Astoņi Ziemassvētku tirdziņi skaistāko dāvanu medībām

Ziemassvētku drudzis jau pamazām ielaužas mūsu prātos, bet panikai nav pamata. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Dizaineri, rokdarbu mākslinieki un mazie tirgotāji – tirdziņi jau izsenis ir vieta, kur notiek vislielākā rosība un kur atrodams ikkatrs sīkākais nieks no pašmāju produkcijas. Tukšā neaizies neviens.
 

Ziemassvētku tirgus Kalnciema kvartālā
Vai Tev ir gadījies saņemt tādas Ziemassvētku dāvanas, kuras nezini kur likt, vai pat nezini kā reaģēt? Vai ir gadījies padomāt – nevajadzēja jau. Lai visā šajā juceklī padarītu Jūsu Ziemassvētkus par patīkami relaksētu pieredzi, Kalnciema kvartāls ir sagatavojis veselus 10 Ziemassvētku tirgus – katrā decembra sestdienā un svētdienā. Tāpat arī no pirmdienas līdz svētdienai katru nedēļu Kalnciema kvartāla galerijā durvis vērs kāds Ziemassvētku pop-up veikals, kur uzburt pavisam citādu svētku noskaņojumu.
Papildus informācija šeit un šeit.


Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš
Līdz 6. janvārim Doma laukumā Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa omulīgajā atmosfērā līdztekus tradicionālajiem svētku gardumiem – piparkūkām, grauzdētām mandelēm un šķovētiem kāpostiem – būs baudāma arī laikmetīgāka ēdienkarte tirdziņa “street food” sadaļā. Savukārt Latvijas amatnieki piedāvās dažādus ar rūpību un sirds siltumu radītus vietējos darinājumus, kurus svētkos izvēlēties saviem tuvajiem. Tirdziņa laikā plānota arī plaša pasākumu programma.
Papildus informācija šeit. 

 

Ziemassvētku tirdziņš Līvu laukumā
Arī  Līvu laukumā līdz 6. janvārim darbosies tirdziņš. Daudzkrāsaino laternu gaismā savus mākslas darbus piedāvās Latvijas amatnieki un mākslinieki. Rotaslietas, eglīšu rotājumi, koka darinājumi, adītas micītes un zeķes, keramika – šeit patiesi var apvienot romantisku pastaigu ar nesteidzīgu dāvanu izvēli. Bet, kad deguns nosalis un vēders tukšs, laiks karstam dzērienam un medus rausim! Labam noskaņojumam ik dienas skanēs Ziemassvētku mūzika. Līvu laukuma tirdziņā patiks arī bērniem – dažādi pārsteigumi, Ziemassvētku vecītis, rūķi, iespēja dziedāt, skaitīt dzejoļus un saņemt dāvaniņas, meistarot un rotaļāties.
Papildus informācija šeit.
 

Dizaina dāvanu tirgus
15. un 16. decembrī VEF Kvartāla kamerzālē ikmēneša dizaina tirgus veltīts tieši Ziemassvētku noskaņai. Tajā būs atrodamas pašas skaistākās un stilīgākās dāvanas no vairāk nekā 100 Baltijas labākajiem dizaineriem - trauki, mājas lietas, modes preces, aksesuāri, bērnu lietas, plānotāji un kalendāri, kā arī pārtikas preces. Viena no labākajām iespējām izvēlēties aktuālas dāvanas saviem mīļajiem.
Papildus informācija šeit.
 

Gadatirgus "Stilīgi Ziemassvētki" Rīga
15.-16. decembrī Rīgā norisināsies gadatirgus – “Stilīgi Ziemassvētki”. Tirgotāji no Latvijas un Lietuvas piedāvās apskatīt un iegādāties lieliskus pašdarinātus amatnieku izstrādājumus no koka, vilnas un lina. Varēs degustēt mājās cepto maizi, konditorejas izstrādājumus, sieru, žāvētu gaļu, kā arī redzēt ekskluzīvus mājražotāju mākslas darbus un papildināt savu garderobi.
Papildus informācija šeit.
 

Ziemassvētku tirdziņš LU Botāniskajā dārzā
LU Botāniskajā dārzā 15. decembrī tirdziņā nesteidzīgā noskaņā būs iespējams izraudzīties dāvanas tuviniekiem no latviešu dizaineriem, amatniekiem un citiem ražotājiem, kā arī iegādāties Latvijā ražotus labumus svētku galdam. Tirdziņa apmeklētājiem tiks piedāvāta arī iespēja baudīt sildošus dzērienus un gardus ēdienus uz vietas.
Papildus informācija šeit.
 

Reklāma
Reklāma

Ziemassvētku tirdziņš fon Stricka villā
16. decembrī K.K. fon Stricka villā mazliet netipiskāks tirdziņš. Šeit varēs atrast neparastas un oriģinālas Ziemassvētku dāvanas katrai gaumei - apģērbi, aksesuāri, interjerlietas, papīrlietas, vinila plates u.c. Tirdziņa laikā darbosies arī Café von Strizky, kur būs pieejams karstvīns un citi sildoši dzērieni.
Papildus informācija šeit.
 

Labdarības Adventa tirdziņš
16. decembrī  Rīgas Lutera draudzē tirgotājus un pircējus sagaida muzikāli priekšnesumi, varena izsole, Vintage mantu tirdziņš, kārumi un karstie dzērieni, loterija ar vērienīgām balvām, grāmatu un atklātnīšu galds, kā arī košumlietas sev un mājām. Līdzekļi no pārdotajām lietām tiks ziedoti draudzes Diakonijas darba atbalstam.
Papildus informācija šeit
 

Visus tirdziņus atrodi šeit.