Nepērc jaunu! Kā no esošā skapja satura sakombinēt neaizmirstamu svētku tērpu?

Lai sapostos svētkiem, nebūt nav jāskrien uz veikalu iegādāties jaunus tērpus, kurus, visticamāk, uzvilksiet vien reizi vai divas mūžā. Apģērbu svētkiem iespējams atrast arī iepriekšējo sezonu kolekcijās un pat savā esošajā garderobē. 

Spīdīgu drēbju šīs sezonas kolekcijās netrūkst, turklāt modes nami šai tēmai piegājuši radoši, veidojot zvīņveida rakstus un vizuļojošas apdrukas.

FOTO: Shutterstock.com

Spīdīgu drēbju šīs sezonas kolekcijās netrūkst, turklāt modes nami šai tēmai piegājuši radoši, veidojot zvīņveida rakstus un vizuļojošas apdrukas.

Ko vilkt ārā no skapja atvilktnēm šajos svētkos, stāsta iepirkšanās vietnes NEWMOOD.lv Stila institūta pārstāve Jūrate Stanslovaitīte (Jūratė Stanslovaitytė).
 

Mirdzoši apģērbi 
Gada nogalē jāmirdz ne vien eglīšu rotājumiem, bet arī mūsu apģērbam. Spīdīgu drēbju šīs sezonas kolekcijās netrūkst, turklāt modes nami šai tēmai piegājuši īpaši radoši, veidojot zvīņveida rakstus un vizuļojošas apdrukas. Kā kombinēt mirdzošus apģērbus? J. Stanslovaitīte iesaka iedvesmu meklēt pagājušā gadsimtā, sākot ar divdesmito gadu “Lielā Getsbija” eleganci, beidzot ar astoņdesmito disko ballītēm un neona akcentiem. 

 

Gada nogalē jāmirdz ne vien eglīšu rotājumiem, bet arī mūsu apģērbam. 

 


Krēmīgi toņi
Tendence, kas pārmantota no iepriekšējiem gadiem, ir krēmveida toņi – smilts, maigi rūsgani, šampanieša. Jau vairākas sezonas līdzās mazai melnai kleitai tikpat stabilu vietu skapī ieņēmusi arī krēmkrāsas kleitiņa, kas noder ne vien ikdienā, bet arī īpašākos notikumos. 


Drosmīgi aksesuāri
Vienkāršākais veids kā atsvaidzināt klasisku svētku tērpu – uzkrītoši aksesuāri. Lieli auskari, krelles ar dabas un etniskiem motīviem, masīvas aproces, zelta akcenti un īpaši aktuālās aploksnes tipa rokassomiņas – rotaļājies ar spilgtām detaļām uz nebēdu!

Reklāma
Reklāma


Ziedu raksti – arī ziemā
“Jebkura neikdienišķa kombinācija, kas ir mazliet svinīgāka par ierasto, ir piemērota svētkiem,” atzīmē Stila institūta pārstāve. Nebaidies vilkt laukā kleitas, svārkus un blūzes ar košu ziedu apdruku, pāva astes vai citiem dzīvnieku rakstiem – raibi apģērbi piestāv ne vien vasarai, bet arī priekpilnām svētku reizēm.
 

Jebkura neikdienišķa kombinācija, kas ir mazliet svinīgāka par ierasto, ir piemērota svētkiem.

 

2019. gada krāsa
Krāsu institūts “Pantone”, kas ik gadu izsuldina, kāds tonis būs aktuāls nākamos 12 mēnešus, nule paziņojis 2019. gada krāsu – “dzīvais korallis” (angļu val. living corall). Iekļauj šo rozīgi oranžīgo toni savā svētku tērpā un apkārtējiem uzreiz būs skaidrs, ka sekojat līdzi jaunākajām modes tendencēm.