Latvija - virpuļdiska jeb beyblade dancināšanas pasaules čempione

8. decembrī Modes un izklaides centrā Rīga Plaza norisināsies Beyblade Burst Evolution turnīra fināls, kur 72 labākie, tai skaitā Pasaules Čempions Bruno, cīnīsies par labākā bleidera titulu!

FOTO: Shutterstock.com

Līdz šim turnīra trīs kvalifikācijas turnīros savu meistarību atrādīja 276 bleideri vecumā līdz 14 gadiem. 

Šomēnes, 3. novembrī Parīzē, norisinājās bērnu izstāde “Kid Expo”, kuras ietvaros tika rīkots Beyblade Burst Pasaules Čempionāts. Pasaules čempiona titulu ieguva desmit gadus vecais latvietis Bruno Silerovs.


Kas tad īsti ir Beyblade?
Beyblade ir virpuļdisks, kurš sastāv no vairākām daļām: enerģijas slāņa (Energy Layer), spēka diska (Forge Disc) un tipša (Performance Tip). Virpuļdisks ar palaidēja palīdzību tiek iegriezts Beyblade arēnā un cīņa var sākties. Tieši tā pat kā multfilmā, kura pirmo reizi dublēta angļu valodā 2001. gadā, arēnā cīņa notiek starp divu bleideru virpuļdiskiem. Uzvaras punktus gūst tas bleiders, kura virpuļdisks noturas ringā visilgāk vai, ja uzbrukuma laika konkurenta virpuldisks sadalās. Katram virpuļdiskam ir savs specifikas līmenis: uzbrukuma, līdzsvara, sprādziena, aizsardzības, smaguma, veiklības un izturības. Visi šie rādītāji ir tie, kas nosaka konkrētās cīņas iznākumu, tādēļ bleideriem pirms katras cīņas ir kārtīgi jāizsver ar ko viņa virpuļdisks spēs sakaut konkurentu.

2018. gads ir Beyblade atdzimšanas gads, kad ražotājs Hasbro izsludināja Beyblade Burst Pasaules Čempionātu.  Starp 24 dalībvalstīm cīņā devās arī Latvija.  Šī gada pavasarī un vasarā Modes un izklaides centrā Rīga Plaza norisinājās Beyblade Burst Nacionālā Čempionāta turnīri. Trīs kvalifikācijas turnīros kopumā piedalījās 188 bleideri. Vasaras izskaņā, 25. augustā, notika čempionāta fināls, kur 48 labākie bleideri cīnijās par Beyblade Burst Nacionālā Čempiona titulu. Spriedzes pilnā cīņā par Beyblade Burst Nacionālo Čempionu tika kronēts Bruno Silerovs, kurš ieguva ceļazīmi uz Beyblade Burst Pasaules Čempionātu Parīzē. Sacensību rīkotājiem Bruno norādīja, ka ar Beyblade nodarbojas jau kopš trīs gadu vecuma, kas nu ir vainagojies ar lielām uzvarām.

Beyblade Burst Pasaules Čempionāts pulcējā 24 valstu labākos bleiderus, kuri nopietnā konkurencē cīnījās par čempiona titulu. Bruno jau no pirmajām cīņām sevi parādīja kā taktisku un līdzsvarotu spēlētāju. Čempionāta finālā Latvijas bleideris cīnijās ar Taivānas, Dienvidkorejas, Kanādas, ASV, Brazīlijas, Singapūras, Korejas un Vjetnamas labākājiem censoņiem. Pareiza taktika, veiksme un nosvērtība palīdzēja Bruno iegūt Beyblade Burst Pasaules Čempiona titulu. 
1,2,3 – LAI VIRPUĻO!

 

Reklāma
Reklāma