Ceturtajā Adventē Mazajā Ģildē notiks koncerts "Diena pirms Ziemassvētkiem"

Svētdien, 23. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā Ģilde” notiks pirmssvētku koncerts “Diena pirms Ziemassvētkiem”.

FOTO: Shutterstock.com

Koncertā „Diena pirms Ziemassvētkiem” skanēs latviešu komponistu darbi Ziemassvētku noskaņās, tostarp arī divi apjomīgāki darbi – Valda Zilvera kantāte “Zvaigžņu gaismā” un Ērika Ešenvalda kantāte “Ziemassvētku vakarā”. 


“Kantāti “Ziemassvētku vakarā” solistiem, jauktajam korim un instrumentālam ansamblim izveidoju kā kaleidoskopu, kur Ziemassvētku vakarā iegaismojas dažādas situācijas – draudze baznīcā dzied “Eņģeļa vēsts”, kas stāsta par Kristus dzimšanu; citviet skan nedaudz teoloģiski skaidrojošā “Tilts”, kas atklāj Pestītāja dzimšanas nozīmi; tālu projām, trimdā, ir vīrs, kurš dzied “Trimdinieka mātei” – par vientulību, esot tālu prom no savas dzimtenes, ģimenes; vēl citviet kā noslēgums izskan liriski romantizētā dziesma “Ziemassvētku vakarā” – aicinājums pieņemt Kristu – atver sirdi, atver durvis Ziemassvētku vakarā, lai pie Tevis Mīlestība šovakar tiek ielūgta,” tā komponists Ēriks Ešenvalds.

Koncerts


Uz skatuves kāps jauktais koris “Sonore” (mākslinieciskais vadītājs Andis Groza, diriģents Andris Pujāts), Kuldīgas Kultūras centra kamerkoris “Rāte” (mākslinieciskais vadītājs Andis Groza) un  kamerorķestris, kurā apvienojušies profesionāli orķestra mūziķi.

Reklāma
Reklāma


Ieeja bez maksas.
Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.