Mīļo Ziemassvētku vecīti, NEnes bērniem žagarus!

Ziemassvētku vecītis ir brīnums un prieks, tomēr arvien atrodas Ziemassvētku vecīši, kuri bērniem zem eglītes kopā ar dāvanām atstāj žagarus. 

 

Vecāki, uzrakstiet Ziemassvētku vecīšiem, ka jūs savu bērnu mīlat no visas sirds, mīlat bez nosacījumiem un ka bērnam šajos svētkos vajadzīgs tikai gaišs pārsteigums, brīnums un mīlestība. Foto: Artūrs Ķipsts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vecāki, uzrakstiet Ziemassvētku vecīšiem, ka jūs savu bērnu mīlat no visas sirds, mīlat bez nosacījumiem un ka bērnam šajos svētkos vajadzīgs tikai gaišs pārsteigums, brīnums un mīlestība. Foto: Artūrs Ķipsts

 

Cienījamie vecāki, nepaslinkojiet - lūdzu, uzrakstiet šiem Ziemassvētku vecīšiem, ka jūs savu bērnu mīlat no visas sirds, mīlat bez nosacījumiem un ka bērnam šajos svētkos vajadzīgs tikai gaišs pārsteigums, brīnums un mīlestība. Uzrakstiet ieteikumu, lai žagarus sadedzina un nevienam Ziemassvētkos vairs nedāvina. Ja jums līdz šim bija šķitis, ka žagari bērnam dāvanā būtu laba profilakse, tad atzīstieties vecītim, ka kaut ko ar sava bērna audzināšanu paši esat nošāvuši greizi visa gada (vai varbūt pat gadu griezumā) un ka, iespējams, kādu rājienu vajag jums, vecākiem, pašiem. 

Ja jums līdz šim bija šķitis, ka žagari bērnam dāvanā būtu laba profilakse, tad atzīstieties vecītim, ka kaut ko ar sava bērna audzināšanu paši esat nošāvuši greizi visa gada (vai varbūt pat gadu griezumā).

Pieļauju, ka ir vecāki, kuri Ziemassvētku gaidīšanas laiku izbauda no tā viedokļa, ka ērti bērnam pateikt, iebiedēt: “Kā tu uzvedies! Rūķi pa logu skatās un visu izstāstīs Ziemassvētku vecītim. Un vecītis dāvanas nenesīs!”. Pamēģiniet kaut mirkli iejusties bērna vietā. Kā viņš varētu justies, ko tādu dzirdot? Kā būtu, ja arī jums vīrs vai sieva pilnā nopietnībā ko tādu teiktu: "Tu uzvedies tā, ka šogad negribu ar tevi svinēt Ziemassvētkus."

Rūķi patiesi pa logu skatās. Lai priecātos un vecītim izstāstītu, cik lieliski, radoši un enerģiski bērni šajā mājā dzīvo. Ja bērnam šajā gadā galīgi nav veicies sekmēs, ja bērns iekūlies nepatikšanās, pret kādu necienīgi izturējies vai tml., tad Rūķi noteikti gribētu parunāt ar šī bērna vecākiem. Vecāki, kā jums šķiet - ko Rūķi vēlētos jums pateikt? Ko, skatoties pa logu gada garumā, viņi ir redzējuši, kas viņiem paticis un kas nē? Vai esat bijuši pietiekami labi vecāki saviem bērniem? Par Ziemassvētku laiku mēdz teikt, ka tas ir pārdomu laiks. Šī noteikti ir lieliska viela pārdomām ikvienam vecākam.

Reklāma
Reklāma

Vismaz pusi no Ziemassvētku prieka veido to gaidīšanas laiks. Vai gaidīšana ar bailēm ir svētki? Atrodiet laiku, lai kopā ar bērnu izrotātu māju, uzceptu piparkūkas, lai uzrakstītu ģimenes vēlmes un sapņus nākamajam gadam, lai kopā izplānotu Ziemassvētku vakara ēdienkarti un varbūt pat sacerētu savu Ziemassvētku dzejoli. 

Lai Jūsu ģimenē rāms un skaistu mirkļu pilns Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja 

Saistītie raksti