5 praktiski padomi piparkūku mājas gatavošanai

Ja esi nolēmis ķerties pie piparkūku mājas būvēšanas, tad ieskaties dažos praktiskos padomos, īpaši, ja piparkūku māju cep pirmo reizi.

Lai māja atdzīvotos, var parūpēties par kādu iemītniekiem tajā - ielikt rūķīti, gaismiņu vai mazu eglīti. Bērniem būs lielāks prieks un plašas iespējas iztēlei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai māja atdzīvotos, var parūpēties par kādu iemītniekiem tajā - ielikt rūķīti, gaismiņu vai mazu eglīti. Bērniem būs lielāks prieks un plašas iespējas iztēlei.

1.Vispirms jau izdomā, cik lielu piparkūku māju esi gatavs veidot un tad atrodi atbilstošu piegrieztni.

Mums šoreiz sanāca diezgan liela, tāpēc pie būvēšanas jānāk talkā bija teju visai ģimenei.

2. Būvējot māju, īpaši jau tad, ja tā ir liela, jābūvē pakāpeniski pa vienai sienai. Pagaidi, kad glazūra sacietē un tikai tad ķeries pie nākamās sienas. Citādi var sanākt riktīga zemestrīce, turklāt bez brīdinājuma. Un kreņķis, protams, dikti liels, jo siena jācep no jauna. Ja tā ir pārlūzusi uz pusēm, ir vēl cerība salīmēt ar glazūru.

3. Glazūru gatavo pats, jo veikalā pirktās vairāk paredzētas piparkūku dekorēšanai un bieži vien nav tik izturīgas, lai saturētu kopā mājas galvenās sienas.

Stingra un cieta sanāk šī:

- olas baltums
- 250–300 g pūdercukura
- trešdaļa tējkarotes citrona sulas
Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Nepārtraucot putošanu, pamazām ber klāt pūdercukuru, līdz masa kļūst viendabīga un ir skābā krējuma konsistencē. Pievieno citrona sulu un kārtīgi sakuļ.

Reklāma
Reklāma

4. Lai māja atdzīvotos, var parūpēties par kādu iemītniekiem tajā - ielikt rūķīti, gaismiņu vai mazu eglīti. Bērniem būs lielāks prieks un plašas iespējas iztēlei.

5. Protams, ja ir noskaņojums, tad bērni var parūpēties arī par mājas pagalmu - apjozt sētiņu, uzcept piparkūku cilvēciņus un izveidot veselu ciematiņu.