Pārsteidz savus viesus, ceļot galdā buljonu ar profitroļiem

Buljonu visbiežāk ierasts pasniegt ar maizes grauzdiņiem vai buljona pīrādziņiem, taču to var pasniegt arī ar profitroļiem. Buljons ar profitroļiem vislabāk ir pazīstams Alūksnes pusē. To ceļ galdā lielos godos - kāzās, bērēs, kristībās. Taču kādēļ gan ar to nevarētu pārsteigt savus viesus vai mājiniekus pēc kārtīgiem ziemas priekiem?

 

Profitroļus parasti pasniedz atsevišķā bļodiņā, lai tie saglabātu kraukšķīgumu un varētu pievienot īsi pirms buljona baudīšanas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Profitroļus parasti pasniedz atsevišķā bļodiņā, lai tie saglabātu kraukšķīgumu un varētu pievienot īsi pirms buljona baudīšanas.


Buljonu katrs var pagatavot tādu, kāds labāk tīk, bet, lūk, recepte, kā gatavot profitroļus, kurus parasti pasniedz atsevišķā bļodiņā, lai tie saglabātu kraukšķīgumu un varētu pievienot īsi pirms buljona baudīšanas.

Gatavošanas process:
Visas sastāvdaļas sajauc līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga masa. Tad katliņā uzkarsē eļļu.
Kad tas izdarīts, caur putu karoti lēnām eļļā lej pa vienam kausiņam mīklu. Kad mīklas bumbiņas eļļā kļūst zeltaini brūnas, tās ir gatavas un ar putu karoti jāņem laukā. To pašu atkārto, kamēr visa mīkla ir izcepta. Gatavos profitroļus vēlams likt lēzenā traukā, kurā izklāts papīra dvielis, kas uzsūks liekās taukvielas.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 3
  • Kviešu milti - 200.grami
  • Ūdens
  • Sāls
  • eļļa cepšanai (rapšu vai saulespuķu). olīveļļa šoreiz nederēs.