 18.00;12.01. seanss 17.45; 13.01. seanss 20.30; 15.01. seanss 20.00; 16.01. seanss 17.30.

 

ZAGLĒNI. SHOPLIFTERS. Japāna, 2018

Garums: 2 st. 1 min.

Krimināldrāma

Režisors: Kore-eda Hirokadzu

Lomās: Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka

Kāda trūcīga, bet saticīga ģimene pieņem Tokijas bargajā salā atrastu meitenīti. Viņu dienas aizrit itin laimīgi, līdz notiek negadījums, cits pēc cita atklājas daudz noslēpumu un izrādās, ka ciešās saites, kuras saista tuviniekus, sabiedrības acīs ir vien noziegums. Pasaule kā sarežģīta, skumja un nāves apdvesta telpa, tomēr šķietami nenozīmīgi mirkļi savieno cilvēkus un iegulst atmiņā uz mūžu.

Filma japāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Lielajā zālē: 12.01. seanss 12.30 

Mazajā zālē: 11.01. seanss 20.30; 14.01. seanss 18.15; 15.01. seanss 15.45; 17.01. seanss 20.15.

 

VAN GOGS. PIE MŪŽĪBAS VĀRTIEM. At Eternity's Gate. ASV, 2018

Garums: 1 st. 51 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Julian Schnabel

Lomās: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Anne Consigny, Amira Casar, Niels Arestrup, Oscar Isaac     

Vinsents Van Gogs bija apsēsts ar glezniecību un sapņoja izmainīt pasauli. Viņš visur jutās kā trimdinieks un vienmēr gribējis atrast jaunu gaismu gleznām, kuras vēl neviens nav redzējis. Laikā, kad ikdienas dzīve un kaislība uz glezniecību viņam sagādāja tikai jaunas un jaunas ciešanas, Van Gogs pievēršas lietām, kuras atrodas ārpus ierastās sapratnes par laika ritējumu, lai vēl par soli vairāk pietuvinātos mūžības vārtiem.

Filma angļu un franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11.janvāra.

Mazajā zālē: 11.01. seanss 18.15; 13.01. seanss 13.30; 14.01. seanss 15.45; 15.01. seanss 20.15.

 

PĒDĒJAIS VALSIS. ПОСЛЕДНИЙ ВАЛЬС. Krievija, 2017

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentālā filma

Režisore un scenārija autore: Jūlija Bobkova

Idejas autors: Oļegs Karavaičuks

Operatori: Sergejs Lando, Aleksandrs Fiļipovs, Marija Jevtejeva, Andrejs Anaņins

Skaņu režija: Boriss Aļeksejevs, Jevgenijs Gorjainovs, Gaļina Sivere

Producenti: Staņislavs Jeršovs, Sergejs Šumakovs

Producēts Studija «Остров» kopīgi ar Fondu  «Кино&Театр»

2019.gada 17. un 25. janvārī Splendid Palace būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu “Pēdējais valsis” par leģendāro personību kino pasaulē un mūzikā – komponistu Oļegu Kravajčuku. Filma tika demonstrēta un apbalvota  starptautiskajos festivālos: Maskavas starptautiskajā festivālā, “Logs uz Eiropu” («Окно в Европу») un “Flahertiana” («Флаэртиана»), 2017.gadā tika apbalvots ar kino kritiķu un kino preses prēmiju “Baltais zilonis” («Белый слон»). Rīgā filmas pirmizrāde notika filmu festivāla “Artdocfest”, kura ietvaros filmas producents Staņislavs Jeršovs saņēma īpašo atzinību, bet skatītāji ļoti silti novērtēja pašu filmu.

Komponists Oļegs Karavaičuks dodas savā pēdējā pastaigā pa vasarnīcu ciematu Komarovu, kas atrodas Pēterburgas pievārtē. Te mitinājušies un atdusas zudušā laikmeta inteliģences pārstāvji, te viņš aizvadījis visu savu dzīvi un radījis lielāko daļu no mūzikas. Ekscentriskā un ģeniālā komponista-vientuļnieka pēdējais sacerējums ir “Komarovas valsis”, kas šajā filmā tiek atskaņots pirmo reizi. Šīs ir mākslinieka atvadas, viņa vēstījums un atgādinājums par mūžīgajām vērtībām – mīlestību pret neskarto dabu un cilvēku.

Filma krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Pirmizrāde Kinoteātrī "Splendid Palace" 17.janvārī plkst. 19.00! Un 25. janvārī plkst. 19.00 īpašais seanss ar radošo grupu.

 

VMAJAKOVSKIJS - ĪPAŠAIS SEANSS. (ВМАЯКОВСКИЙ). Krievija, 2017

Garums: 2 st. 01 min.

Mākslinieciska filma

Režisors: Aleksandr Sheyn

Lomās: Jurijs Kolokolņikovs, Čulpan Hamatova, Evgenijs Mironovs, Ludmila Maksakova, Antons Adasinskis, Mihails Efremovs, Albert Alberts, Nikita Efremovs, Maria Poezžaeva, Miriam Sehons un citi.

Rīgā filmu izrāde notiks dažādas reizes līdz gada beigām sadarbībā ar kinoteātri “Splendid Palace”, kultūras āģentūru “Crea Promotion” un producenta aģentūru no Krievijas “Кино&Театр”.

Filma "VMAJAKOVSKIJS" ir skatījums uz vēsturi caur tagadnes prizmu. Mākslinieki skatītāju priekšā pārtop par fil-mas varoņiem (dzejnieku Vladimiru Majakovski, par sievietēm, kuras viņš mīlēja, un kuras viņu pametušas, par drau-giem, kuri viņu apbrīnoja un atkāpās no viņa, par nežēlīgajiem "Revolūcijas bruņiniekiem", kuri pasludināja viņu par savu simbolu), un ved skatītājus "iekš" Majakovska, liekot izdzīvot viņa mīlestības, radošuma un cilvēcisku drāmu kā savu paša drāmu.

Majakovska daiļrade  iespējams ir vienīgais piemērs tam, kā revolūcija dzejā un politikā saplūst kopā, ne tikai Krievijā, bet arī visai pasaulē. Rietumos  revolucionāri dzejā tā arī nekļuva par politiskiem revolucionāriem, kaut arī daudzi no viņiem vēlējās par tādiem kļūt - vienkārši tāpēc, ka Rietumos revolūcija nenotika.

Filma "VMAJAKOVSKIJS" ir starpnozaru projekta "ATLAS VMAJAKOVSKIJS" centrālā daļa, kas iegremdē skatītāju dzejnieka pasaulē, krievu mākslas un XX-XXI gadsimtā vēstures pasaulē.

Filozofs Boriss Grojs par filmu "VMAJAKOVSKIJS":

"Aleksandra Šeina filma pārliecinoši parāda dzejnieka vientulības drāmu sociālā veiksmes situācijā. Šī filma ir ne tikai par Majakovski, bet gan par paradigmātisku dzejnieka un mākslinieka likteni kultūras un sociālo lūzumu laikmetā. "

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Mazajā zālē: 12.01. seanss 18.00

 

ŠERLOKS HOLMSS UN DOKTORS VATSONS. ASV, 2018

Komēdija, piedzīvojumu

Režisors: Etan Cohen

Garums: 1 stunda 30 min.

Producents: Jimmy Miller, Mosaic, Clayton Townsend

Scenārija autors: Etan Cohen

Aktieri: Will Ferrell, Ralph Fiennes, Hugh Laurie, John C. Reilly, Kelly Macdonald, Rebecca Hall, Noah Jupe.

Sera Artura Konana Doila klasiskā detektīva humoristiska versija! Izcilais privātdetektīvs Šerloks Holmss un viņa uzticīgais biogrāfs doktors Vatsons ķeras pie noziegumu izmeklēšanas, iemantojot ienaidniekus no visas pasaules.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 28.decembra.

Lielajā zālē: 11.01. seanss 21.00; 16.01. seanss 15.30.

Mazajā zālē: 12.01. seanss 14.00.

 

KINO BĒRNIEM - MIA UN BALTĀ LAUVA. MIA AND THE WHITE LION. Francija, Vācija, Dienvidāfrika, 2018

Garums: 1 st. 38 min.

Ģimenes filma

Režisors: Gilles de Maistre

Scenārija autors: Prune de Maistre

Aktieri: Melanie Laurent, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton

Vienpadsmitgadīgā Mia dusmojas par vecāku lēmumu pārcelties no Londonas uz Dienvidāfriku, lai uzsāktu saimniekošanu zvēraudzētavā. Meitenes noskaņojums mainās, kad pasaulē nāk balts lauvēns vārdā Čārlijs, ar kuru Miai izveidojas cieša draudzība. Pēc trīs gadiem Mia uzzina, ka viņas tēvs ir nolēmis pārdot lauvu trofeju medniekiem. Lai to nepieļautu, meitene  kopā ar Čārliju aizbēg no mājām un dodas piedzīvojumiem pilnā ceļojumā cauri Āfrikas savannai, lai nogādātu savu draugu drošībā rezervātā.

Franču režisors Žils de Mestrs (“Pirmais kliedziens”) piedzīvojumu drāmu “Mia un baltā lauva” filmēja divarpus gadu garumā, iemūžinot lauvēna augšanu kopā ar galvenās lomas tēlotāju Danju de Viljērsu, jo tikai tā bija iespējams panākt, ka lauva sarod ar meiteni un nenodara viņai neko ļaunu. Mias vecākus atveido Melānija Lorāna (“Bēdīgi slavenie mērgļi”) un Lenglijs Kērkvuds (“Pestīšana”), bet brāli – Raiens Maks Lenans.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 7+

Kinoteātrī "Splendid Palace" 12.janvārī plkst. 12.00!

Mazajā zālē: 12.01. seanss 12.00 

 

NARKOKURJERS. THE MULE. ASV, 2018

Garums: 1 st. 57 min.

Drāma, krimināla

Režisors: Clint Eastwood

Reklāma
Reklāma

Scenārija autors: Nick Schenk

Aktieri: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Peña, Taissa Farmiga

Astoņdesmitgadīgais Ērls Stouns ir vientuļš, teju izputējis vīrs, no kura pārējā ģimene ir atsvešinājusies. Kādudien viņam tiek piedāvāts šofera darbs. Nekā sarežģīta, bet izrādās, ka pašam nezinot, viņš ir piekritis kļūt par meksikāņu narkotiku karteļa kurjeru. Darbs Ērlam iet no rokas, pārvadāto kravu apjoms aug neticamā ātrumā, tomēr pienāk brīdis, kad noslēpumainais kurjers piesaista narkotiku apkarošanas aģenta Kolina Beitsa uzmanību.

Holivudas kino veterāna Klinta Īstvuda (“Sallijs”) jaunākā filma “Narkokurjers” tapusi, iedvesmojoties no “The New York Times” žurnāla raksta par kādu deviņdesmitgadīgu narkotiku kontrabandistu. Līdzās Īstvudam, kurš pats arī atveido galveno lomu, filmē spēlē tādi izcili aktieri kā Bredlijs Kūpers (“Zvaigzne ir dzimusi”), Lorenss Fišbērns (“Matrikss”), Maikls Penja (“Amerikāņu afēra”) un Taisa Farmiga (“Mūķene”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4.janvāra.

Lielajā zālē: 11.01. seanss 15.30; 12.01. seanss 20.45; 14.01. seanss 18.00; 15.01. seanss 15.30; 16.01. seanss 20.30.

 

VIŅAS ROMĀNA VARONIS. Return of the Hero. Francija, Beļģija, 2018

Garums: 1 st. 30min.

Komēdija, vēsturiska

Režisors: Lorāns Tirārs

Lomās: Žans Dižardēns, Melānija Lorāna, Noēmija Merlāna

Francija, 1809.gads. Apburošais kapteinis Novils tiek izsaukts uz fronti un šis fakts satriec viņa līgavu, naivo Paulīni.

Pēc mēnešiem ilgas neziņas, Paulīnes uztraukumu kliedēt izlemj viņas māsa Elizabete, uzrakstot viņai viltus vēstuli no līgavaiņa.

Kad kapteinis no kara atgriežas un tiek sagaidīts kā varonis, Elizabete tomēr atklāj viņa patieso dabu un grasās par to paziņot publiski. Bet arī Novils tomēr nav ar pliku roku ņemams un starp abiem sākas cīņa, kurā tiek likti lietā visi līdzekļi, kas vien atrodami.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4.janvāra!

Mazajā zālē: 12.01. seanss 21.00; 14.01. seanss 20.45; 15.01. seanss 18.15; 16.01. seanss 16.00.

 

MEITENE (GIRL). Beļģija, 2018

Garums: 1 st. 45 min.

Drāma

Režisors: Lukas Dhont

Lomās: Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Valentijn Dhanens

Larai ir piecpadsmit gadu. Nesen viņa kopā ar tēvu un jaunāko brāli pārcēlusies uz citu pilsētu. Meitene sapņo kļūt par profesionālu balerīnu. Iestājusies prestižā baleta skolā, viņa tuvojas dzīves mērķa piepildījumam. Taču ir kāds šķērslis – Larai dzimstot dots zēna ķermenis. Lai īstenotu sapni, Lara ir gatava pārvarēt sava ķermeņa pretrunas. 

“Meitene” ir beļģu režisora Lūkasa Donta kinodrāma. Filmas pirmizrāde notika Kannu kinofestivāla programmā “Īpašais skatiens” (“Un Certain Regard”). Filmai piešķirta balva “Zelta kamera” (“Caméra d'or”) par labāko debiju, FIPRESCI balva, galvenās lomas tēlotājs Viktors Polsters apbalvots par labāko tēlojumu. Beļģija pieteikusi filmu “Meitene” balvai “Oskars” kategorijā “Labākā filma svešvalodā”.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma franču, angļu, flāmu valodā ar subtitriem krievu un latviešu valodā.

Filmas pirmizrāde Kinoteātrī “Splendid Palace” 6.decembrī plkst. 19.00!

Mazajā zālē: 13.01. seanss 16.00; 17.01. seanss 18.00 – Pēdējais seanss!

 

AUKSTAIS KARŠ (COLD WAR). Polija, 2018

Garums: 1 st. 29 min.

Drāma 

Režisors: Pavels Pavlikovskis (“Ida”)

Lomās: Joanna Kuliga („Pitbull: Bīstamās sievietes“, „Ida“), Tomašs Kots („Dievi“,  „Vislabākais“), Boriss Šics „Kurmis“, „Vēstules M 3“), Agata Kuleša („Ida“, „Ceļu patruļa“), Sedriks Kāns („Sakari franču gaumē“, „Anarhisti“) u.c.

Režisors Pavels Pavlikovskis (2013. g. „Oskars” par labāko ārzemju filmu „Ida”) atgriežas kino ar izcilu, jau  starptautisku atzinību guvušu filmu „Aukstais karš” (angl. „Cold War“), kas šogad godalgota Kannu kinofestivālā par labāko režiju. Filma izraisījusi ažiotāžu – prestiži kinofestivāli visā pasaulē sacenšas par tiesībām to demonstrēt. 

Šī mīlas balāde jau ierindota starp skaistākajām filmām kino vēsturē. “Aukstais karš” tiek pielīdzināts zelta klasikai, piemēram, „Kasablankai”.

Pēc kritiķu domām, šī ir kaismīga un dziļa filma par lielu mīlestību. Lieliski atainots dramatiskais vēstures posms, kurā Polija bija ieslēgta Staļina režīma ietekmes zonā. Cilvēkiem bija tikai divas iespējas – pakļauties jaunajai varai vai arī pretoties, apzinoties, ka viņus vajās represīvie dienesti. 

Šis ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri nav sastapušies īstajā laikā un cenšas gūt virsroku pār auksto karu – sirdī, nevis cīņā. Jaunajiem cilvēkiem no bohēmas aprindām jāsadzīvo ar Polijas un Parīzes dzīves realitāti. Viņš ir melanholiski noskaņots vientuļnieks, virtuozi spēlē Šopēnu. Viņa ir temperamentīga skaistule ar burvīgu balsi. Par spīti likteņa līkločiem viņi iemīlas viens otrā. 60. gadu aukstais karš sagrauj sapņus. Viņus šķir attālums un naidīgas ideoloģijas, tomēr Zula un Viktors uztur trakās kaisles liesmu. 

„Aukstais karš” ir romantiski nostalģisks mīlas ceļojums divdesmit gadu garumā. Šajā ceļojumā netrūkst bīstamu pagriezienu. Zulas un Viktora pagātne ir pilna nepiepildītu sapņu, nesasniegtas laimes un apjautas, ka šķirties nav iespējams, bet arī palikt kopā ir pārlieku smagi. 

Pavela Pavlikovska kinopoēma izceļas ar īpašu attēla kvalitāti un ir tuva 40. un 50. gadu klasiskajam Holivudas film noir virzienam.  Tieši tā veidota šī filma – melnbaltā kino stilā, ar cigāra aromātu, skanot džezam. Eksperti pieļauj, ka „Aukstais karš” šogad varētu saņemt „Oskaru”. 

Filma poļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 7.decembra.

Mazajā zālē: 12.01. seanss 16.00; 13.01. seanss 19.15; 16.01. seanss 20.00; 17.01. seanss 16.00.

 

JAUNGADA TAKSOMETRS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 30 min.

Komēdija, romantika

Režisors: Māris Martinsons

Lomās: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Andris Bulis, Dārta Daneviča, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavare, Valdis Melderis, Anete Krasovska.

Vecgada vakars. Taksometra vadītājs Andrejs (Lauris Reiniks) jau gandrīz beidzis maiņu, kad aizmugurējā sēdeklī nejauši atstāta Jaungada dāvana viņam liek atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kas tajā vakarā paviesojusies viņa automobilī, – kašķīgu pāri, pagurušu Salaveci, trokšņainus ķekatniekus, satrauktu līgavaini un pat grūtnieci. Katra pasažiera stāstā Andrejs nospēlē savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu?

Filma latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 30.novembra.

Mazajā zālē: 11.01. seanss 16.15; 16.01. seanss 18.00 – Pēdējais seanss!

 

HOMO NOVUS. Latvija, 2018. Romantiska komēdija

Filmas garums: 2 stundas

Režisore: Anna Viduleja

Lomās: Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Andrejs Žagars, Intars Busulis, Kaspars Kambala

Pēc Anšlava Eglīša romāna HOMO NOVUS motīviem veidota filma, kas ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē.

1938. Nabadzīgs mākslinieks Juris Upenājs ierodas Rīgā no laukiem tajā pašā laikā, kad izsmalcinātais Eižens Žibeika atgriežas no gleznošanas Parīzē ar cerībām saņemt sava tēvoča ievērojamo mantojumu. Kamēr mākslai uzticīgais Upenājs ar krāsainās Rīgas bohēmas palīdzību kāpj arvien augstāk, talantīgais diletants Žibeika krīt arvien zemāk. Vecais Žibeika visu savu mantojumu atstājis mākslinieku konkursam, kurā tiek piešķirta stipendija mācību braucienam uz Parīzi. Upenājs kuratora un kritiķa Kurcuma vadībā sastopas ar mākslas pasaules komiskajiem personāžiem un viņu atšķirīgo attieksmi pret dzimtajām un pārņemtajām izteiksmes formām, pieredz panākumus un izgāšanos, nicinājumu un mīlestību. Eižens Žibeika zaudē naudu, mīļoto sievieti un konkursu, taču gūst glābiņa iespēju, nododoties savai glezniecībai. Upenājs triumfē konkursā, atmetot visus mēģinājumus pielāgoties manierisma modei un sekojot gleznotāja vecmeistara Piegāza padomam: "Patiesi mākslinieki cenšas gleznojot izprast, pietuvoties un atklāt savas tautas garu."

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Lielajā zālē: 13.01. seanss 18.00; 17.01. seanss 16.30

 

BOHĒMISTA RAPSODIJA. (Bohemian Rhapsody). Anglija, ASV, 2018

Garums: 2 st. 14 min.

Drāma, mūzika, biogrāfija

Režisors: Bryan Singer

Lomās: Joseph Mazzello, Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander

Fredijs Merkūrijs - roka leģenda, dumpinieks, bohēmists un ģēnijs, kurš lauzis visus stereotipus un atstājis neizdzēšamu iespaidu uz rokmūziku. Filma stāsta par grupas „Queen” galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, pateicoties radītajām kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī grupas atrašanos uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ. Mūziķu triumfālā atkalapvienošanās koncertam „Live Aid” ir kļuvusi par vienu no izcilāko uzstāšanos visā rokmūzikas vēsturē.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Dažos seansos Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1.novembra.

Lielajā zālē: 12.01. seanss 15.00; 14.01. seanss 20.30.

 

TĒVS NAKTS. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 26 min.

Drāma, vēsture, biogrāfija

Režisors: Dāvis Sīmanis

Lomās: Artūrs Skrastiņš, Ilze Blauberga, Matīss Kipļuks, Mihails Karasikovs, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Imants Erdmans, Milena Gulbe, Arnis Ozols, Henrijs Arājs

 

IZGLĀBT VIENU DZĪVĪBU NOZĪMĒ IZGLĀBT VISU PASAULI

Patiess stāsts par rīdzinieku Žani Lipki, kurš kara laikā slēpa desmitiem cilvēku.

To, ka Žanis Lipke kļūs par varoni, nespēja iztēloties neviens. Pa dienu viņš strādāja militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Brīdī, kad nacisti sāka izrēķināties ar Rīgas iedzīvotājiem, viņš pieņēma lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs gan viņam pašam, gan viņa sievai un mazajam dēlam. Burtiski vācu karavīru acu priekšā drošībā tika nogādāti vairāk nekā piecdesmit cilvēku. Patvērumu izglābtajiem Žanis iekārtoja pats savās mājās.

Kas bija Žaņa Lipkes drosmes noslēpums – azarts, pārgalvība, spīts vai vienkārši spēja ekstremālos apstākļos saglabāt cilvēcību?

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma latviešu, jidišs, krievu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 1.novembra.

Lielajā zālē: 14.01. seanss 16.00; 15.01. seanss 18.00.

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 


Ieskaties: www.splendidpalace.lv