"Ejiet ar savu tizlo grūtniecību, kur gribat!" - sieviete ieraksta sarunu ar Daugavpils ārsti, pēc kuras "embrijs nāca pa gabaliem ārā"

Skandālu sociālajā vietnē “Facebook” nupat izraisījis video, kurā Daugavpils reģionālās slimnīcas ginekoloģijas nodaļā ārste atteikusies hospitalizēt grūtnieci, kurai bija temperatūra virs 38 grādiem un sākusies asiņošana. Video dienas laikā redzējuši aptuveni 70 000 cilvēku, kuri komentāros norāda, ka šāda attieksme pret pacientu ir salīdzināma ar viduslaikiem.

 

Daugavpils slimnīca

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugavpils slimnīca

Video, kurā fiksēta šokējošā attieksme no slimnīcas ginekoloģijas nodaļas ārstes puses, izsaucis milzīgu sašutumu sabiedrībā, un pirmdien Daugavpils slimnīca bija spiesta sniegt paskaidrojumus par ginekoloģes Olgas Lazarevas attieksmi pret topošo māmiņu Irinu. Pati Irina šobrīd atrodas Rēzeknes slimnīcā, taču pēc izrakstīšanās ir nobriedusi tiesāties, noalgojot juristus, vēsta LTV "Panorāma". 
 

Pēc šīs sarunas no Irinas "pa gabaliem sācis ārā nākt embrijs"
Lazareva: "Ejiet ar savu tizlo grūtniecību, kur jūs gribat."

 

Irina: "Es esmu stāvoklī ar temperatūru un asiņošanu."

Lazareva: "Sieviete, nu jums nav asiņošanas! Nav!"

Irina: "Jūs mani pat neapskatījāt!"

Lazareva: "Tāpēc, ka jūs atteicāties"

Irina: "Es neatteicos!"

Lazareva: "Jums nav asiņošanas! Asiņošana ir tad, kad sabiezējumi krīt uz zemes!"

Irina: "Bet jūs mani pat neapskatījāt, jo jums ir slinkums piecelt savu pakaļu un to izdarīt!"

Lazareva: "Nav jums asiņošanas!"

Reklāma
Reklāma

Irina: "Jā, protams! Jūs domājat, ka jums ārstiem viss ir atļauts? Apvainot pacientus?

Lazareva: "Es redzu, ka jums nekā nav!"

Irina: "Kā jūs varat redzēt, ja es sēžu biksēs?"

Pēc šādas sarunas sieviete devusies mājās, kur, kā viņa pati izteikusies, embrijs pa gabaliem vien nācis ārā - tik tiešām notikusi asiņošana. Sievietes draugs zvanījis Daugavpils slimnīcai, taču tur šī pati Lazareva esot nometusi klausuli. Irina aizvesta uz slimnīcu Rēzeknē.
 

Daktere Lazareva nav atlaista
Kā vēsta portāls Lsm.lv, Daugavpils slimnīcas valdes priekšsēdētājs Reinis Joksts saņēmis mutisku paskaidrojumu no Lazarevas, taču atlaista viņa nav. Joksts norāda, ka iznākums situācijai ir absolūti nepieņemams, taču jāveic visu apstākļu izvērtējums. Feisbukā publiskoto video viņš sauc par šīs situācijas kulmināciju, kad izcēlies konflikts starp pacienti un ārsti. Lsm.lv arī norāda, ka Irina grūtniecības laikā cīnījusies ar Laima slimību un lietojusi antibiotikas. Daugavpils slimnīca sola izvērtēt notikušo, kā arī atvainojas sievietei par piedzīvoto. 

Vairāk par radušos situāciju skaties Latgales reģionālās televīzijas sagatavotajā sižetā:

 

No portāla Jauns.lv