4 nemanāmi veidi, kā alkohols laupa tavu skaistumu

Visiem zināms, ka alkohols atstāj negatīvu iespaidu uz veselību. Taču retāk tiek runāts par to, kādas sekas tas atstāj uz izskatu – tā taču arī ir svarīga lieta, atgādina vietne Totalbeauty.com.

 

Visticamāk, tu nepievērs sevišķu uzmanību vīna glāzei pie pusdienām vai pēc nogurdinošas darba dienas, taču, ja tas kļūs par ieradumu, tu riskē izskatīties krietni vecāka par saviem gadiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visticamāk, tu nepievērs sevišķu uzmanību vīna glāzei pie pusdienām vai pēc nogurdinošas darba dienas, taču, ja tas kļūs par ieradumu, tu riskē izskatīties krietni vecāka par saviem gadiem.

Kino un televīzija likusi mums noticēt, ka nevainīga vīna glāze vai kokteilītis draudzeņu kompānijā ir modē. Vai atceries “Sekss un lielpilsēta” četrotni? Viņu meiteņu vakari bieži vien notika klubos pie kokteiļa “Cosmopolitan” glāzes, un Kerija grima dziļdomīgās pārdomās ar cigareti rokās.

Taču, ja kulta seriāla varonēm būtu jācīnās ar sekām, viņas diez vai tik vieglprātīgi to darītu. Kā noskaidrojies pētījumos, mūsdienu sievietes lieto alkoholu tik lielā daudzumā, kā nekad agrāk.

Visticamāk, tu nepievērs sevišķu uzmanību vīna glāzei pie pusdienām vai pēc nogurdinošas darba dienas, taču, ja tas kļūs par ieradumu, tu riskē izskatīties krietni vecāka par saviem gadiem.

 

  1. Alkohols paātrina novecošanas procesus. Grādīgo dzērienu lietošana liek organismam atūdeņoties. Dehidrēta āda ne vien ātrāk piedzīvo pirmās krunkas, bet arī izskatās neveselīgi pelēka. Tas notiek tāpēc, ka alkohols “atņem” A vitamīnu – antioksidantu, kurš nepieciešams, lai šūnas atjaunotos un nomainītos.
  2. Alkohols pasliktina ādas problēmas. Dažiem cilvēkiem neatņemama iedzeršanas blakusparādība ir piesārtuši vaigi un deguns. Bet vai zināji, ka šis sarkanums kādreiz var palikt uz tavas sejas mūžīgi mūžos? Alkohols ne tikai paātrina asinsriti un liek izplesties sīkajiem asinsvadiem, kuri ir vistuvāk ādas virsmai, bet dažkārt tie arī pārsprāgst, atstājot uz sejas neglītus kapilāru plīsumus.
  3. Alkohols rosina tūsku. Kā jau noskaidrojām, alkohols atūdeņo ķermeni, tāpēc nierēm jāstrādā pastiprināti. Tas vainojams arī pie sejas piepampšanas, no kā tik ļoti baidās sievietes. Tā kā ķermenim trūkst ūdens, tas visu uzņemto šķidrumu noglabā rezervei. Rezultātā audi piepampst, un no tā diemžēl nākas ciest tavai ārienei.
  4. Ja aizrausies ar alkoholu, varēsi pamāt ardievas spīdīgiem, veselīgiem matiem. Līdzīgi kā tas notiek ar ādu, alkohols dehidrē arī tavus matus. Sausi mati ir trausli, viegli lūstoši un daudz biežāk šķeļas galos. Pārmērīga alkohola lietošana turklāt var ķermenī radīt cinka trūkumu, kas saskaņā ar zinātniskiem pētījumiem izsauc matu izkrišanu.

 

Nav noslēpums, ka iedzērāju vidū ir daudz smēķētāju. Šis kaitīgais ieradums vēl vairāk paspilgtinās negatīvo iespaidu uz tavu ārējo izskatu.
 

Reklāma
Reklāma

Kā to samazināt līdz minimumam, ja nevēlies atteikties no šampanieša vai cita dzēriena iemalkošanas saviesīgos pasākumos?

 

  • Pirmkārt, dzer daudz ūdens
    Šo padomu droši vien būsi jau daudzkārt dzirdējusi, taču tas patiešām ir svarīgi. Ja starp diviem kokteiļiem izdzersi glāzi ūdens, tas lielā mērā paglābs no nākamā rīta nesmukumiem – pietūkuma un galvassāpēm vai nelabuma.
  •  Otrkārt, neaizmirsti paēst
    Dzeršana tukšā dūšā ne tikai ātrāk apreibina, bet arī nākamajā rītā liek mocīties ar briesmīgākām paģirām. Ēdiens darbojas līdzīgi kā sūklis – tas uzņem sevī alkoholu, kas nonācis tavā kuņģī, un palēnina tā uzsūkšanos asinīs. Vislabākā būs ogļhidrātiem un olbaltumvielām bagāta maltīte.
  •  Treškārt, rūpīgi izvēlies savu dzērienu
    Mēs katrs uz atšķirīgiem alkoholiem reaģējam citādi. Dažiem ir alerģija pret tanīnu, ko satur sarkanvīns, savukārt citi nepanes  baltvīnā atrodamos sulfītus. Noskaidro, kuri dzērieni tev ir piemērotākie, un pieturies pie tiem. Kā arī nejauc kopā vairākus alkoholus – tas var beigties visai nepatīkami!
  •  Ceturtkārt, pēc ballītes notīri kosmētiku
    Pat ja tev nav spēka veikt visu savu ikvakara sejas tīrīšanas rituālu, vismaz attīri to no kosmētikas un uzklāt mitrinošu krēmu. Āda būs tev pateicīga!

 
Protams, šie ir īstermiņa risinājumi. Lai nodrošinātos pret alkohola negatīvo ietekmi uz izskatu, vienīgā pavisam uzticamā un efektīvā metode ir samazināt alkohola patēriņu līdz minimumam, kā arī atteikties no citiem kaitīgiem ieradumiem.

Saistītie raksti