Tas sākas gluži nevainīgi... Lietas, kas jāzina par sānsoļiem

Muskuļotais čalis no sporta kluba. Seksīgais kolēģis. Jaukais puisis, kurš sestdienās tev uz mājām atved picu. Ikviena sieviete agri vai vēlu aizdomājas: kas notiks, ja es kādreiz, vienu pašu reizīti būšu neuzticīga savam mīļotajam. Taču tās dāmas, kuras jau pabijušas neuzticīgās sievas statusā, atzīst: ir lietas, ko viņas būtu gribējušas zināt, pirms pieņemts liktenīgais lēmums krāpt savu partneri.

Mīlas dēka pamatīgi mainīs tavas attiecības. Uz labo vai uz slikto pusi – to rādīs laiks.

FOTO: Shutterstock.com

Mīlas dēka pamatīgi mainīs tavas attiecības. Uz labo vai uz slikto pusi – to rādīs laiks.

Tas sākas gluži nevainīgi

Patiesību sakot, neuzticība reti kad nāk kā zibens no skaidrām debesīm. Un diez vai ir daudz tādu patstāvīgās partnerattiecībās dzīvojošu sieviešu, kuras ārlaulības attiecībās iesaistās ar konkrētu mērķi: krāpt savu dzīvesbiedru. Varbūt kādā dzīves posmā esi jutusies vientuļa?

Pēkšņi esi atsākusi internetā sarakstīties ar cilvēku, ar kuru ilgāku laiku neesi kontaktējusies? Sācies divdomīgs flirtiņš ar kolēģi? Lai nu kā – diez vai uzreiz pēc pirmā skatiena vai pirmā smaida tev iešaujas prātā doma „šis ir cilvēks, ar kuru es krāpšu savu vīru”. Visticamāk, jūs vienkārši komunicējat, un robeža starp „šis vēl ir nevainīgi” un „bet tas jau ir bīstami” kļūst arvien trauslāka un grūtāk nosakāma.


Tu nejūti robežu, kamēr nav par vēlu

Ka esi izdarījusi ko sliktu, visbiežāk saproti tikai pēc tam. Kad plosās hormoni un kāds tev čukst ausī, cik brīnišķīga un iekārojama tu esi, skaidrais prāts mēdz izslēgties. Jo beidzot kāds tevī patiešām ieklausās, kāds ir saskatījis tevī īpašības, par kuru eksistenci tu pat pati nezināji. Šīs jaunās atklāsmes tā aizmiglo tev prātu, ka domāt, vai uzvedies labi vai ne, vairs nav ne vēlēšanās, ne laika.

 

Kad plosās hormoni un kāds tev čukst ausī, cik brīnišķīga un iekārojama tu esi, skaidrais prāts mēdz izslēgties.

 


Tu meklē un atrodi attaisnojumu

Tu esi apprecējusies pārāk jauna. Tavs vīrs ir emocionāli atsalis. Jūsu attiecībās vairs nav kaisles. Iespējams, arī viņš tevi krāpj? Tu izdomāsi tūkstošiem iemeslu un beigās arī pati sāksi ticēt, ka esi izvēlējusies pareizo ceļu. Un šī ticība kādu laiku tev patiešām palīdzēs.


Nemitīgas bailes

Tu piekritīsi - bailes nepametīs tevi ne mirkli, kamēr vien turpināsies jūsu romāns. Ja nu mīļākais piezvanīs nelaikā? Ja nu viņš vispār nepiezvanīs? Varbūt piezvanīt viņam tagad? Vai tev vispār vajadzētu viņam zvanīt? Vai tava uzvedība nav aizdomīga? Vai tu nesmaržo pēc cita vīrieša smaržām?


Nebeidzama vainas izjūta

Kādam tu esi sieva. Iespējams, kādam arī mamma. Un vienmēr, kad radinieki un draugi sauks jūs par mīlošu ģimeni, priecāsies par jūsu māju un slavēs jūsu viesmīlīgumu, tevi urdīs nebeidzama vainas izjūta. Un tu raudāsi, kad vien paliksi istabā viena, raudāsi automašīnā, dušā. Un instinktīvi sarausies, kad draugu kompānijā kāds stāstīs anekdoti, kura sākas ar vārdiem „Vīrs atgriežas no komandējuma agrāk...”. Ja nu tas ir mājiens, ka viņi visu zina?


Datora un mobilā tālruņa pieskatīšana - gluži vai darbs

Turklāt tas būs darbs, kas jādara arī svētku dienās un brīvdienās. Lai kā arī būtu, jums ar mīļāko vajadzēs kaut kādā veidā sazināties. Visticamāk, darīsiet to e-pastā, skype vai pa tālruni. Tātad tavs dators un tālrunis kļūst par ierīcēm, ar kuru palīdzību kāds var uzzināt visu patiesību. Tas nozīmē, ka laptopu un tālruni ne mirkli nedrīkst atstāt bez uzraudzības. Ja nu kāds nejauši paņem un izlasa?

 

Tavs dators un tālrunis kļūst par ierīcēm, ar kuru palīdzību kāds var uzzināt visu patiesību. Tas nozīmē, ka laptopu un tālruni ne mirkli nedrīkst atstāt bez uzraudzības.

 


Atsvešināsies no draugiem

Kad mīlas romāniņš būs nesen sācies, tev pilnībā pietiks ar viņu vienu. Jums būs patīkami runāties, ilgosieties viens pēc otra sabiedrības. Taču drīz vien pienāks laiks, kad gribēsi savu dzīvi apspriest arī ar kādu citu. Taču, visticamāk, tu pat labākajai draudzenei baidīsies stāstīt par savu dēku: ja nu viņa nesapratīs, ja nu sāks atrunāt vai netīšām kādam izpļāpāsies? Tāpēc tu klusēsi. Un jutīsies nenormāli vientuļa.

Reklāma
Reklāma


Mīļākais – tas nav lēts prieks

Viesnīcas numuriņš, aukles pakalpojumi, seksīga apakšveļa, skaistumsalons, treniņi... Ja esi sieva, noteikti varēsi iztikt bez kādas no šīm lietām, taču mīļākajai būs jāatļaujas viss. Tas nav lēti. Turklāt vajadzēs kaut kā izgrozīties, lai ģimene nemanītu pārmaiņas finanšu jomā. Neprasīsi tak, lai mīļākais sponsorē tava bērna aukles pakalpojumus, vai ne?


Bezmiegs, bezmiegs, bezmiegs

Nemitīgi slēpdama savu sānsoli, ar laiku iemācīsies, ka atslābt drīkst tikai tajos mirkļos, kad visa ģimene saldi guļ. Jo tad neviens nepajautās neko neērtu, neturēs aizdomās tevi par dīvainu uzvedību. Tiesa, kad visi būs aizmiguši, arī tu pati vēl ilgi vārtīsies gultā bez miega. Jo prātā atkal un atkal pārcilāsi dienas notikumus: vai tiešām viss ir kārtībā, vai neatstāju kādus lietiskos pierādījumus? Un kas notiks, ja būs mani pieķers?

 

Nemitīgi slēpdama savu sānsoli, ar laiku iemācīsies, ka atslābt drīkst tikai tajos mirkļos, kad visa ģimene saldi guļ.

 


Tu kļūsi greizsirdīga uz mīļāko

Cik ironiski, vai ne? Bet tā patiešām var notikt. Kolīdz nevarēsi viņu sazvanīt, kolīdz viņš jūsu randiņa laikā būs sliktā omā vai gluži otrādi – pārāk labā noskaņojumā, kolīdz viņš atvainosies, ka nav laika tevi satikt, - tu juksi vai prātā no greizsirdības, ka viņš tajā laikā ir kopā ar citu.


Tev būs žēl sava vīra

Vienmēr, kad viņš kafiju pagatavos tā, kā tev garšo, pasniegs brokastis gultā vai apsveiks dzimšanas dienā, tev sirds no sāpēm vai plīsīs – jo tev būs neprātīgi žēl šā cilvēka, kuru krāp.


Būs grūti visu pārtraukt

Mīļākie (tieši tāpat kā laulātie) reti kad izšķiras, abām iesaistītajām pusēm draudzīgi vienojoties. Tāpēc, ja tu būsi tā, kura izlems pārtraukt dubulto dzīvi, taču viņš vēlēsies turpināt, tu riskē, ka viņš dusmās var rīkoties neapdomīgi, piemēram, visu izstāstīt tavam vīram. Vai arī spītīgi centīsies tevi satikt, jo „mums vēlreiz jāizrunājas”. Savukārt, ja mīļākais būs tas, kurš izlems pielikt punktu brīdī, kad tu vēl nebūsi tam gatava, iespējams, tu pielāgosies viņa vēlmēm un apsolīsi visu iespējamo, lai tikai jūsu attiecības turpinātos. Lai nu kā – ja jūsu nākotnes plāni nesakritīs, viegli nebūs.
 

 

Mīļākie (tieši tāpat kā laulātie) reti kad izšķiras, abām pusēm draudzīgi vienojoties. Tāpēc, ja tu būsi tā, kura izlems pārtraukt dubulto dzīvi, taču viņš vēlēsies turpināt, tu riskē, ka viņš dusmās var visu izstāstīt tavam vīram.



Šis sānsolis var... stiprināt laulību

Ja secināsi, ka šis romāns bija milzīga kļūda, tu sapratīsi, cik daudz tev patiesībā nozīmē tava laulība. Un gluži citām acīm paskatīsies uz cilvēku, ar kuru esi precējusies.

Un te var būt divi varianti: vai nu visu izstāsti savam vīram un lūdz piedošanu, cerot, ka viņš sapratīs un piedos, vai arī nolem, ka tava atzīšanās vīru pārāk sāpinās, tāpēc paturi šo informāciju pie sevis (pēdējā gadījumā gan, iespējams, tev visu mūžu vajadzēs mocīties ar paranoju: ja nu viņš nejauši uzzina?). Protams, vēl trešais variants, ka šī aizraušanās pamudinās tevi beidzot pārtraukt laulību un sākt jaunu dzīvi.

Lai nu kā – mīlas dēka pamatīgi mainīs tavas attiecības. Uz labo vai uz slikto pusi – to rādīs laiks.

 

Avots: Jauns.lv