Dirty Deal Teatro decembrī un janvārī piedāvā aizraujošas izrādes bērniem

Lai vairotu svētku noskaņu un iepriecinātu mazākos teātra skatītājus, Dirty Deal Teatro svētku laikā piedāvā izrādi ar latviešu tautas pasaku stāstīšanu „Kā saule gadījās”, izrādi bērniem, kuri mācās runāt „Pielipīgie vārdi”, Jāņa Jaunsudrabiņa stāsta iedvesmoto izrādi „Baltā grāmata”, kā arī izzinošo izrādi par visumu „Lidojošais šķīvītis”.

Kadrs no izrādes Baltā grāmata

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no izrādes "Baltā grāmata"

Režisores Ingas Tropas izrādē ar latviešu tautas pasaku stāstīšanu un cepumu cepšanu „Kā saule gadījās”, izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves rīkus un pārtikas produktus, aktieri ar bērnu līdzdalību atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos.
No kopīgi pagatavotās cepumu mīklas bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot izrādē gūtos iespaidus. Izrāde norisināsies 29.decembrī 12.00 un 15.00.



Saviem vismazākajiem skatītājiem Dirty Deal Teatro ir sarūpējis brīnišķīgu dāvanu - izrādi „Pielipīgie vārdi”, kas būs īpaši interesanta bērniem, kuri mācās runāt. Šajā izrādē aktrise Jana Čivžele, mūziķis Kārlis Kazāks, bērni un vecāki būs rotaļu biedri un kopīgi dosies vārdu nozīmju meklējumos.. Izrādi būs iespējams redzēt 5. janvārī 11.00 un 13.00.


„Baltā grāmata” ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtība, taču ikreiz, kad šķiet, ka viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums. Izrāde 25.janvārī 19.00.

Reklāma
Reklāma

Izrādē „Lidojošais šķīvītis” (rež. Kārlis Krūmiņš) divi aizrautīgi pētnieki aicinās bērnus doties kosmiskā ceļojumā, meklējot nezināmas planētas un nezināmu planētu vēl mazāk zināmos iemītniekus. Ceļojuma dalībnieki iepazīsies ar interesantiem zinātnes atklājumiem un teorijām, kā arī atsvaidzinās pamatzināšanas astronomijā. Apskatot citplanētiešu meklēšanu gan kā zinātnisku, gan sociālu fenomenu, izrādes tēli rosinās aizdomāties par to, ka būtiska ir ne vien atvērtība jaunām zināšanām, bet arī vēlme un spēja izšķirt, kas ir īsts un kas izdomāts. Izrāde notiks 16.decembrī 12.00 un 14.00, kā arī 20.janvārī 12.00.
 

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīze” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/venues/venue/820#
Repertuārs pieejams: http://dirtydealteatro.lv/repertuars/ 
Izrādes notiek Dirty Deal Teatro, Talsu ielā 1, Āgenskalnā.

Teātra atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, „Vivacolor”, A/S „Valmiermuižas alus.”